آرشیو وبلاگ لوگو آمار وبلاگ
فایل و پروژه دانشجویی دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:24 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
نمونه سوالات آزمون کتبی مهارت دوره مانتودوزی در فنی و حرفه ای داری 40 سوال بدون پاسخنامه
بخشی از سوالات 1) نام دیگر چرخ سری دوزی یا پاک دوزی چیست؟
موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:23 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی مقایسه میزان اضطراب در بین دانشجویان پسر و دختر در 158 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست
فصل اول – کلیات تحقیق
منابع فارسی
1- آزاد، حسین (1377) ، آسیب شناسی روانی، تهران، انتشارات رشد.
2- اتکینسون، ریتا، ل – اتکینسون ، ریچارد ، س- وهیلگارد، ارنست، د (1384) ، زمینه ی روانشناسی براهنی، محمدتقی و همکاران (جلد اول) ، انتشارات رشد.
3- شاملو، سعید (1378) ، بهداشت روانی، تهران، انتشارات رشد.
4- سلیکمن و روزنهان (1385) ، آسیب شناسی روانی (جلد 1)، ترجمه سیدمحمدی، یحیی، تهران، نشر ساوالان.
5- کارلسون، نایل ، آر (1384)- ترجمه پژهان، مهرداد- اصفهان- انتشارات غزل.
6- گنجی، حمزه (1382) – بهداشت روانی- انتشارات ارسباران.
7- محمدی، مینا- پایان نامه کارشناسی ، بررسی و مقایسه ی بهداشت روانی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران – مرکز، مجتمع ولیعصر (عج)
8- نعمتی، لیلا- پایان نامه ی کارشناسی، بررسی ارتباط OCD در بین زنان 20 تا 35 سال ، دانشگاه آزاد اسلامی (1385)
9- DSM-IV-IR ، راهنمای تشخیصی اختلالات روانی (انجمن روان پزشکی امریکا) ترجمه نیکخو، محمدرضا(1385)، تهران.
10- هالجین، ویتبورن (1385)، آسیب شناسی روانی (جلد 1) ، ترجمه سیدمحمدی، یحیی- تهران، نشر روان.
دیدگاه و نظریه ها در رفتار ناسازگار :
عقیده بر آن است که اضطراب و تحمل ناپذیری نقش مهمی در رفتار ناسازگار دارند . اضطراب وقتی ایجاد می شود که با کشمکش هایی= رو می شویم که باید به آن پاسخ بدهیم . شروع سال جدید درس ، مواجه با مرگ افراد خانواده یا زندگی در محیط جنایت آمیز نمونه هایی از این کشمکش ها هستند . از طریق کوششی که درباره شناخت اضطراب به عمل می آوریم به آن واکنش نشان می دهیم . برای مثال : وقتی خانه ی همسایه ی ما را دزد می زند ممکن است یک سیستم دزدگیر در منزل نصب نماییم اما ممکن است برخی از افراد پاسخ های کم اثری را بر گزینند . مثلا ممکن است در مقابله با اضطراب زندگی در یک ناحیه جنایت آمیز تفنگ هایی را بخرند و سگ محافظ تهیه نمایند یا بعد از تاریک شدن هوا از منزل خارج نشومد . روان شناسی نابهنجار، درباره ی رفتاری بحث می کند که از شکست در انصباق موثر در مقابل تقاضا ها ، فشارها و فرصت هایی که همه ما در طی زندگی آن را تجربه می کنیم نتیجه می دهد . (پور افکاری ، 1369 ، ص 40 )
شکست های انسان در سازگاری که مربوط به روان شناسی نا بهنجاری می شود ، معمولا نمی توان تنها با تجربه اضطراب تبیین نمود . اگر بخواهیم رفتار ناسازگار[1] مردم را بشناسیم و کاری را برای انها انجام بدهیم ، لازمم است سرچشمه های آسیب پذیری افرادی را که دچار چنین شکست هایی هستند به خوبی مورد بررسی قرار دهیم . بین افراد از جهت غلبه بر اضطراب تفاوت های بزرگی وجود دارد . هیچ کس شخصی خارق العاده نیست . همگی در مقابل تجارب معینی که نوع آن به حساسیت فردی شخصی بستگی دارد و آسیب پذیر هایی داریم . وقتی که دکمه ها فشار وارد شود کارایی در مقابل اضطراب کاهش می یابد و احساس می کنیم ناشایسته و ناخوشنودتر از معمول هستیم . قهرمان جنگی ، که با تهدید طلاق گرفتن از طرف همسرش مواجه است درحالی که او را دوست دارد و کودکی که با معلمان خود خشنود است اما نمی تواند با همکلاسی های خود کنار بیاید هر دو نشان می دهند که ممکن است افراد در موقعیت های معینی آسیب پذیر باشند و در واقع دیگر قدرت مقاومت بیشتری در برابر دشواری ها داشته باشند . (بیرشک ، 137 ، ص 14)نقش نظریه در روان شناسی نابهنجاری : هر کس ، از جمله دانشمندان مایلند بدانند که چرا این امور اتفاق می افتند . نظریه های علمی آنچه را می دانیم سازمان می دهد و آن ها را تبیین می کند . چون را های مختلفی در نگاه کردن به آنچه می دانیم وجود دارد و چون ما تمام مطالب را نمی دانیم ، نظریه های ما هرگز کامل نیستند . اما حتی یک نظریه ناکامل نیز به شکلی که دیدگاهی برای بررسی اطلاعاتی تهیه نماید سودمند است . نظریه ی خوب همچنین در تعیین اطلاعات جدید مورد نیاز به ما کمک می کند . متخصصان و محققان بالینی بر اساس نظریه های مرسوم عمل می کنند و نیز نظریه های غیر مرسوم که بر اساس تجارب گذشته بنا شده است به کار می برند . روانپزشک ، روان شناس بالینی و مددکار اجتماعی که بر روی یک مورد کار می کنند برای تجزیه و تحلیل اطلاعاتی که راجع به افراد مبتلا گرد آوری شده است از دیدگاه نظریه ی خاصی استفاده می کنند . دیدگاه و نظریه ها مانند عدسی هایی هستند که مفاهیم مربوط به ماهیت انسان را منعکس می نمایند و به آن شکل می دهند و ما را وا می دارند که انواع معینی از سوالات را مطرح نماییم . برای مثال سرماخوردکی شدید نظریه یک فرد به عنوان عفونت ویروسی و طبق نظریه ی فرد دیگر دو (خواست خدا) ، مطابق نظر ما در آن شخص دو« تقصیر خود فردها» محسوب می شود .
اختلاف نظریه ها در روان شناسی نا بهنجاری زیاد است . در اینجا ما شش دیدگاه و نظریه را که به خصوص امروزه نفوذی دارند ، مرور می کنیم هر کدام از این نظریه ها توجه خود را بر انواع معینی از روابط متمرکز نموده اند . این تئوری ها عبارتند از : 1- دیدگاه زیست شناختی (بیولوژیکی) که بر نقش فرایندهای بدنی تاکید دارد .2- دیدگاه روان پویایی که بر نقش اضطراب و تعارض درونی تاکید می کند . 3- دیدگاه شناختی که در آن به نقض تفکر و حل مسئله به عنوان علل اضطراب (نابهناری رفتاری) نگاه می شود . 4- دیدگاه اصالت انسان : اصالت وجود که بر فردیت افراد = آزادی تصمیم گیری درباره ی خود تاکید دارد . 5- دیدگاه اجتماعی .
دیدگاه اجتماعی که به نقش روابط اجتماعی و تایید شرایط اجتماعی- اقتصادی بر رفتار نابهنجار اشاره می کند
از نظر فرهنگ لغت اضطراب را به آشفتگی ،لرزیدن،بی تابی و بی قراری معنی کرده است اگرچه اضطراب و دلهره از مدت ها پیش از این به عنوان یکی از عوامل نابسامانی روانشناختی شناسایی شده بود ولیکن درقرن حاضر به لحاظ اهیت زیر بینایی اضطراب در بروز سایر دست اند کاران ذیربط قرار گرفته است یا به همین دلیل نیز تعاریف زیادی که هر یک از جنبه ای خاص به اضطراب می نگرند صورت گرفته است . (شاملو 1368 ، ص 44) موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:23 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
نمونه سوالات آزمون دوره کارگاه جوشکاری در فنی و حرفه ای دارای 123 سوال همراه با پاسخنامه
بخشی از سوالات
1) ایجاد عیوب جوش به علت رعایت نکردن چه عواملی است ؟ الف) شرایط جوشکاری ب) نوع جریان ج) نوع و نحوه اتصال د) هر سه مورد 2) کدام یک از اتصالات زیر جزء اتصالات دایم محسوب می شود ؟ الف) پیچ و مهره ب) جوشکاری ج) خار د) پین 3) کدام گروه از آزمایشهای زیر غیر تخریبی می باشد ؟ الف) خمشی – ضربه ای - متالوگرافی ب) رادیوگرافی – میکروسکوپی – ضربه ای ج) خستگی – آلتراسونیک – رادیوگرافی د) رادیوگرافی – آلتراسونیک – مایعات نافذ 4) کدام یک عیوب زیر در عمق نیز ایجاد می شود ؟ الف) under cut ب) spatter ج) prosity-crack د) high-low 5) علامت (LOP) بیانگر چیست ؟ الف) گرده جوش بیش از اندازه ب) عدم ذوب دیواره های اتصال ج) حبس سرباره د) عدم نفوذ در پاس ریشه 6) کدام یک از عیوب زیر محدوده پذیرش ندارد ؟ الف) لکه قوس ب) شروع مجدد ناقص ج) تخلخل ریشه د) هر سه مورد 7)آزمایش UT از کدام نوع آزمایش ها می باشد ؟ الف) تخریبی ب) رادیوگرافی ج) غیر تخریبی د) متالوگرافی
8)ArcBlow یعنی چه ؟ الف) خوردگی در جوش ب) انحراف قوس ج) افزایش آمپر د) طول قوس 9)ناهمواری های مهره جوش چه عیبی به حساب می آید ؟ الف) عیب ظاهری ب) عیب داخلی ج) عیب متالوژیکی د) عیب زیر سطحی 10) کدام یک از موارد زیر جزء کنترل مراحل بازرسی چشمی نمی باشد ؟ الف) قبل از جوشکاری ب) بعد از تست رادیوگرافی ج) بعد از جوشکاری د) در حین جوشکاری 11) چهار عیب غیر قابل پذیرش در سطح بازرسی B کدامند ؟ الف) عدم ذوب ، آندرکات ، عدم نفوذ ، اورلپ ب) آندرکات ، گرده اضافی ، چاله انتهای جوش ، عدم نفوذ ج) عدم ذوب لبه ، عدم نفوذ ، ترک ، اورلپ د) استارت مجدد ناقص ، گرده اضافی ، پروسیتی و آخال موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:22 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی اثربخشی سه راهبرد یادگیری بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تیزهوش در 115 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست مطالب
چکیده
فصل یکم: کلیات پژوهش
فصل دوم: پیشینه پژوهش
فصل سوم: روش پژوهش
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
منابع
منابع فارسی
1- آقازاده،محرم،احدیان،محمد(1377) ،مبانی نظری و کاربردهای آموزشی نظریه فراشناخت،تهران:انتشارات نوپردازان.
2- آوانسیان،اما(1377) ،نقش آموزش فراشناختی در درک مطلب و سرعت یادگیری دانش آموزان دختر مدارس دو زبانه مقطع راهنمایی شهر تهران ،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کودکان استثنایی،دانشگاه علامه طباطبایی.
3- انصاری،مریم(1380) ،تاثیر راهبردهای فراشناختی بر میزان پیشرفت تحصیلی و خود کنترلی دانش آموزان دختر در درس زیست شناسی سال اول دبیرستان های منطقه 19 تهران،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی،دانشگاه علامه طباطبایی.
4- ابراهیمی قوام آبادی،صغری(1377) ،اثربخشی سه روش آموزشی راهبردهای یادگیری و آموزش دو جانبه،توضیح مستقیم و چرخه افکار بر درک مطلب،حل مساله،دانش فراشناختی خود پنداره تحصیلی و سرعت یادگیری در دانش آموزان دختر دوم راهنمایی معدل پایین تر از 15 شهر تهران.رساله دکتری،دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
5- بحرانی،محمود(1372) ،بررسی رابطه انگیزش تجصیلی و عادات مطالعه گروهی از دانش آموزان متوسطه شیراز،پایان نامه کارشناسی ارشد،رشته روانشناسی تربیتی،دانشگاه شیراز.
6- بیلر،رابرت(1374) ،کاربرد روانشناسی در آموزش.پروین کدیور،مترجم(1378) ،ج 1و2 مرکز نشر دانشگاهی.
7- پارسایی،ملوک(1379) ،چگونه حافظه خود را تا پنج برابر کنیم؟ تهران:موسسه فرهنگی هنری پارسایی اصفهان.
8- تدین،سعیده(1380) ،تاثیر آموزش راهبردهای حافظه بر عملکرد کودکان با ناتوای خواندن در تکالیف حافظه،پایان نامه کارشناسی ارشد مشاوره کودکان استثنایی تهران،دانشگاه آزاد مرکزی.
9-حسینی،فرخ السادات(1380) ،بررسی آموزش بکارگیری راهبردهای یادگیری بر خلاقیت پیشرفت تحصیلی دانس آموزان دوم دبیرستان نظام سالی واحدی.طرح تحقیق شورای پژوهشی استان تهران.
10- حیدری،پروین(1379) ،نقش اجزا دانش فراشناخت در پیشرفت تحصیلی پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی،دانشگاه آزاد تهران مرکزی.
11- داور،مهران(1380) ،آموزش تندخوانی،به انصمام گزیده ای از تمرین های کلیدی قابل استفاده دانش آموزان و دانشجویان تهران: انتشارات حفیظ.
12- سالاری فر،محمد حسین(1375) ،بررسی نقش اجزای دانش فراشناختی در خل مساله و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر سوم راهنمایی منطقه 6،آموزش و پرورش تهران.
13- سرمد،زهره و همکاران(1378) ،روشهای تحقیق در علوم رفتاری،تهران:انتشارات آگاه.
14- سولسو،رابرت،ال(1998) ،روان شناسی شناختی،ترجمه فرهاد ماهر،تهران(1372):انتشارات رشد.
15- سیف،علی اکبر(1376) ،روش های یادگیری و مطالعه،تهران:نشر دوران.
16- سیف،علی اکبر(1379) ،روش های اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی،چاپ پنجم،تهران،نشر دوران.
17- سیف،علی اکبر(1380) ،روان شناسی پرورشی،روان شناسی یادگیری و آموزش،ویرایش پنچم،تهران:نشر آگاه.
18- شریفی،جسن پاشا(1377) ،اصول روان سنجی یادگیری و آموزش،ویرایش پنجم،تهران:نشر آگاه.
19- شعاری نژاد،علی اکبر(1375) ،فرهنگ علوم رفتاری،تهران:انتشارات امیر کبیر.
20- شقاقی،فرهاد(1382) ،تاثیر آموزش مهارتها و راهبردهای یادگیری و مطالعه در یادگیری دانشجویان دانشگاه پیام نور،رساله دکتری روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
21- صالحی،جواد(1381) ،تاثیر دانش فراشناختی و آموزش روش خود پرسشگری هدایت نشده بر عملکرد حل مساله کودکان:یک رویکرد فرایند گرا،رساله دکتری روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامع طباطبایی.
22- عباسی اول،کریم(1379) ،تاثیر آموزش راهبردهای یادگیری و میزان بکارگیری آنها در درک مطلب و سرعت مطالعه دانش آموزان پسر دبیرستان مرند،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی،دانشگاه آزاد تهران مرکزی.
23- عباباف،زهره(1375) ،مقایسه استراتژی های (راهبردهای) یادگیری دانش آموزان قوی و ضعیف دوره دبیرستان مناطق 2و4و11 تهران،پایان نامه کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی درسی،دانشگاه علامه طباطبایی.
24- غلامی،آمنه(1379) ،تاثیر آموزش راهبردهای فراشناختی پس خبا(PQRST)بر درک مطلب،سرعت یادگیری و عملکرد خواندن دانش آموزان دختر پایه دوم دبیرستان شیراز،پایان نامه کارشناسی ارشد،رشته روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
25- فلاول،جان اچ(1988) ،رشد شناختی،ترجمه فرهاد ماهر،تهران:(1377) ،انتشارات رشد.
26- کامکار،علی(1376) ،مقایسه شیوه های مطالعه و یادگیری در دو گرئه از دانشجویان فوی و ضعیف دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،پایان نامه کارشناسی ارشد،رشته روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
27- کدیور،پروین(1379) ،روان شناسی تربیتی،تهران: انتشارات سمت.
28- کدیور،پروین(1379) ،مجموعه مقالات در روانشناسی،تهران: انتشارات منشور امید.
29- کرمی،ابوافضل(1381) ،تدوین ابزار سنجش راهبردهای یادگیری و مطالعه و تعیین رابطه این راهبردها با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی تهران،رساله دکتری،روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
30- کریمی،فرهاد(1375) ،مقایسه تاثیر دانش فراشناختی،بازنمایی گزاره ای و راهبردهای شناختی بر عملکرد حل مساله های کلامی ریاضی در دانش آموزان موفق پسر سوم راهنمایی سنقر،سال 75-74،پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تربیت معلم.
31- گلاور،جان،رانتینگ رویس،برودنینگ،راجر(1377) ،روانشناسی شناختی برای معلمان،ترجمه،علینقی(کمال)خرازی، تهران:مرکز پیش دانشگاهی.
32- مری آن،رفوت،لیندالیل،لئوناردو فابو(1993) ،راهبردهای یادگیری و یادسپاری مهارت های مطالعه در طول برنامه درسی:ترجمه علینقی(کمال)خرازی،تهران:(1375) ،نشر نی.
33- مرتضوی زاده،سید حشمت اله(1380) ،مقایسه و بررسی استراتژی های مطالعه و یادگیری دانش آموزان دارای پیشرفت تحصیلی بالا و پایین در مقطع متوسطه استان کهگیلویه و بویراحمد،پایان نامه کارشناسی ارشد،رشته برنامه ریزی درسی،دانشگاه غلامه طباطبایی.
34- میرزایی،فاطمه(1381) ،بررسی رابطه بین اجزای دانش فراشناختی و درک مطلب خواندن با دیدگاهی تحولی در دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی و سوم راهنمایی منطقه 7 تهران، رساله کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت معلم.
35- میر عابدینی،احمد(1378) ،«چگونه درس بخوانیم،چگونه امتحان بدهیم»،تهران:چاپ ششم،نشر چکامه.
36- مرتضوی،نصرت(1374) ،آئین مطالعه و یادگیری،تهران:چاپ هفتم،مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی شهید بهشتی.
37- واحدی،شهرام(1379) ،مقایسه استفاده از راهبردهای شناختی و فراشناختی در بین دانشجویان ترک زبان و فارسی زبان پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی.
38- هرگنهان،بی.آر.والسون.ام.اچ(1377) ،مقدمه ای بر نظریه های یادگیری(علی اکبر سیف،مترجم)تهران:نشر دوران (تاریخ انتشار اثر به زبان اصلی،1997).
39- هومن،حیدر علی(1374) ،اندازه گیری روانی تربیتی و فن تهیه تست،تهران:چاپ نهم،نشر پارسا.
40- هیلگارد،ای.کی.وباور.جی.اچ(1367) ،نظریه های یادگیری(جلد اول)(محمد تقی براهنی،مترجم)تهران:مرکز نشر دانشگاهی(تاریخ انتشار اثر به زبان اصلی،1975).
41- یوسفی،زهرا(1380) ،مقایسه زاهبردهای مطالعه و یادگیری دانشجویان موفق و ناموفق،رشته علوم انسانی و علوم پایه دانشگاه های تهران،پایان نامه کارسناسی ارشد، روانشناسی تربیتی،دانشگاه علامه طباطبایی.
42- یوسفی لویه،مجید(1378) ،تاثیر نگهداری راهبردهای مرور ذهنی(نگهدارنده و بسط دهنده)و سازماندهی بر مشکلات حافظه کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر،تهران:سازمان آموزش و پرورش استثنایی:پژوهشکده کودکان استثنایی.
منابع انگلیسی
1? Anderson, J.R. (1980). Cognitive psycology and its implication. San francisco, CA: W.H.Freeman and company.
2. Anderson, C., Waters, S.H., (1989). Organization during study: Relationships between metacognition, metamemory, strategy use, 190-195.
3. Berry, D.C. (1983). Metacognitive experience and transfer of logical reasoning. Quarterly Journal of Experimental Psychology, vol, 35 A, 39-49.
4. Billingsley, B.S., & Wildman, T.M. (1990). Facilitating reading comprehension in learning disabled students: Metacognitive goals and instructional strategies. Remedial and Special Eduction(RASE), 11(2), 18-31.
5. Bourne, L., Dominowski, R.L. & Ekstrand , B.R. (1971). The psychology of thinking. Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall.
6. Boyd, L.L., (1992). Effects of cognitive strategy instruction on algebra problem solving of adolescents with learning disabilities. Dissertation abstracts international.vol, 53, (1-A).
7. Braten, I. (1991). Vygotsky as precursor to metacognitive theory: I. The concept of metacognition and its roots. (…).
8. Braten, Ivar; Olaussen, Bodil S. (1998). “ The Learning and Study Strategies of Norwegian First year College Students “U.S.A” Learning & Individual Diffrences, 1998,vol.10 Issue 4,P309, 19P, 9Charts.
9. Brown, A.L., Bransford, J.D., Ferrara, R.A. & Campione, J.C.(1983)., Learning, remembering, and undrestanding. In J.H. Flavell & E.M.Markman (Eds)., Handbook of child psychology. Volume 11 I.Cognitive development. New York: Wiley.
10. Byrd, Diana, M; & Gholson, Barry, (1995). Reading, Memory and metacognition. Journal of Education Psychology. Vol.77,115-131.
11. Carr, Marta; Joyce, Alexander, (1998). Where Gifted Children do not excel on metacognitive task. Canadian Journal of Psychology, Vol 18,212-235.
12. Cross, D.R. & Paris,S.G.(1998). Developmental and Instructional Analisies of Students Metacognition. Journal of Educational Psychology, Vol, 80, 131-142.
13. Corsale, K., & Ornstein, P.A. (1980). Developmental changes in children’s use of semantic information in recall. Journal of Experimental child Psychology, Vol, 30, 231-245.
14. Davidson, J.E., Deuser, R. & Sternberg, R.J. (1994). The role of metacognition in problem solving. In J.Metcalf & A.P. Shimamura (Eds)., Metacognition: Knowing about knowing (pp.207-26). Cambridge, MA:MIT.
15. Ellen Bouchard Ryan, Elizabeth.J. Short and Keri.A.Weeg.(1991) “ The role of cognitive strategy training in improving the Academic performance of Learning Disabled children. Journal of Educational Psychology.
16. Flavell,J.H.(1971). First discussant’s comments: what is memory devalopmentsof?
چکیده :
بررسی تاثیر آموزشهای راهبردهای یادگیری (مرور ذهنی، بسط دهی، سازمان دادن، نظارت بر درک) بر پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان تیز هوش مقطع دبیرستان .
روش نمونه گیری افراد نمونه از نظر تعداد ، جنس و غیره : نمونه گیری تصادفی ساده که از بین دانش آموزان تیز هوش دخترانه پایه اول 2 کلاس گزینش شد که یک کلاس به عنوان گروه آزمایش و یک کلاس گروه کنترل محسوب گردیدهمچنین ابزار اندازه گیری مورد استفاده آزمون راهبردهای یادگیری و آزمونهای رسمی نیمسال اول و نیمسال دوم.بوده است.
روش پژوهش به صورت آزمایشی انجام گرفته است و در اینجا طرح پژوهش به صورت پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد.
نتیجه کلی فرضیه اول بدین صورت می باشد که آموزش راهبردهای یادگیری باعث افزایش پیشرفت تحصیلی می شود و مورد تایید نیز قرار گرفت و فرضیه های 2 و 3و 4و 5 مبنی بر :
وجود رابطه بین راهبرد مرور ذهنی بر پیشرفت تحصیلی ، وجود رابطه بین راهبرد بسط ذهنی بر پیشرفت تحصیلی ، وجود رابطه سازمان دهی بر پیشرفت تحصیلی و وجود رابطه بین راهبرد نظارت بر درک بر پیشرفت تحصیلی نیز مورد تایید قرارگرفتند.
مقدمه :
بسم الله الرحمن الرحیم
اقرأ باسم ربک الذی خلق ، خلقالانسان من علق ، اقرأ و ربک الاکرم ، الذی علم بالقلم ، علم الانسان مالم یعلم [1].
ای رسول بخوان به نام پروردگارت که آفریننده عالم است . آن خدایی که آدمی را از خون بسته بیافرید ، بخوان (قرآن را) که پروردگار تو کریمترین کریمان است آن خدایی که بشر را علم نوشتن به قلم آموخت و به آدمی آنچه را نمی دانست تعلیم داد .
تعلیم و یاد دادن نادانسته ها اولین و مهمترین پیام الهی و بزرگترین رسالت انبیا و معلمین بشر است و یادگیری و آموختن مهمترین وظیفه هر انسان است لذا از تولد تا مرگ و در هر زمان و موقعیتی باید این تعلیم و تعلم بین انسانها به نحو شایسته انجام گیرد . از طرف دیگر خداوند در وجود انسان توانمندی ها و استعدادهای شگرفی به ودیعه نهاده است که به واسطه این خلقت به خود آفرین گفته و به انسان مقام اشرف مخلوقات داده است .
یکی از ویژگی های مهم انسانی برخورداری از ظرفیت ذهنی شگرف و توانایی عظیم یادگیری است .
بخش اعظم اطلاعات بشری از طریق این مهارت کسب می شود . پیشرفت و تمدن ، مقابله با طبیعت و مهار آن ، رفع نیازهای متنوع خود ، دستیابی به تکنولوژی پیچیده و غیره همه حاصل تلاش انسان برای یادگیری و تجربهاندوزی بوده است .
در جهان امروز یعنی عصر انفجار اطلاعات ، تولید اطلاعات جدید و کهنه شدن اطلاعات قبلی آنچنان سریع انجام می شود که مطالب کتابها قبل از بیرون آمدن از زیر چاپ کهنه می شوند (مرتضوی،1374) ، بنابراین ، روش یادگیری (فرآیند) در مقایسه با یادگیری اطلاعات (محصول) در کانون توجه بیشتری قرار گرفته است . چون در فرآیند یادگیری ، این خود فراگیر است که در زندگی واقعی ـ امروز و آینده ـ باید از مهارت چگونگی یادگرفتن خود استفاده کند ، لذا توجه به روش های درست آموزش و آموختن که در آن مسئولیت امر یادگیری به خود فراگیر واگذار می شود ، ضروری به نظر می رسد . در جهان امروز داشتن «سواد علمی ـ فنی» [2] برای هر فرد لازم است . سواد علمی ـ فنی به مجموعه ای از دانستنی ها و مهارت ها در زمینه علوم و تکنولوژی اطلاق می شود که هر انسانی برای زندگی کردن به آن نیاز دارد و در واقع داشتن توانائی در حل مسائل و مشکلاتی است که جامعه امروز بشری با آن مواجه است و این سواد در تمام عمر با 3 شرط تحقق می یابد .
1 ـ داشتن اطلاعات کافی در مورد دانش پایه .
2 ـ وجود انگیزه برای یادگیری .
3 ـ دانستن راه و روش یادگیری(میرعابدینی ، 1378).
لازم به ذکر است که مدارس تنها می توانند بخشی از آموزش های لازم برای مهارت زندگی را در مدت زمانی که دانش آموزان در آن محل سپری می کنند ، در اختیار آنها بگذارند . اما اگر همین فرصت ، بیشتر از ارائه اطلاعات ، صرف روش کسب اطلاعات در زمینه های مختلف شود ، این امید وجود دارد که علاقه و اعتقاد و توان و دانش لازم برای یادگیری مادام العمر ، که لازمه زندگی و تعالی بخش آن است ، در افراد فراگیر به وجود آید .
لذا اندیشمندان از دیرباز به اهمیت یادگیری و ضرورت شناخت آن پی برده اند ، به طوری که تاریخچه بررسی یادگیری به 2400 سال قبل یعنی دوره افلاطون و ارسطو بر می گردد.
افلاطون و ارسطو هر دو فردگرا هستند و ذهن را فعال می دانند ، با این تفاوت که افلاطون را می توان فطرت گرا نامید،زیرا دانش را یکی از ویژگی های ارثی انسان می داند،ولی ارسطو را می توان تجربه گرا دانست،زیرا تجارب حسی را سرچشمه همه دانش ها می دانست . عقاید این دو دانشمند در طول تاریخ روی همه نظریه پردازان یادگیری تاثیر داشته است . مثلاً ، عقاید افلاطون درباره ماهیت دانش از آغاز مسیحیت تا دوره رنسانس نظریه غالب محسوب می شد . از قرن هفدهم به بعد پیروان مکتب تداعی گرایی به مخالفت با نظریه فطرت ـ گرایی برخاستند.به طوری که،در قرن نوزدهم توجه شایانی به قانون تداعی ارسطو (شباهت ، تضاد ، مجاورت و بسامد) مبذول شد . سپس، مکتب رفتار گرایی اسکینر ، با ارائه اصول رفتار گرایی در یادگیری انسان و تهیه فنونی برای مدیریت کلاس و تغییر رفتار افراد ، تاثیرات عمیقی در آموزش و پرورش گذاشت . در نیمه دوم قرن بیستم رویکرد شناخت گرایی در مخالفت با دیدگاه مکانیکی رفتار گرایان دربارهی انسان ، یادگیری را ایجاد تغییر در ساخت شناختی و فرآیندهای ذهنی یادگیرنده تعریف کردند. شناخت گرایان[3] در زمینه یادگیری ، نظریه های متعددی را ارائه نمودند . از جمله ، یادگیری گشتالتی[4] ، نظریه یادگیری معنی دار کلامی آزوبل[5] ، نظریه یادیگری شناختی ـ اجتماعی بندورا[6] و سرانجام نظریه روانشناسی خبر پردازی[7] یا پردازش اطلاعات مطرح شدند . نظریه خبر پردازی یادگیری انسان را یک فعالیت مستمر پردازش اطلاعات می داند و به مطالعه راه هایی می پردازد که آدمیان به توسط آنها دانش را کسب ،ذخیره و یادآوری می کند و آن را مورد استفاده قرار می دهد . دراین نظریه از کامپیوتر به عنوان الگویی برای تبیین ذهنی انسان و فرآیند یادگیری استفاده شد (میرسعیدی،1380).
تدابیری که به این منظور توسط صاحب نظران حوزه روان شناسی خبر پردازی ابداع شد ، با نام روش ها یا مهارت های یادگیری یابه طوردقیق تر راهبردها یا استراتژی های شناختی ، نام گذاری شد و سرانجام روان شناختی فراشناخت ، حوزه اندیشه گری نوینی ، که به راه های هدایت و نظارت بر راهبردهای شناختی خود می اندیشید از دهه 1970 توسط جان فلاول آغاز شد و به تدریج جمع زیادی از اندیشمندان به آن روی آوردند و نظریات و راهبردهای مختلف فراشناختی را ارائه نمودند . بنابراین نظریه های یادگیری قرن بیستم شامل دو مجموعه بزرگ رفتار گرایی و شناخت گرایی است، در نظریات رفتارگرایی موضوع مورد مطالعه ، رفتارهای قابل مشاهده است که باید هر چه دقیقتر و عینی تر بررسی شود . اما دیدگاه شناختی دنیای ذهن را موضوع مورد مطالعه قرار می دهد . دراین حوزه مطالعاتی جدید ، یادگیری انسان به گونه ای عینی و نظام دار تشریح می شود . نتایج تحقیقات انجام شده دراین چهارچوب می تواند در یادگیری وآموزش مورد استفاده روان شناسان و مربیان باشد . علاوه بر این با بهره گیری از نظام پردازش اطلاعات می توان موضوعات مورد نظر دیدگاه های دیگر را نیز به شیوه ای تازه نگریست و آنها را به نحوی عینی ، منطقی و پویا سازمان داد (کدیور،1379) . با توجه به نظریه های شناختی و دانش فراشناختی ، امروزه در امر یادگیری ، فردی موفق است که شیوه آموختن را فرا گرفته باشد . اساس نظام آموزشی در قرن بیست و یکم ، فراهم ساختن زمینه تجربی فعالیت های آموزشی و آموزش چگونه فکر کردن و چگونه یادگرفتن است . بر این اساس ، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر آموزش راهبردهای مطالعه و یادگیری بویژه راهبردهای شناختی و فراشناختی در میزان یادگیری درسی و پیشرفت تحصیلی فراگیران می پردازد . این راهبردها ، روش های مختلف فراگیری مطالب ساده و پیچیده را چه از راه شناخت (پردازش عقلی مطالب) و چه از راه فراشناخت (شناخت از شناخت خود) به فراگیر می آموزد . لذا فراگیران با یادگیری این روش ها و استفاده از آنها هنگام مطالعه می توانند بر سرعت و کیفیت یادگیری خود بیافزایند و این امر در دراز مدت منجر به تحولات کیفی در نظام آموزشی می شود . به نظر می رسد اگر معلمان این راهبردها را فراگرفته و در روش تدریس خود پیاده نمایند و آنها را به دانش آموزان نیز یاد دهند ، در این راه کوتاهترین و موثرترین گام ها برداشته می شود(میرسعیدی،1380) . موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:21 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی مقایسه بحران هویت در دانش آموزان عادی و دانش آموزان ناشنوا در 97 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست
چکیده
منابع و مراجع
-اتکینسون و همکارن(1379) ، زمینه روانشانی هیلگارد ، مترجم:براهنی . انتشارات رشد
-احدی، حسنی(1377)، روانشناسی رشد ، محسنی نیک چهره
-افروز ، غلامعلی(1376)، توانبخشی کودکان آهسته گام. انتشارات دانشگاه تهران
-بیلر رابرت(1379) ، کاربرد روانشناسی در آموزش ، مترجم: کدیور، پروین. مرکز نشر دانشگاهی
-پور ناصح ، مهرانگی(1379)، بررسی رابطه بین عزت نفس و هویت یابی در بین دانشجویان رشته های علوم انسای ، فنی ، پزشکی شهر تهران – پایان نامه کارشناسی ارشد(m.s) واحد علوم و تحقیقات تهران
-پارسا، محمد(1371) ، روانشناسی رشد کودک و نوجوان، انتشارات بعثت
-پیاژه –ژان(1373) ، پنج گفتار، مترجم حسنی ، تهران
-پیاژه – ژان (1375)، تربیت ره به کجا می سپرد؟ مترج دادستان، منصور –تهران انتشارات دانشگاه تهران
-چنگیزه، ریچارد(1381) ، هویت اجتماعی ، مترجم یار احمدی ، تورج تهران نشر شیرازه
-حسنی، نیک چهره(1373)، روانشناسی رشد نوجوانی، انتشارات بنیاد
-خسرو پور، یوسف(1354) روانشناسی بلوغ و نوجوانی، انتشارات امیر کبیر
-دی.نای، رابرت(1370) سه مکتب روانشناسی دیدگاه های فروید اسکینز و راجرز- مترجم دکتر احمد جلالی
-رحیمی نژاد، عباس(1379) ، بررسی تحولات هویت و رابطه آن با حرمت خود و حالت اضطراب در دانشجویان دوره کارشناسی، دانشگاه تربیت مدرس
-رزم آرا(1370) ، فرهنگ روانشناسی، تهران، انتشارات علمی
-ریچ، جان(1369) ، مطالعه روانشناختی با کودک و نوجوان ، مترجم فردوس
-سینایی، حسین (1379) بحران هویت اندیشه، سال اول شماره 2
-سیف نراقی، مریم(1374) روش های تحقیق و چگونگی ارزشیابی آن در علوم انسانی، تهران انتشارات بدر.
-شولتز،شولتز(1377) ، نظریه های شخصیت چاپ ششم، مترجم سید محمدی، تهران
-شریعتمداری، علی(1370) روانشناسی تربیتی، انتشارات امیرکبیر تهران
-شکینگ، لوئیس(1970)، مشاوره-مترجم شیده، خدیجه تهران، انتشارات امیرکبیر
-فرجاد،محمد حسین(1358) ، همانند سازی ، تهران، انتشارات ویرایش.
-قاسم زاده فاطمه(1379)، نوجوانی، بحران هویت جامعه سالم سوم شماره 140
-کوچک انتظار، رویا(1358)، بهداشت روانی کودکان استثنایی، انتشارات تجسم خلاق
-کشاورزی ارشدی و پریسا تجلی(1384)، ناشنوایی، روانشناسی و آموزش، انتشارات شرح
-ماسن، پاول حاتری و دیگران(1380) ، رشد و شخصیت کودک ، مترجم باسیانی, مهشید، تهران نشر مرکز کتاب ماد.
مقدمه
فصل دوم پژوهش حاضر شامل دو قسمت کلی ذیل خواهد بود:
اول: بررسی پژوهش های انجام شده در مورد موضوع تحقیق و نیز تحولات آراء و عقاید پیرامون مسائل پژوهش که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از منابع مختلف مطرح گردیده است.
دوم: استنباط و استنتاج از ماحصل پژوهش حاضر عقاید و تفکران اصلی موضوع پژوهش و روابط گوناگون که می تواند در اثر این پژوهش ها و عقاید و تفکرات وجود داشته باشند.
درضمن شیوه بررسی پیشینه پژوهش حاضر بر مبنای اصول ذیل می باشد:
1- بررسی تاریخچه موضوعات به شیوه تقدم زمانی، از روزگاران باستان تا عصر حاضر انجام شده است.
2- همراه با بررسی تحولات تاریخی با شیوه تقدم زمانی موضوعات مورد بررسی نیز از موضوعات کلی به سوی موضوعات جزئی و دقیق تر مطرح گردیده اند.
3- به دلیل اینکه تا چند دهه اخیر تحقیقاتی رسمی و شاید غیر رسمی و حاشیه ای در حدود بحران هویت انجام گردیده است. به موضوعاتی که بر مبنای فرض ریشه اصلی موضوع بحران هویت بوده اند، پرداخته شده است. بنابراین ابتدا به مطالعات مربوط به موضوعات زمینه ساز بحران هویت پرداخته و سپس به موضوعات پیرامونی بحران هویت مانند همانند سازی پرداخته و در نهایت تحقیقات مستقیم در مورد موضوع پژوهش مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.
2-2? ریشه تاریخی در مورد نوجوانی
ریشه موضوع نوجوانی و بحران هویت ناشی از آن را شاید بتواند در اساطیر و فرهنگ باستانی ملل گوناگون یافت.
به عنوان نمونه در اسطوره های مذهبی آدم و حوا به عنوان اولین انسانها پس از عصیان از بهشت رانده می شوند و هویت فرشته گون آنها که مظهر پاکی و عبودیت است به هویتی بشری که معجونی از صواب و گناه است تبدیل می شود. شیطان نیز پس از عصیان از دسته الهی مبنی بر سجده بر آدم و به دلیل غرور ناشی از عبادت بسیار به زمین رانده شده و هویتی کاملاً مغایر هویت قبلی تغییر پیدا می کند.(شریعتی، 1354)
در دوره های بعدی فرهنگ و زندگی بشری جریانات مشخص تری را از وجود نوجوانی و بحران های آن در فاصله دوره کودکی و جوانی به چشم می خورد. به عنوان نمونه در کشور روم باستان پلوتارچ[1] از اهمیت تعلیم و تربیت نوجوانان و لزوم واگذاری مسئولیت به آنها برای تاثیر بهتر در دوره جوانی و این موضوع می تواند بیانگر این امر باشد که در کشورهای باستانی و اساطیری نیز اصولاً موضوع نوجوانی وجود داشته و مورد توجه بوده است(مولر[2]، 1367)
در قرن هجدهم ژان ژاک روسو[3] فرانسوی در کتب معروف خود وقایعی دقیق که از 12 تا 15 سالگی فرد روی می دهد شرح داده و دوران فوق را دوران «سن عقلی» نامیده است.
همچنین یستازی مربی معروف سوئیسی در اواخر همین قرن با نوشته های خود این عقاید به وجود آورد که ظرفیت درک و مهارت نویسی نوجوانان بیش از مقداری است که قبلاً تصور می شده است (مولر، 1367)
در همین قرن فروبل[4] پس از سالها بررسی در مورد تعلیم و تربیت نوجوانان مجله معروف خود را اظهار نمود که والدین باید در عصر فرزندان خود زندگی کنند نه اینکه فرزندان را مجبور کنند در عصر آنها زندگی کنند(مولر 1367)
در قرن نوزدهم هربارت[5] در نوشته های خود تاکید کرد که سنین 10 تا 17 سالگی از مهمترین دوره های زندگی هر فرد است که در آن قابلیت یادگیری به حد اعلای خود میرسد و این موضوع را با دلایل و شواهد و تجربه های خود به طور مفصل مورد بررسی قرار دارد. افکار و نوشته های روبل هربارت در افکار استانلی در اواخر قرن نوزدهم درباره نوجوانی تاثیر داشته است.
در سال 1381 ، در اولین بررسی آماری در مورد نوجوانان رابرتن انگلیسی در مطالعات خود ظهور علائم بلوغ و بحران های ناشی از آن را بر روی 200 دختر نوجوان تشریح نموده. به عقیده وی دوره بلوغ از 11 تا 20 سالگی متغیر است و در این دوره بحرانهایی در روحیات فرد رخ می دهد. همچنین رابرتن اولین کسی بود که بر خلاف عقاید رایج و بر مبنای آن اظهار نمود که آب و هوا در تشریح بلوغ مسائل روانی و جسمی آن تاثیر می گذارد این موضوع بعدها به وسیله تحقیقات میلز[6] تائید و تکمیل گردید.
در سال 1891 بر نهایم ولانکستر[7] در تحقیقات خود با استفاده از پرسشنامه و خاطرات ثبت شده نوجوانان مطالعاتی را در زمینه مشکلات نوجوانی انجام داده و برای اولین بار به طور رسمی اعلام نمود که: والدین و مربیان باید از روانشناسی نوجوانی و بحران های آن ، اطلاع داشته و موسساتی برای آموزش این امر دایر گردید. این پژوهشها به ویژه در کشورهای توسعه یافته مورد توجه واقع گردید و تاکنون هم در مسائل کاربردی و عملی برای نوجوانان در آن کشورها می باشد.
همچنین در قرن نوزدهم در حیطه نظری، دانشمندان بزرگی چون داروین و اسپنسر[8] تکامل انسان از کودکی تا بزرگسالی را به شکل الگوی پپیش ساخته پیشنهاد نمودند ولی توجهی به فرهنگ و محیط و اثرات آن بر فرد که موضوع بحران هویت را هم به طور عمده شامل می شود نداشتند. (اسماعیلی ، 1375)
داروین و اسپنسر معتقد بودند ریشه و تکامل ویژگیهای ذهنی و رفتاری نوجوانان غیر قابل اجتناب است و کودک و نوجوان باید مراحلی را طی کنند تا به بزرگسالی برسند و این امر اجباری و یکسان بوده و حتماً باید طی شود.
در مجموع تا پایان قرن نوزدهم نویسندگان و محققان دیگر چه قبل و چه بعد از دانشمندان و محققان یاد شده به بررسی و تحقیق درباره مسائل نوجوانان پرداختند و مطالب عمده ای که به صورت مشترک یادآور شدند این بود که دوره نوجوانی به کلی از دوره کودکی و بزرگسالی متمایز و ویژگی های خاص خود را دارد و در این دوره بحرانهای مختلفی در زندگی نوجوان رخ می دهد که علتهای گوناگونی می تواند داشته باشد.
3-2? آراء تحقیقات در مورد نوجوانی در قرن بیستمموضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:21 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی مقایسه راهبردهای رویارویی در دانش آموزان با و بدون اختلال نارسایی توجهبیش فعالی در 191 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست
فصل اول
منابع فارسی:
ـ ارجمندی، ز و سفیف مقدماکبری، فاطمه.، (1383). اختلال نارسایی توجه همراه با بیش فعالی (پرسش و پاسخ)، مجلة تعلیم و تربیت استثنایی، شمارة 34، مهر 1383، ص 26ـ32?
ـ اسکندری، ا.، (1383)، مقایسه راهبردهای رویارویی در کودکان بهنجار و کودکان با مشکلات یادگیری، مجله تعلیم و تربیت استثنایی، شماره 33ـ32، ص 12ـ25?
- بکلمن، ج ای .، (1383). اختلال نارسایی توجه / فزون جنبشی در کودکان پیش دبستانی، (ترجمه علیزاده، ح و خاطری، م.، (مقاله). مجله تعلیم و تربیت استثنایی. مرداد و شهریور 1383? شماره 33-32?
- بوشارلا.، (1368). کودکان دژمنش(ترجمه شجاع نوری، م). مؤسسة چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ سوّم)
ـ پرون و پرون .، (1376)، روانشناسی بالینی (ترجمه پریرخ دادستان، و محمود منصور)، چاپ اول، تهران، انتشارات بعثت.
- پورافکاری، ن.، (1376). فرهنگ جامع روانشناسی- روانپزشکی(انگلیسی- فارسی)جلد اول. فرهنگ معاصر.
- جزایری. ع.، (1377). مقایسه اعتماد به نفس کودکان مبتلا به کمبود توجه همراه با بیش فعالی و کودکان سالم شهر تهران. (پایان نامه). دانشگاه امام حسین تهران.
ـ دادستان، پ.، (1378)، روانشناسی مرضی تحولی، جلد دوم، چاپ اول، تهران، انتشارات سمت.
ـ دلاور، ع.، (1382)، مبانی نظری و عملی و پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، تهران، انتشارات رشد.
ـ سرمد، ز و بازرگان، عباس و حجازی، ا.، (1384) روشهای تحقیق در علوم رفتاری، تهران، انتشارات آگاه.
- علیزاده، ح.، (1384). تبیین نظری اختلال نارسایی توجه/ بیشفعّالی:الگوی بازداری رفتاری و ماهیّت خود کنترلی. فصلنامه پژوهشکده کودکان استثنایی، سال پنجم . پاییز 1384
- علیزاده، ح.، (1383). اختلالات نارسایی توجه فزون جنبشی. تهران، انتشارات رشد.
- فریدمن، ر و دویال، گ.، ( 1382)، شیوة رفتار با کودکان و نوجوانان دچار اختلال نقص توجه- بیش فعّالی.(ترجمه سید جلال صدرالسادات،محمد رضا محمدی و لیلا صدرالسادات). تهران، انتشارات اسپند هنر.
ـ کریتس، آنتونی جی.، (1382)، روانشناسی سلامت . (ترجمه علی فتحیآشتیانی)، تهران، انتشارات بعثت.
ـ کشاورز، ع.، (1382)، بررسی و مقایسة شیوههای مقابله با فشار روانی در دانشآموزان عادی و تیزهوش پسر 15 تا 17 سال دبیرستانهای مشهد، پایاننامة کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه طباطبایی.
ـ کلینکه ، کریس. ال .، (1383)، مهارتهای زندگی (1). (ترجمه شهرام محمدخانی)، تهران، انتشارات اسپند هنر.
- کویین.اُ، پاتریشیا و استون.ام.، (1383). بیش فعّالی/کمک به کودکان و نوجوانان حواسپرت و بیقرار(ترجمه حمید علیزاده). تهران، جوانه رشد، 1383?
- مارنات، گری. گراث.، (1374). راهنمای سنجش روانی (1). (ترجمه حسن پاشا شریفی و محمدرضا نیکخو). تهران، انتشارات رشد.
ـ هومن، ح ع.، (1383)، شناخت روش علمی در علوم رفتاری، تهران، نشر پارسا.
- یاریاری، ف و فیانی، م و کریملو، م و پاشازاده آذری، ز.، (1380).ارزیابی مهارتهای حرکتی و عملکرد عصبی- عضلانی دانشآموزان مبتلا به اختلال کمبود توجه و بیشفعالی.( مقاله). فصلنامه پژوهشکده کودکان استثنایی،سال اول. پاییز 1380?
منابع انگلیسی
- Achenbach,TM,Howell,CT,MC,Conaghy,SH,Stanger,C(1998),siu yearpredictors of problems in anational sample :Ir. Young adult sigs of disturbance. I am Acad child Adolese psychiatry.
37(7)718-2.]Med line[.
- Anshel, M. H. and Delany, J. (2001). Sources of acute stress, cognitive appraisals, and coping strategies of male and female child athletes. Journal of Sport Behavior, 24 (4): 329-59.
- Aranda, M.; Knight, B.G (1997). The influence of ethnicity and calture on the careyiver stress and coping process: A Sociocultural review and analysis. The Gerontologist society of America. 37(3): 342-54.
- Aspinwall, L. G.; and Toyler, SH.(1992) Modeling cognitive adaptation:Longitudinal investigation of the impact of individual differences and coping on collage adjustment and performance. Jurnal of personality and social psychology 63(6): 980- 1003.
- Atkins, M. S., & Pelham, W. E. (1991). School-based assessment of attention deficit-hyperactivity disorder. Journal of learning Disabilities, 24, 197-204 and 255.
- Ay san,F.; Thompson, D.; Hamarat, E. (2001). Test anxiety, coping strategies, and perceived health in a group of high school student: A turkish sample, Jornal of Genetic psychology. 162(4): 402-12.
- Byrne, B.(2002). Relation ships between anxiety, fear, self- esteern and coping strategies in addescence. Adolecence. 35(37): 201-15.
- Concerta differenc, The treatment of ADHD (2000-2006). Al2a corporation, Mcneil consumer 8 specialty pharmaceuticals, a Division of Mc Neil. Ppc. Inc. ft. Washington PA. usa.
- Dillinger, T.wiegmarn, D.8 Taneja. N(2003). Relating personality with stress coping strategies among student pilots in a collegiate flight training program, university of Illinois, Auation Human factors Division savey, Illinois.
- Endler, N. S., & Parker, J. D. A (1994). Assessment of multidimentiaonal coping. Task, emotion, and avoidance strategies. Psychological Assessment, 6.50-60.
- Fisher, M. etal (1993). The stability of dimensions of behaviror in ADHD and normal children over an & - yea follow-up. Journal of Abnormal Child Psychology, 27.
- Fowler, M. (1992). CH. A.D.D. educations manual. Plantation, FL: American Journal of psychology, 114.
- Gilberg, C. (2003). Deficits in attention, motor cantorl, and perception: a brief review. Archives of Disease in childhood, 88, 904-910.
- Gordon,M.(1991).ADHD/hyperactrity:A Consumer"s guide ,Dewitte Ny:GSI Publiction.
- Hester, N. (2003). Sibiling survival strategies pareting to help the non ADHD child cope Attention vpl.9. no4. febrary 2003. pp 37-45.
- Jensen, ps, Kenny, DT, (2004). The effects of yoga on the attention and behavioral of boys with Attention – Deficit / Hyperactivity Disorder. School of Behavioral 8 community of Sydney, Australia pien @mail.edu.au.
- Kaissidis, rodafinos, A; Anshel.M; asd perter. A. (1997). Personal and situational factors that predict coping strategies for acute stress among ba sketball referees. Journal of sponts sciences. 15: 427-36.
- Kliure, w; fearnow, MD and Miller. PA (1996). Coping socialization in middle childhood: Test of maternat and peternal.
- Mannuzza, S., Klein, R. G., Bessler, A., Malloy, P., & Lapadula. M. (1998). Adult psychiatric status of hyperactive boys growth up. American Journal of psychiatry, 155, 493-498.
- Matlin, J, A; wetington, E and Kessler, R. (1990). Situational determinals of coping and effectivenessJournal of health and social behavior. 31: 10322.
- Morrel, J., Murray, L. (2003). Parenting and the development of conduct disorder and hyperactive symptoms in childhood: aprospective longitudinal study form 2 minutes to 8 years. University of Reading uk. Journal of child psychology and psychiatry. 49 : 4. pp 489-508.
- Pelham ,w., Green slade,M.,Vodd-Hamilton,M.,Murphy ,D.,Green stein, J,Gany, E., Guthne,k.(1990).Relative efficacy of long acting stimulants on children with attention deficit hyperactivity disorade:A Comparison of standard methylphenidate, sustained release.methyl phhenidate, Sustained release Dextraamphe tamine and Pemdine.
Pediatrics,86,226-236.
-Rabiner ,D(2005).Behaviorral treatment for ADHD ,An over view at Health.Inc
-Reber ,A.S.(1985):Dictionary of psychology. Tehran: Growth press.
- Riddick, b; Christopher, sifarmer, M. and Morgan s. (1999). Self esteem and an xiety in the educational histories of adult dyslexle student. Journal of dyslexia. 5:227-48.
- Sergeant, J. A., Geutrs, H., Hulybregts, S., Scheres, A., & sterlaan. J. (2003). The top and the bottom of ADHD: A neuro psychological perspective. Neuroscience & Biobehavioral Reviews, 27, 583-592.
- Sinha, B. K., Will Son, L. R. and Watson, D. c. (2000). Stress and coping strategy in India and Canada. Canadian Journal of behavioral science. 32 (4): 218-25.
- Smith, M. 8 Barrett Marna, s. (2000). Child and family behavior thrapy. Vol.22(4). The Hawarth press.
- Steer, C; (2004). Strategies for primary school teacher, Netdoctor, co, uk, ADHD.
- Terry, D.J. (1994). Determinants of coping: The role of stable and situational factors. Journal of personality and social psychology, 66, 895-910.
- Tynan, W.D. (2004). What is hyperactivity?. http:/kid shealth.org. kid health adhd kid.htmlo.
- Weiss, M, Troken bry, Hechtman, L, weiss, G; (1999). ADHD in adult hood; a guide toCurrent theory, diagnesis, and treatment. Baltimor: Johns Hopkin 8 university press.
- yehle, A. K. and wampold. Co (1998). An ADHD success story. (strategies for teacher and student).Teacher Excepetional childrens. Vol 30, No. 6, pp. 8-B.
بخش اول - اختلال نارسایی توجه / بیشفعالی
جنب و جوش کردن کودکان امری کاملاً عادی است و حتی لازم است، تحرک داشته و از بازی کردن لذت ببرند. گاهی مادران به درمانگاه یا روان شناس مراجعه نموده و اظهار میکنند که فرزندشان (بخصوص پسرها) بسیار بی قرار، زیاده فعال، حواس پرت، بی ثبات و تکانشی است. معمولاً معلمان چنین دانشآموزانی را خوب می شناسند. هر یک از ما هم اگر به پیرامون خود توجه کافی کنیم، متوجه میشویم که چنین کودکانی را دیده ایم. برخی از مردم معتقدند که این کودکان با هوشاند، و در مقابل ، برخی معتقدند که آنان از هوش کمتری برخوردارند (علیزاده،1383).
اما میزان جنب و جوش طبیعی چقدر است؟ از چه نقطهای به بعد اختلال محرز و آشکار است؟ آیا به راستی این کودکان بیش از کودکان دیگر جنب و جوش دارند؟ تنوع و گوناگونی در واژهشناسی اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی، حکایت از آن دارد که دانشمندان، این اختلال را از دیـدگاههـای متفاوتی مینگرند و هر کدام بر جنبه یا جنبههایی خاص تاکید دارند. قبل از دهة 1960، نشانههای بیتوجهی، برانگیختگی و بیشفعالی و مسائل توأم با آنها را معمولاً به ضایعة مغزی نسبت میدادند و آنچـه را که امـروزه تحـت عنـوان اخـتلال نارسایی توجه/ بیشفعالی میشناسیم ناشی از «آسیبدیدگی خفیف مغزی» میدانستند و بدینترتیب، این کودکان را از آنهایی که دارای نارساییهای روانی گستردهتری بودند، متمایز میکردند. و این گونـه تصور میشد که آسیبدیدگی خفیف مغزی ناشی از ضربه های تولد، عفونت های پیش تولدی یا مسمومیتهای محیطی است (دادستان، 1378).
در آغاز دهة 1960، پژوهشها و نظریه ها متوجه تظاهرات رفتار شدند و از آسیبدیدگیهای فرضی ارگانیکی فاصله گرفتند. بیتردید، آشکارترین تظاهر رفتاری این اختلال، بیشفعالی بود و بدین ترتیب این نشانه در مرکز ثقل نظریه ها قرار گرفت.
چس [1] (1960) به نقل از دادستان (1378) این نشانگان را «نابهنجاری میزان فعالیت» تعریف کرد و ( انجمن روانپزشکی آمریکا (1994) نیز با انتخاب عنوان «واکنش بیشفعالی در کودکی» برای این اخـتلال، بر نقـش «فعالیـت نابهنـجار» ایـن کودکـان تاکـید کرد و نشانههای بیتوجهی و برانگیختگی را به منزلة نشانههایی ثانوی در نظر گرفت؛ یعنی نشانههایی که معلول گرایش به رفتار بیشفعالی حرکتی بودند.
تا آغاز دهة 1970، الگوی بیشفعالی همچنان غلبة خود را حفظ کرد، تا آنکه محققان در خلال دهة 1970 بر مولفة «توجه» متمرکز شدند و ضمن تایید شدت بیشفعالی در این کودکان، وابسته بودن آن را به موقعیتهای مختلف بر جسته ساختند. افزون بر این ، در بررسی مشهوری دوگلاس[2] ( 1972 )، به نقل از دادستان (1378) نشان داده که کودکان «بیشفعال» در قلمرو وظایفی که مستلزم حفظ توجه و حالت مراقبت هستند، نارسایهای پایداری دارند. بدین ترتیب، بتدریج بیشفعالی بیش از آنکه به منزلة علت بیتوجهی در نظر گرفته شود، به عنوان پیامد آن تلقی شد. بازتاب این تغییر مفهومی را میتوان در انجمن روان پزشکی آمریکا (1980) مشاهده کرد، چرا که این مجموعه با انتخاب عنوان «اختلال نارسایی توجه» برای این اختلال ، نارساییهای توجه را به منزلة عامل اصلی آن در نظر گرفت.
در دهة 1980، پژوهشگران به برانگیختگی به عنوان عامل اصلی اختلال، توجه کردند و بر اساس شرایط دقیق آزمایشی به این نکته دست یافتند که کودکان مبتلا به نارسایی توجه/ بیشفعالی، همواره دچار نارسایی هایی در قلمرو حفظ حالت توجه نیستند.(دوگلاس و پیترز1979[3] ، به نقل از دادستان، 1378). بر اساس این نتایج و یافته های دیگر، فرضیه ای مطرح شد که این اختلال را بیش از آنکه به نارسایی توجه، نسبت دهد، به منزلة «اختلال مهار ارادی رفتار» در نظر گرفت؛ این فرضیه با مشاهداتی که بر اساس آنها کودکان مبتلا به نارسایی توجه/ بیشفعالی میتوانستند توجه خود را مدت های مدید بر کاری که مورد رغبت آنهاست متمرکز کنند، کاملاً منطبق بود. بر مبنای این نظریه، بیتوجهی، بیشفعالی و برانگیختگی در مبتلایان به این اختلال، معلول ناتوانی آنها در بازداری و یا به تعویق انداختن پاسخ های خویشتن است. این ناتوانی به کاهش ظرفیت تجسم ذهنی منجر میشود و گذار بلافاصله به عمل را در پی دارد (بارکلی[4]، 1993به نقل از دادستان، 1378) به طور خلاصه میتوان گفت که در خلال چند دهه گذشته، هر یک از مولفه های اصلی اختلال نارسایی توجه/ بیشفعالی، به ترتیب بر مفهوم سازی علمی آن غلبه داشته اند، تاکید بر بیشفعالی، جای خود را به تاکید بر نارسایی توجه داده و اینک تاکید بر فقدان مهار رفتار یا برانگیختگی، جانشین نارسایی توجه شده است (دادستان، 1378). موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:21 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه مقایسه افسردگی مادران کودکان با ناتوان هوشی و مادران کودکان معلول جسمی حرکتی در 115 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست
فصل اول
فهرست منابع
1?احمدی، جمشید، رفتار درمانی، دانشگاه شیراز، 1380
10? به پژوه، احمد، انتظارهای کودکان با نیازهای ویژه، انتشارات سازمان آموزش و پرورش استثنایی، 1380
11? حلم سرشت، پریوش، دل پیشه، اسماعیل، توانبخشی و بهداشت معلولین ، انتشارات چهره، 1380
12? حاجی بابایی، مرتضی، دهقانی، یاور، آشنایی با ویژگیهای کودکان استثنایی، دوره کاردانی تربیت معلم، 1380
13? ویتبورن، وهالجین، آسیب روانی 2 ترجمه سید محمدی، 1385
14? دادستان، منصور، بیماریهای روانی، انتشارات ژرف، 1380
15? داورمنش، عباس، آموزش توانبخشی کودکان معلول ذهنی، نمایشگاه کتاب کودک، 1379
16? رابینسون، کودک عقب مانده ذهنی، ترجمه ماهر، فرها، آستان قدس، 1381
17? راسل، م، افسردگی، ترجمه وحید رواندوست، آستان قدس، 1381
18? راسل میچل، افسردگی، ترجمه غلامرضا خواجه پور، انتشارات سینا، 1382
19? سلیمی اشکوری، هادی، عقب ماندگی ذهنی و تشخیص و درمان دارویی، آموزش و پیشگیری، انتشارت آشنا، 1380
20? شاملو، سعید، آسیب شناسی روانی، انتشارت جهر، 1379
21? کاپلاک سادوک، خلاصه روانپزشکی، ترجمه پورافکای ، نصرت الله، 1380
22? کرک ساموئل، چانسون، اوریل، آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنی ترجمه مهدی زاده، مجید، 1380
23? کلایتون بلاچی، درمان افسردگی، ترجمه سلطانی فر، حسن، انتشارات آستان مقدس، 1378
24? مصلحی، زیبند، مشاوره والدین کودکان معلول جسمی، فصلنامه تعلیم و تربیت استثنایی، 1380
25? ملک پور، مختار، بهداشت روانی والدین کودکان عقب مانده ذهنی، جهاد دانشگاهی، اصفهان، 1380
26? میلانی فر، بهروز، کودکان و نوجوانان استثنایی، 1381
27? نصرت، پروانه، بازگشت به زندگی عادی (گردآوری، ترجمه ، تدوین) انتشارات پرچم، 1382
28? هالاهان و کافمن، کودکان استثنایی، ترجمه جوادیان، مجتبی، آستان قدس، 1379
مروری بر تاریخچه مطالعات و تحقیقات مربوط به عقب ماندگی
عقب ماندگی ذهنی ون یا به اصطلاح بهتر «نارسایی رشد هوشی» موضوع تازه و جدیدی نیست بلکه در هر دوره و زمان افرادی در اجتماع وجود داشته است که از نظر فعالیتهای ذهنی درحد طبیعی نبودهاند اصطلاح بیگانه یا خارجی که به فرانسه “آلینه” و به انگلیسی “الین” گفته می شود برای مجانین و “آلینیست” برای روانپزشکان و پزشکان معالج این بیماران از قدیم الایام بکار رفته و این کلمات از “آلینوس” کلمه یونانی مشتق شده است چون عقب مانده ها را مانند مجانین بیگانه از عالم خارج و اجتماع می دانستند اگر چه بعدها متوجه شدند که این بیماران بعلل ضایعات مغزی تماسشان با عالم خارج تغییر کرده است در قوانین اسپارتها کشتن و از بین بردن افراد عقب مانده را مجاز می دانستند ولی برعکس در بعضی از مذاهب آسیایی مانند مذهب کمفوسیوس در چین که پیروان این دین عقیده دارند آنچه را که به خود نمی پسندی به دیگران روا مدار. و زرتشت در ایران مردم را تشویق می کردند که با عقب مانده های ذهنی رفتاری انسانی داشته باشند و به آنها کمک کنند در دین ما اسلام نیز با آیات و روایات و احکام زیادی روبرو می شویم که توصیه می کند با معلولان از هر طیف و طبقه بای به ملاطفت و احترام و مهربانی برخورد کنیم و حقوق آنها را رعایت کنیم (میلانی فر – 1381)
تاریخچه آموزش و پرورش معلولین ذهنی از حدود سال 1800 میلادی آغاز می شود در این میان برخلاف انتظار همگان پرچمداران عمده چنین نهضتی به طور عمده پزشکان بودهاند افرادی همچون ایتارد، سگوین، مونته سوری و دکر ولی همه حرفه پزشکی داشتهاند.
در اواخر قرن هیجدهم روشهای آموزش و پرورش ویژه به طور موفقیت آمیزی برای ناشنوایان به کار برده می شد تقریباً در همین زمان بود که در آن مارک ایتارد فیلسوف و پزشک فرانسوی که در یک مؤسسه مربوط به ناشنوایان کار می کرد اظهار نمود که روشهای تربیتی مشابه ناشنوایان ممکن است در آموزش و پرورش افراد دارای نقص ذهنی منشأ اثر باشد ولی از فلسفه اصالت حواس و همچنین از عقیده بعد از انقلاب فرانسه که می گوید انسان دارای امکانات نامحدود است و محیط آموزش و پرورش عامل تعیین کننده رشد ذهنی است الهام گرفته بود.
در سال 1799 دو شکارچی در جنگلهای آویرون فرانسه به کودکی تقریباً دوازده ساله برخوردند که به تنهایی و همانند وحشیها در جنگل زندگی می کرد آنها او را شکار کردند به پایتخت بردند در آنجا ایتاردلنام وی را «ویکتوریا» گذاشت و تلاش وسیع را برای آموزش وی آغاز کرد سرانجام پس از پنج سال این تلاشها به شکست انجامید اما نقطه آغازی درخشان در امر آموزش کودکان عقب مانده ذهنی تلفی
ادراردسگوین نیز از جمله کسانی است که سهمی مهم در پیشبرد آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنی داشته است وی در سال 1846 کتابی تحت عنوان درمان خلاق، بهداشت و آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنیمنتشر کرد او آزمونی را طراحی کرد که هنوز برای کودکان عقب مانده ذهنی مورد استفاده قرار می گیرد دکتر ماریا مونته سوری نیز یکی دیگر از علاقمندانی بود که با ارائه روش آموزشی جدیدی از حدود 1897 به بعد پرچمدار اصلاحگرای روشهای آموزشی و پرورشی این کودکان شد.
مونته سوری روش آموزشی خود را مبتنی بر مراکز رغبت طرح ریزی کرده بود به همین علت این روش در نظام پیش دبستانی عادی کارآیی بسیار زیادی را از خود نشان می دهد دکتر دکرولی نیز هنگام فعالیت در بروکسل متوجه کودکان عقب مانده ذهنی شد و چاره آنان را در آموزش خلاصه کرد دکرولی نیز همانند مونته سوری نظام آموزشی خود را مبتنی بر مذاکر رغبت کودکان طراحی کرده بود با این تفاوت که فضای آموزشی دکرولی یک فضای طبیعی بود اما مونته سوری به دلیل تأکید خاص بر کاربرد ابزارهای کمک آموزشی خاص به ناچار این فضا را به صورتی تصنعی شکل داد خانم دکودر یکی از شاگردان دکتر دکرولی نظام آموزشی جدیدی بر مبنای اصول خاصی ایجاد کرد که عبارتند از: یادگیری در شرایط طبیعی و مبتنی بر عمل تربیت حواس، انفرادی کردن پس و چنبه کاربردی داشتن مواد ارائه شده به کودکان عقب مانده ذهنی به هر حال نظام دکور نیز بر پرورش حواس تأکید ویژه دارد. انیسکیت در دهه 1920 بر تعدیل کیفیت برنامه تحصیلی دوره ابتدایی از راه همخوانی کردن محتوای مواد درسی با سطح تحول ذهنی کودکان عقب مانده ذهنی تأکید دارد ریچارد هانگرد فورد در حدود دهه چهارم قرن بیستم بر ضرورت حرفه آموزش کودکان عقب مانده ذهنی و مسائل حاشیهای آن تأکید می ورزد (مهدی زاده، 1379).
آموزش و پرورش کودکان عقب مانده ذهنی فارغ از روند کل خود در هر کشور دارای تاریخچه خاص خویش است که در این زمینه اطلاعات موجود درباره آموزش و پرورش اینگونه کودکان در کشور ما اندک و ناکافی است.
عقب ماندگی ذهنی
عقب ماندگی ذهنی یک وضعیت و حالت خاص ذهنی است که در اثر شرایط مختلف قبل از تولد و هنگام تولد و یا پس از تولد کودک پدید می آید عقب ماندگی ذهنی می تواند در اثر مرض، عفونت و ویروس به وجود آید اما قابل سرایت به دیگری نیست مانند دست پایانی است که به خوبی کار نمی کند. (افروز، 1379).
باید اذعان کرد که تعریف دقیق و روشن عقب ماندگی ذهنی چندان ساده
به طور کلی از تمام تعریف این طور معلوم می شود که عقب مانده های ذهنی افرادی از جامعه هستند که از نظر فعالیتهای ذهنی نسبت به همسالان خود نارسایی داشته و بایستی از توانایی یادگیری، همسازی با محیط ، بهره برداری از تجربیات درک مفاهیم، قضاوت و استدلال صحیح به درجات مختلف محرومند و نارسایی فعالیتهای ذهنی آنها از بدو تولد و یا مراحل اولیه کودکی وجود دارد (میلانی – 81).
سازمان بهداشت جهانی (W.M.O) عقب ماندگی ذهنی را چنین تعریف می کند. عقب ماندگی ذهنی عبارت است از رشد ناقص یا متوقف شده ذهنی که شامل عقب ماندگی هوشی بود و به درجهای است که منجر به درمان طبی یا سایر مراقبتهای و تعلیمات مخصوص بیمار است (داورمنش – 1379).
بالاخره آخرین تعریف که وسیعترین و جامعترین تعریف نیز می باشد از طرف انجمن آمریکایی عقب ماندگی ذهنی (A.A.M.D) ارائه شده است به شرح زیر
عقب ماندگی ذهنی به کنش هوش کلی اطلاق می شود که به طور معنی داری پایین تر از میانگین است و همراه را اختلالات همزمان در رفتار انطباقی است و یا به آن منجر می شود و در طی دوره رشد آشکار می شود. کنش هوشی پایین تر از میانگین آن است که نتیجه آزمون هوشی از میانگین دادی آن به اندازه در انحراف معیار پایین تر باشد رفتار انطباقی عبارت است از درجه رسیدن فرد به معیارهای مناسب و منظور از دوره رشد حد فاصل تولد تا 18 سالگی می باشد. (کدیور، 1378).
عواملی که باعث توجه همه کشورها و طبقات مختلف را به طرف افراد مبتلا به نارسایی عقلی معطوف داشته عبارتند از:
1- کثرت تعداد کودکان عقب مانده ذهنی:
تقریباً طبق آمارهای مختلف بین 5/1 تا 2% جمعیت کشورها را کودکان باهوشی کمتر از هفتاد یعنی افراد عقب مانده تشکیل می دهند که احتیاج به تعلیم و تربیت به خصوص در مدارس ویژه دارند.
2- پیشرفت پزشکی
ترقیات روزافزون علوم پزشکی جراحی اعصاب و مغز و علوم ژنتیک علاوه بر پیدایش علل عقب ماندگیها تدریجاً و تا اندازهای باعث تخفیف و کاهش بهبود نسبی و حتی پیشگیری از ابتلا به این ناراحتیهای وخیم شده است نکته قابل ذکر اینکه پیدایش راههای پیشگیری، درمانی ، جلوگیی از مرگ و میر این افراد و ایجاد مراکز تحقیقی آموزشی تربیتی و درمان باعث شده که اکثر خانواده ها اینگونه کودکان خود را به سازمانها یا بیمارستانها و مراکز مخصوص ببرند و همین امر باعث شدکه جامعه پزشکی پی به کثرت عقب مانده ها ببرد.
3? اهمیت موضوع از نظر اقتصادی و بهداشت روانی:
احتیاج مبرم به بیمارستانها ،پزشک، پرستار، مراکز درمانی و نگهداری و مدارس مخصوص برای تعلیم و تربیت اختصاصی همه حکایت از اهمیت مسئله اقتصادی می نماید به نظر می رسد بهترین راه جلوگیری از اتلاف سرمایه های اقتصادی و تباهی نیروهای انسانی جلوگیری از بروز عقب ماندگیهاست به همین دلیل هر روزه راه جدیدی در توسعه بهداشت روانی کودکان عقب مانده پیدا می شود (میلانی ، 1381). موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:20 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی اشتغال زنان و تأثیر آن بر ساخت خانواده در 207 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست
فصل اول:
منــابــع :
- اعزازی ، شهلا ـ جامعهشناسی خانواده با تاکید بر نقش ، ساختار ، کارکرد خانواده . نشر تهران ـ 1376?
- باقریان ، میترا ـ بررسی ویژگیهای اشتغال زنان در ایران ـ سازمان برنامه و بودجه ـ 1365
- ساروخانی ، باقر ـ اشتغال زن و خانواده ـ نشر دانشگاه تهران ـ 1375?
- ساروخانی ، باقر ـ مقدمهای بر دایرهالمعارف علوم اجتماعی
- ساروخانی ، باقر ـ جامعه شناسی خانواده ـ نشر سروش ـ 1375
- سفیری ، خدیجه ـ جامعهشناسی اشتغال زنان ـ نشر تبیان 1377
- سازمان زنان ایران ـ «اشتغال زنان در موضعهای تصمیمگیری در بخشهای خصوصی و دولتی ـ 1375
- علویون ، سید محمدرضا ـ کارزنان ایران و حقوق بینالمللی کار ، انتشارات روشنگران و مطالعات زنان ـ 1381
- کوئین ، بروس ـ درآمدی به جامعهشناسی ـ ترجه محسن ثلاثی ـ فرهنگ معاصر ـ 1370
- گود ، ویلیام ، جی ـ خانواده و جامعه ـ ترجمه ویدا ناصحی ـ بنگاه ترجمه و نشر کتاب ـ 1352
- گیدنز ، آنتونی ـ جامعه شناسی ـ ترجمه منوچهر صبوری ـ نشر نی ـ 1373
- محسنی ، منوچهر ـ جامعه شناسی عمومی ـ کتابخانه مطهری ـ 1379
- میشل آندره ـ جامعهشناسی خانواده و ازدواج ـ ترجمه : فرنگیس اردلان ـ تهران ـ 1370
-Anato , Paul, R : Both, Alan. Chang in Gender Role. Attitudes and percived Marial Quallity. In American social Reviwe, vo . 60. 0 Fed 1995
- Barron, R D , Norris. G M: sexual Divisios and the Dual labaumarket, Dependence and Expoitation in work and Marriage , ed. Diana, L. Barker , long mana. New Yourk 1979.
- Bernads, John: family stedents : an Inroduetion, london, new yourk , Routlidge. 1997
- FarmerK mary : the familly har bw, long mans 1970.
- Finch, Janet : Respan sibility and quality of relationship in families. (parsuit of quality of life. Ed . Avener offer 1996).
- Joshi , heather, combing Employment and child reaning, pursuit of quality of life. Ed Avner offer, 1996.
- pittman, joe F Blan chard, David : The effects of work history and timming of marriage on The Division of Houshold habor. Alife cours Perpectives in Journal of marriage and the familly , vol . 58 . No . 1 . 1996.
- Sharlin, shilromo, A: The Impact of Demographic, social support and Marital context variables on qualitly of Adolescent marriage in intrrnational joirnal of comparative sosialoyy , No . 4 . 1995.
- Sharpe, sue. Just like a Girel. Gender diffrence Homemaking and Roal work. Ed . Antony Giddins. Polity press 1995.
- taylor, Debbie. Work and Domestic Responsibitity Human socidties. Ed. Antong Giddens. Politly press 1995.
عوامل پیدایش اشتغال زنان :
ابعاد اشتغال زن ویا مادر از عواملی نشات می گیرد که خود درهر جامعه وبا توجه به ارزشهای حاکم برآن شبکه ای متمایز تشکیلی می دهد .بررسی هایی که درجوامع صنعتی دراین مورد صورت گرفته است .
حکایت از تنوع عوامل و مخصوصاً پیدایی عوامل روانی و خواستی در برابر نیازهای مادی مینماید.
این عوامل در کشور فرانسه بطور کلی از این قرارند : بهبود وضع اقتصادی خانواده 95% ، امکان تحصیل برای فرزندان 94/66% ، علاقه 40% .
توزیع انگیزهها در مواردی ، مظهر نوعی رمانتیسم اشتغال برای زن است که گریز از خانه را تسریع میکند. بدون آنکه هدفهای زن یا مادر را در خارج خانه، روشن در نظرش مجسم سازد.
بطور کلی زنان به دلایلی چند اشتیاق بیشتری به کارکردن نشان دادهاند. عوامل اقتصادی معمولاً مهمترین است. زنان برای جبران کمبود درآمد خانواده و بالا بردن قدرت خرید خانواده، برای کسب نوعی آزادی فردی و استقلال و یا بعنوان ایمنی برای آینده خود یا خانوادهشان کار میکنند (سفیری ـ جامعه شناسی اشتغال زنان ، ص 44)
عوامل دیگری نیز مؤثرند : کارکردن بجای در خانه بودن ، وسیلهای برای استقلال یافتن ، علاقه به کار و یا برآورد خواستهای شخصی. (سازمان زنان ایران ـ ص 46)
بنظر میرسد انگیزه زنان از اشتغال بین دو بخش انگیزههای مادی و غیرمادی بر حسب اهداف جامعه و موقعیت اجتماعی و اقتصادی زن تعیین میگردد. هر قدر اهداف جامعه متعالی باشد، انگیزههای غیرمادی قویتر بوده و بر انگیزههای مادی غلبه مییاید.
رابرت مرتون : جامعهشناس آمریکایی ، در ارتباط با اهداف فرهنگی یک جامعه با وسایل و ابزار نهادی شده از شیوههای انطباق فردی ، سخن میگوید:
میتوان در جامعه ایران نیز از اهداف فرهنگی سخن گفت که وسایلی نیز جهت رسیدن به آن اهداف نهادی شده وجود دارد. از اهداف فرهنگ جامعه ما در مورد زنان یک مادر خوب بودن ، همسر خوب بودن است. بعد از انقلاب اسلامی ، فعالیت اجتماعی زنان بیشتر شده است و در کنار فعالیتهای مربوط به خانه زنان به دنبال تحصیلات بیشتر هستند.
ناگفته نماند که گرایش به رفاه بیشتر، داشتن خانهای با تجملات و ماشین نیز جزو اهداف فرهنگی و ابزارهای نهادی در اینجا ضرورتی نداشته است ولی اشاره به این نکته لازم است که اهداف فرهنگی از سوی جامعه و از طریق خانواده و مدرسه و وسایل ارتباط جمعی در فرد جای میگیرد و در او نهادی و درونی میشود.
شاید نظر مازلو هم در این بخش صدق کند که در جامعهای در زمانهای مختلف یکی از نیازها در صدر بقیه نیازها قرار میگیرد. و برای زنان ما در حال حاضر به نظر میرسد نیاز اقتصادی از اهمیت بیشتری در احراز شغل برخوردار است و در درجه بعدی ، پرستیژ اجتماعی و موقعیت اجتماعی بهتر ، مطرح میگردد. این نیاز بر اساس این نظریه پارسونز بر اساس ارتباط نظام ارگانیسم و نظام شخصیت با نظام اجتماعی حاصل میشود. موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:20 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
دانلود پرسشنامه استاندارد سلامت اجتماعی (کییز، 2004)، در قالب word و در 4 صفحه به همراه راهنمای نحوه نمره گذاری، روایی و پایایی و منبع مورد استفاده…
توضیح :
پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز شامل 20 سوال بوده و 5 زیرمقیاس را مورد بررسی قرار می دهد. توسط آقای کییز در بنیاد علمی مک آرتور ایالات متحده آمریکا به سال 2004 ساخته شده است و در چندین دوره مطالعاتی روایی و پایایی آن مورد آزمون واقع شده است.
ویژگی پرسشنامه (بطور خلاصه) :
تعداد گویه ها : 20 تعداد مولفه : 5 مولفه (یکپارچگی اجتماعی، پذیرش اجتماعی، مشارکت اجتماعی، خود شکوفایی اجتماعی و چسبندگی اجتماعی) روایی و پایایی : دارد نحوه نمره گذاری و تفسیر: دارد منبع : دارد نوع فایل : word و قابل ویرایش تعداد صفحات : 4 موضوع مطلب : سه شنبه 94 بهمن 27 :: 11:18 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پروپزال پیش بینی نشانگان اختلال شخصیت و عاطفه منفی در علایم جسمانی سازی در 30 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
پروپزال کارشناسی ارشد شامل: مقدمه و بیان مساله اهمیت و ضرورت پژوهش اهداف اصلی و فرعی پژوهش سوالات پژوهش فرضیه های پژوهش تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها پیشینه پژوهش طرح پژوهش جامعه و نمونه پژوهش روش نمونه گیری ابزار های پژوهش روش جمع آوری داده ها روش تجزیه و تحلیل داده ها منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA فایل به صورت ورد و با فرمت doc می باشد و قابل ویرایش می باشد. قسمت هایی از پروپزال:
بیان مساله اختلال جسمانی سازی[1] با علایم جسمی بسیار که بر اساس معاینه جسمانی و آزمایش های لابراتواری، قابل توجیه کامل نیستند مشخص می شود. این اختلال که معمولا قبل از 30 سالگی شروع می شود، ممکن است سال ها دوام یابد، وطبق طبقه بندی اختلالات روانی انجمن روانپزشکی آمریکا[2](TR– IV - DSM )با ترکیبی از درد و علایم گوارشی، جنسی و عصبی کاذب مشخص است. اختلال جسمانی کردن از سایر اختلالات شبه جسمانی با توجه به تعدد شکایت و دستگاه های متعدد (مثلا گوارشی و اعصاب) تفکیک می شود. این اختلال مزمن است و با ناراحتی روانشناختی قابل ملاحظه، اختلال در عملکرد اجتماعی و شغلی و رفتار افراطی در جهت کمک طلبی همراه است (کاپلان و سادوک، 2003، ترجمه پورافکاری، 1386 ). میزان شیوع اختلال جسمانی کردن در طول عمر 2./ تا 2 درصد در زنان و 2./ در مردان تخمین زده شده است. تعداد زن های مبتلا به جسمانی کردن 5 تا 20 برابر بیشتر از مردان است. هرچند بالاترین تخمین ها می تواند به تمایل های اولیه به عدم تشخیص اختلال جسمانی کردن در بیماران مذکر باشد (کاپلان و سادوک، 2003، ترجمه پورافکاری، 1386 ). به علاوه بساری از افراد علایم جسمانی سازی را از خود نشان می دهند بی انکه تمامی ملاک های TR– IV – DSM را دارا باشند. از این رو در طبقه اختلال جسمانی سازی قرار نمی گیرند.
[1] .Somatization Disorder(SD) [2] . Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders (4th ed.) (TR– IV - DSM )
عوامل مختلف بیولوژیکی، روانی و فرهنگی در بروز علایم جسمانی سازی دخالت دارند. عوامل بیولوژیکی در این زمینه که چرا برخی افراد مستعد اختلال جسمانی سازی هستند نقش ایفا می کنند. شواهدی از مطالعه فرزند خوانده ها و دوقلوها نقش عوامل ژنتیکی را در بروز این اختلال تایید می کند (مای[1]، 2004 ). مطالعات همچنین حمایت محدودی از نقش مکانیزم های فیزیولوژکی بخصوص نقش سیستم سیتوکین مغزی بخصوص در آشکار کردن علایم جسمانی کردن فراهم کرده اند (دانتزر[2]، 2005 ). عوامل روانی متفاوت از قبیل ناگویی خلقی[3]، عاطفه منفی[4]، رویدادهای آسیب زا[5] و اختلالات شخصیتی[6]در بروز علایم جسمانی سازی مورد مطالعه قرار گرفته اند. افرادی که دارای ناگویی خلقی هستند در بیان احساسات خود با کلمات مشکل دارند ، هیچ تخیلی که به احساسات آنها اشاره کند ندارند و محتوای فکری آنها به وسیله رویدادهای اطراف محدود شده است (کلنر[7]، 1990). لاملی[8](2004) ناگویی خلقی را بیشتر یک نقص می داند تا یک دفاع. کلنر (1990) بیان می کند که افراد دارای ناگویی خلقی یک حالت را آشکار می کنند که بیان کننده یک سبک شناختی است. بنابراین این افراد بیشتر به احساسات بدنی خود توجه می کنند تا فرایندهای هیجانیشان. حالت ناگویی خلقی ممکن است در پاسخ به ادراک استرس یا اضطراب فراگیر اتفاق افتد و ناپایدار باشد (هندریکس، هاویلند و شو[9]، 1991). بیشتر مطالعات ناگویی خلقی را به عنوان یک ویژگی شخصیتی عمومی پایدار در نظر می گیرند که ممکن است تمایل افراد را برای نسبت دادن ناراحتی جسمانی به بیماری جسمانی و شکایت جسمانی بزرگتر به عنوان نتیجه یک نقص هیجانی تحت تاثیر قرار دهد (پترووا، 2008).
[1]. Mai [2] .Dantzer [3] .Alexythimia [4] .negative emotion [5] .Trauma [6] .Personality disorder [7] .Kellner [8]. Lumley [9] .Hendrix, Haviland, & Show
فرضیه های تحقیق 1) بین عاطفه منفی با ابتلا به نشانگان جسمانی سازی رابطه وجود دارد. 2)بین نشانگان اختلالات شخصیت (نمایشی، ضداجتماعی، دوری گزین و پارانوئید) با ابتلا به نشانگان جسمانی سازی رابطه وجود دارد. 3)بین عاطفه منفی و نشانگان اختلالات شخصیت با ابتلا به نشانگان جسمانی سازی رابطه چندگانه وجود دارد. موضوع مطلب : |
||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
||