سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
لوگو
دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 12
  • بازدید دیروز: 120
  • کل بازدیدها: 327312



فایل و پروژه دانشجویی
دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت

پایان نامه بررسی عوامل موجه فشارهای عصبی و نقش فشارهای عصبی در کارآیی مدیران در 148 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست


 

فصل اول : کلیات
مقدمه
تعریف موضوع
فرضیات تحقیق
اهمیت موضوع
اهداف تحقیق
قلمرو تحقیق
تعریف واژه‌های عملیاتی
محدودیتهای تحقیق
فصل دوم : مبانی تئوریک و پیشینة پژوهش
تاریخچه تحقیق پیرامون فشار عصبی
فشار عصبی چیست؟
اجتناب‌ناپذیر بودن فشار عصبی
مراحل فشار عصبی
مدلی برای تحلیل فشار عصبی
منابع فشار عصبی
1-عوامل طبیعی
1-1)    محیط خانواده
1-2)    محیط اجتماع
2- عوامل سازمانی
2-1) عوامل مربوط به خود سازمان
2-1-1) ساختار سازمانی
2-1-2) جو سازمانی
2-1-3) محیط فیزیکی
2-1-4 ) تضادهای صف و ستاد
2-2) عوامل مربوط به شغل
2-2-1) ابهام نقش
2-2-2 ) افراط نقش (کمی و کیفی)
2-2-3 ) تفریط نقش
2-2-4) تعارض نقش
2-2-5) روابط بین افراد
2-2-6 ) فزونی اطلاعات
2-2-7 ) نکات مربوط به مسیر ترقی
2-2-8 ) تحرک جغرافیایی
2-2-9 ) مشاغل مدیریتی
2-2-10) انتظارات نقش
2-2-11) مسئولیت برای دیگران
2-2-12) ادراک عصبی
عوامل مؤثر در تعدیل فشارهای عصبی
1)    ادراک
2)    اختلافات فردی
3)    ارزشها
4)    شخصیت
5)    حمایت اجتماعی
6)    تجربه شخصی
نتایج فشارهای عصبی
1- نتایج رفتاری
1-1)    عملکرد
1-2)    غیبت
1-3)    رضایت شغلی
1-4)    تصمیم‌گیری
1-5)    انحرافات اجتماعی
2- نتایج جسمی و فیزیولوژیکی
2-1) بیماریهای قلبی و عروقی
2-2) بیماریهای دستگاه گوارش
2-3) بیماریهای پوست
2-4) رابطه فشار عصبی با سیستم دفاع ایمنی
2-5) سرطان
2-6) سردردها و فشار عصبی
3- نتایج و عوارض روانی فشارهای عصبی
3-1) اضطراب
3-2) ناکامی
3-3) افسردگی
فصل سوم : فرایند تحقیق
روش تحقیق
روش جمع‌آوری اطلاعات
پرسشنامه‌های تحقیق
جامعه آماری
روشها و فنون آماری مورد استفاده
تکنیک همبستگی
تحلیل واریانس

 

تاریخچه تحقیق پیرامون فشار عصبی

 

 معنی اصلی کلمه استرس یا فشار از سال 1936دچار دگرگونی شده و از این سال بود که کلمه استرس را به معنای فشارهای عصبی ک مدیران و یا افراد دیگر با آن مواجه می‌شوند بکار بردند. قبل از سال 1936 و در قرون پانزدهم و بعد از آن کمله استرس بیشتر در علوم مهندسی و معماری بکار برده میدشد و بع معنای فشار برای دیوارها و یا ساخت ستونها بکار برده می‌شد. در سال 1704 معنی کلمه فشار اندکی فراتر رفته و این کلمه به معنای سختی و یا دشواری‌ها [1] و یا بدبختی بکار برده شد، همچنین در اواسط قرن نوزدهم میلادی معنای این کلمه گسترش بیشتری یافت و این کلمه به معنای تنش بر روی اعضای بدن و یا نیروی ذهنی انسان بکار برده شد.

 

در سال 1936 محقق جوانی به نام دکتر هانس سلیه [2] در دانشگاه مک گیل با انتشار مقاله‌ای معنی این کلمه را متحول گردانید و تعریف کاملاً جدیدی از استرس ارائه داد و این کلمه را برای بیان حالتی که وی در تحقیقات خود کشف کرده بود بکار برده پس از این سال تحقیق پیرامون اثرات فشار عصبی و عوامل ایجادکننده آن ادامه یافت و از دکتر هانس سلیه که سردمدار این تحقیقات بود به عنوان پدر علم استرس نام برده شد.

 

پس از آن تحقیقات سلیه و دیگر دانشمندان پیرامون فشارهای عصبی ادامه یافت و هانس سلیه فرایندی را کشف کرد ه طی آن فشار عصبی اتفاق افتاده و عوارض مربوط به آن ظهور می‌نماید که در بخشهای بعدی مورد بحث قرار می‌گیرد.

 

یکی از بخشنهایی که اخیراً مورد علاقه محققین قرار گرفته و آنها در حال تحقیق بر روی آن هستند استرس شغلی و یا فشارهای عصبی شغلی می‌باشند. در این بخش ابتدا معنی فشار عصبی مشخص خواهد شد و سپس عوامل ایجادکننده فشارهای عصبی و همچنین اثرات فشارهای عصبی و عوارض فردی و سازمانی آنها مورد بحث قرار خواهد گرفت.

 

فشار عصبی چیست؟

 

فشار عصبی برای افراد متفاوت دارای معانی متفاوت می‌باشد بعنوان مثال برداشتی که یک بازرگان از فشار عصبی دارد ممکن است با برداشتی که یک داروساز و یا یک مسئول کنترل برج مراقبت هوایی از این مفهوم دارد متفاوت باشد. به عبارت دیگر برخی افراد ممکن است عوامل ایجادکننده فشارهای عصبی که اصطلاحاً استرسور نامیده می‌شوند را به عنوان فشار عصبی در نظر بگیرند و برخی دیگر نیز ممکن است پاسخی که به این محرکها و یا حوادث داده می‌شود را فشار عصبی بنامند. به هر ترتیب فشار عصبی دربرگیرنده تعامل بین محرکها و پاسخها می‌باشد. فشار عصبی نتیجه و یا یک پاسیخ به یک اقدام می‌باشد که نیازها و ضرورتهای فیزیکی و روانشناختی در فرد آن را ایجاد می‌نماید. این ضرورتها و نیازهای فیزیکی و روانشناختی ممکن است از محیط اطراف فرد به فرد تحمیل شوند و در  نتیجه فرد را با فشار عصبی روبرو سازند.

 

عوامل ایجاد کننده فشار عصبی نیز می‌توانند شکلهای متفاوتی به خود بگیرند که شامل مواردی از قبیل ضرورتهای شغلی تقاضاهای دوستان و خانواده و عواملی از این قبیل می‌باشند. پاسخی که افراد به این تقاضاها می‌دهند ممکن اس برای آنها فشار عصبی ایجاد نماید ولی نکته قابل توجه این است که عوامل زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند پاسخهای افراد به این عوامل با یکدیگر متفاوت باشند.

 

نکته قابل توجه این است که فشار عصبی ضرورتاً و به خودی خود بد نیست و اصولاً ممکن است اثرات مثبتی نیز در زندگی افراد داشته باشد. ولی الب به فشار عصبی با یک دید منفی نگریسته می‌شود و بیشتر به جنبه‌های منفی آن توجه می‌شود. بعنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار در یک مسابقه ورزشی شرکت دارد عملکرد او در صورتی که او تحت تأثیر استرس مثبت[3] قرار داشته باشد افزایش یافته و او بطور مثبت در شرایط دشوار از استرس برای بالا بردن توانایی خود و کسب موفقیت استفاده می‌کند.

 

بطور کلی می‌توان گفت که دنیای صنعتی دنیایی مملو از عوامل فشارزا بوده و انسانهایی که در این دنیا زندگی می‌کنند در معرض فشارهای عصبی مذکور قرار دارند که این فشارهایعصبی منبع بسیاری از بیماریها، مشکلات شخصی و خانوادگی و از طرفی دیگر مشکلات بسیاری از قبیل کاهش عملکرد، غیبت، ترک خدمت و تصمیم‌گیرییهای غلط و همچنین کاهش رضایت شغلی برای سازمانها به دنبال دارد. حال سؤال این است که فشار عصبی چیست؟

 

در تعریف فشار عصبی نظریات متعددی اظهار شده است برخی از افراد فشارهای عصبی را مجموعه‌ای از واکنشهای عمومی بدن انسان به عوامل پیش‌بینی نشده و ناسازگار محیط بیرون و همچنین محیط درون فرد می‌دانند[4].

 

بدین ترتیب فشار عصبی باعث از بین رفتن تعادل و سازگاری فرد نسبت به عوامل محیط درون و بیرون فرد می‌گردد و عواملی که باعث از بین رفتن این تعادل می‌شوند عوامل استرس‌زا نامیده می‌شوند.

 

در یک بیان دقیقتر از فشار عصبی می‌توان آن را حالتی پویا و متغیر در افراد در نظر گرفت که در آن حالت افراد با فرصتهایی از قبیل کسب امتیازات متعدد و محدودیتها و تقاضاهیی مودجه می‌شوند که نتیجه آن حالت برای آنها بسیار مهم بوده و از طرفی دیگر این نتیجه برای او مهم می‌باشد[5].

 

البته محققین دیگر تعاریف دیگری از فشار روانی ارائه داده‌اند . به عنوان مثال دو تن از محققین به نام بیر و نیومن[6] فشار روانی را شرایطی می‌دانند که ناشی از تأثیر و تأثر افراد با مشاغل آنان بوده و علامت این فشار روانی نیز تغییرات درونی است که آنان را به انحراف از رفتار و کنش معمولی خود مجبور می‌کند و به ایجاد استرس و عوارض مربوط به آن در فرد منجر می‌شوند.

 

بطور کلی برای اینکه فشار عصبی بالقوه‌ای به فعل درآید دو شرط لازم دارد. شرط اول اهمیت نتیجه یک کار برای فرد می‌باشد. اگر نتیجه یک وضعیت و دستیابی به آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد در این حالت ممکن است میزان فشار عصبی که شخص تجربه میدکند نیز شدیدتر باشد. در حالی که اگر نتیجه یکی حالت یا وضعیت برای فرد اهمیت زیادی نداشته باشد دیگر دلیلی برای ایجاد فشار عصبی در فرد وجود نخواهد داشت.

 

شرط دوم ابهام و عدم اطمینان در مورد نتیجه یک وضعیت می‌باشد. هنگامی که افراد درباره رسیدن نتیجه مورد علاقه آنها مطمئن نیستد در این حالت فشار عصبی در آنها در بالاترین سطح قرار دارد و هنگایم که از رسیدن به نتیجه مطمئن باشند فشار عصبی در آنها در پایینترین سطح خواهد بود.

 

برای بسیاری افراد فشار عصبی معنی منفی دارد و از آن به عنوان پدیده‌ای یاد می‌کنند که باید از آن دوری کرد و اصطلاح فشارعصبی را با مسائلی از قبیل تنش، اضطراب و عصبانیت همراه می‌دانند. بعنوان مثال عواملی از قبیل نگرفتن پاداشها، مرگ همسر و غیره از جمله عوامل مهمی هستند که فاشر عصبی منفی در افراد ایجاد می‌کنند. ولی باید توجه داشت که فشار عصبی از وضعیت نامطلوب و یک اتفاق ساده پیچیده‌تر می‌باشد.

 

عواملی همچون دریافت پاداشها کلان، دستیابی به موفقیتهای بزرگ، دستیابی به مشاغل مورد علاقه توسط افراد و غیره نیز ار جمله عواملی هستند که استرس مثبت در افراد ایجاد می‌نمایند. بنابرانی چهره دوم استرس هم چهره مثبت آن می‌باشد که دارای اثرات سودمندی در زندگی افراد است.

 

بطور کلی می‌توان گفت که ریشه‌های استرس در الزامات زنگی کاری و زندگی شخصی افراد وجود دارد و هر گونه الزام فیزیکی و روحی خود ممکن است بک عامل فشارزا باشد و واکنش افراد نیز در مقابل این عوامل نیز فشار عصبی می‌باشد. واکنش افراد در مقابل فشارعصبی از طریق اقدامات سیستم عصبی سمپاتیک و سیستم غدد درون‌ریز و افزایش فشار خون و افزایش ضربان قلب و تنفس ظاهر می‌شود.

دانلود پایان نامه بررسی عوامل موجه فشارهای عصبی و نقش فشارهای عصبی در کارآیی مدیران




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر کژرفتاریهای نوجوانان با تکیه بر از هم گسیختگی خانوادگی در 83 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست

 

فصل اول  
1- مقدمه  
3-  نظریه بی هنجاری رابرت مرتل  
رابطه میان اهداف و وسایل  
رویکردها در مورد علل بزهکاری  
4- سؤالات تحقیق  
5- اهداف پژوهش  
6- اهمیت وضرورت پژوهش  
فصل دوم  
2- تعریف مفاهیم و متغیرهای پژوهش  
فصل سوم  
1- مقدمه:  
2- تاریخچه توجه به بزهکاری نوجوانان در جهان:  
3- تاریخچه ایجاد قوانین برای نوجوانان بزهکار در ایران:  
4- عوامل محیطی جرم  
5- نقش خانواده در ساخت اجتماعی:  
بزهکاران جوان ـ بزهکاران نوجوانان و اطفال  
تقسیم بندی بزهکاران  
تشریح مشکل  
الف) جمله های سئوالی مشکل  
ب) تشریح عوامل سازنده مشکل بزهکاری اطفال:  
الف) مشکلات ناشی از زندگی خانوادگی:  
1?تاثیر سینما و تلویزیون  
2?تاثیر مطبوعات و نشریات  
طرق پیشگیری از ارتکاب بزه اطفال و نوجوانان:  
1-پیشگیری اولیه (سطح اول): ایجاد محیط آرام و سالم در خانوده  
الف) برقراری دوستی و تفاهم بین والدین  
ب) همبازی شدن با کودک و نوجوان  
ج) عدم ایجاد ناسازگاری در محیط خانواده  
د) عدم پرخاشگری والدین نسبت به خود و یا نسبت به فرزندان  
ذ) پرورش حس اعتماد به نفس  
ر) حفظ شخصیت فرزندان  
ز) مشورت با فرزندان  
ژ)  ابراز مهر و محبت به فرزندان  
ه) تامین نیازهای مادی و معنوی  
2-پیشگیری ثانوی (سطح دوم): کاهش عوامل خطر زا  
3-پیشگیری ثانویه (سطح سوم): کنترل موقعیت خطر  
استراتژیهای پیشگیری از بزهکاری:  
فصل چهارم  
2- پیشنهاد های پژوهش  
الف) مشاور خانوادگی  
ب) مشاور فردی  
ج) مشاور گروهی  
ح ) اصلاح محیط های آموزشی  
د) آموزش مهارتهای اجتماعی  
ذ) تقویت بنیه اخلاقی فرد بزهکار  
فصل پنجم  
منابع  

 

منابع

 

شامبیاتی، هوشنگ/ بزهکاری اطفال و نوجوانان/ تهران: مجمع علمی و فرهنگی مجد و ژوبین چاپ دوازدهم: اسفند 1383
ستوده، هدایت الله/ آسیب شناسی اجتماعی (جامعه شناسی انحرافات)/ تهران: انتشارا آوای نور چاپ نهم 1381
کوئن، بروس/ در آوری به جامعه شناسی/ ترجمه محسن ثلاثی/ تهران: نشر توتیا چاپ چهاردهم 1382
ریتز، جورج/ نظریه جامعه شناسی در  دوران معاصر/ ترجمه محسن ثلاثی/ چاپ دوم 1374
گی روشه/ مقدمه ای بر جامعه شناسی عمومی جلد اول کنش اجتماعی/ ترجمه دکتر هما رنجانی زاده چاپ سوم 1374
عبادچی. مریم/ حقوق کیفری اطفال/ انتشارات مجد/ چاپ اول 1380
ویلیام. جی. گود/ خانواده و جامعه/ ترجمه ویدا ناصحی/ تهران، بنگاه ترجمه و نشر کتاب 1352
علومی، رضا/ بزهکاران جوان/ تهران انتشارات سپهر 1348

 

 

 

1- مقدمه:

 

خانواده که ابتدائی ترین جامعه در زندگی است منشاء تمام دلگرمیها و دلسردیها و هسته بروز مشکلات و ایمنی هاست خانواده از اتحاد یک زن و مرد به وجود می آید و نخستین کانون گرم زندگی و هسته اولیه همه سازمانهای اجتماعی است و انسان به حکم طبیعت در دامان خانواده پا به عرصه حیات می گشاید و تا پایان عمر عضوی از یک یا چند خانواده باقی می ماند . بقاء بشریت به وجود خانواده بستگی داشته و پیشرفت هر جامعه ای نتیجه مستقیم تلاش و کوشش خانواده ها در تربیت صحیح فرزندان خویش است تا در آینده خدمتگزاران شایسته ای برای اجتماع خود باشند و در حقیقت خانواده نه تنها رکن طبیعی اجتماع است بلکه رکن اساسی آن نیز محسوب می شود و امروز ملل پیشرفته جهان برآنند فرد تربیت شده موجب عدم از هم گسستگی و متلاشی شدن خانواده ها از هم گردند ، فردی که وابسته به خانواده است دلگرم تر می باشد و بهتر تولید می نماید و در نتیجه فرد سازنده تری برای اجتماع است، فردی که کارآئی او در تمام زمینه ها اجتماع را یاری می دهد و با این طرز تفکر دولتها به حمایت از خانواده برخاستند و با همه امکانات زنان، مردان، نوجوانان و اعضای خانواده را در استحکام این پایه های تردیدناپذیر اجتماع تشویق نموده اند به علاوه همان طور که از نظر انسانیت هر فردی صرفنظر از نژاد، رنگ پوست، ملیت، مذهب ، و …..  مورداحترام و ستایش می باشد و حق دارد از یک حداقل حقوق که حقوق بشر نامیده می شود برخوردار گردد خانواده از نظر بین المللی کوچکترین واحد اجتماعی حق حمایت دارد به این جهت سازمان ملل متحد نه تنها مدافع حقوق بشر است بلکه موجبات تصویب اسناد بین المللی مهمی را در زمینه حمایت از خانواده ، حمایت از حقوق بشر را فراهم ساخته است. مانند اعلامیه جهانی حقوق بشر ، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، اعلامیه جهانی حقوق کودک و مقاوله نامه راجع رضایت در امر ازدواج ، حداقل سن ازدواج و ثبت واقعه ازدواج گر چه از عمر بعضی از این اسناد در حدود یک ربع قرن میگذرد ولی این موضوع در کشور ما سابقه ای جدید دارد و چند سالی بیش نیست که امور مربوط به خانواده مراد توجه خاص جامعه و دولت قرار گرفته و روز به روز این توجه افزایش می یابد. نباید تصور کرد که یک خانواده هم اکنون از اکثر حمایت برخوردار می باشد با توجه به این مسئله که با وضع قانون حمایت از خانواده که حقوق زن و شوهر را در برابر پدر و مادر حمایت می نماید توانسته تا ندازه ای به مشکلات درون خانواده ها از نظر قانونی توجه نماید ولی هنوز بسیاری از مشکلات خانواده ها شناخته نگردیده و حتی طبقه بندی نشده است . مشکل افراد دوره تکنولوژی اثرات آشنایی با زندگی و فرهنگ آدمیان دیارهای دیگر، وسیله تلویزیون ، فیلم ، سینما ، کتاب ، نشریات مختلف و …. شکل ارتباطی آدمهای دو نسل متفاوت ، گسیختگی عاطفی خانواده ها و دهها عامل دیگر در فونکسیون و کارکرد خانواده اثر می گذارد و نتیجه اش عدم تعادل رفتاری اطفال گسیخته از خانواده و بزهکاری در بین اطفال است. خانواده که ازپیوند یک مرد و زن پا کی گیرد و آنگاه وجود فرزندان آنرا گرمی و شکوه دیگر می بخشد نخستین هسته تشکیل دهنده اجتماع است ، اجتماعی که سلامت بیشترش متکی است بر سالم بودن افراد خانواده های آن.

 

روانشناسی مسئله همانند سازی را بخش مهمی از خود می داند و معتقد است که پیدایش و تکوین شخصیت فرزندان نقش الگوهای آنان یعنی پدران و مادران تردیدناپذیر و طبیعی است. هراندازه این الگوها متعادل تر و باشعورتر باشند فرزندان سالمتری راتحویل خانواده بزرگتر یعنی اجتماع خواهند داد. و باز مطالعات روانشناسی اهمیت تجارب طفل را در طول سالهای اولیه حیاتش در متشکل ساختن تکامل جسمانی ، روانی و اجتماعی آینده او نشان داده است واکنشهای طفل نسبت به محیط خود طبیعتاً تحت تأثیر موازین اجتماعی و فرهنگی و گروهی قرار دارد که طفل در میان آنها بزرگ می شود. در صورتیکه در حالت اصلی واکنشها و بنابراین در احتیاجات اساسی روانی او تغییری حاصل نمی شود . محبت و تفاهم و حس همدردی همه جا به همان اندازه برای طفل مهم است که تأمین احتیاجات فیزیولوژیکی آنها. محبت و مراقبتهای مادر اولین حس اعتماد طفل را به جهان خارج به وجود می آورد . رشد متکامل طفل به عنوان موجود اجتماعی در خانه یعنی در محلی شروع می شود که شالوده رشد اجتماعی برای تکامل او در محیط وسیع تر مدرسه و جامعه ریخته می شود. اطفالی که در زندگی اولیه خود درخانه شاد نباشند نوعی احساس ترس، اضطراب و رنجش در آنها به وجود می آید که ترک آن حتی در محیط مساعدتر بعدی بسیار دشوار می باشد.

دانلود پایان نامه بررسی عوامل موثر بر کژرفتاریهای نوجوانان با تکیه بر از هم گسیختگی خانوادگی




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی رابطه سلامت روانی افراد درونگرا با سلامت روانی افراد برونگرا در 100 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


چکیده

 

هر قدر بشر به  طرف تکامل  پیش می رود و سطح اطلاعات  مردم   وسیعتر  می شود انسان به شناسایی روحیات حقیقی اشخاص احتیاج  بیشتری پیدا می کند در زمانی  که مرد روح های پاک  و بی الایش  و افکار ساده تری داشتند برای شناختن غرایز و احساسات یکدیگر  در جستجوی  وسایل مختلفی بودند  که از همه آنها رایج تر ، قیافه شناسی و دقت روی اعمال  و گفتار اشخاص بوده شاید در آن  زمان ها این وسایل برای شناختن روحیات اشخاص کافی بوده ولی امروزه وسایل فوق ارزش خود را از دست داده اند . حالا دیگر مردم می توانند خود را زیبا و مهربان نشان دهند و حتی با جراحی پلاستیک قیافه ای برای خود درست کنند که ابدا تناسبی با اخلاق و روحیات  آنها ندارد حالا دیگر  شیادان و ریا کاری و دروغگویان به قدری ماهر شده اند و اطلاعات روانشناسی و عملی آنها به قدری زیاد شده است  که به هیچ وجه نمی توان از روی قیافه و اعمال و گفتار آنها منظور  تمایلات نا مشروعشان را درک کرد پس بررسی و شناسایی    شخصیتی افراد  و دانسته های روانشناسی می تواند در شناخت  نسبی افراد به ما کمک کند  و مسئله دیگر بدون شک  سلامت  افراد جامعه است که از اهمیت بسزایی بر خوردار  است زیرا جوامع انسانی بدون حفظ سلامت و رعایت بهداشت نمی توانند بقا و استمرار  خود را  حفظ کنند . بیماری و نا توانی  روابط انسانی را مختل  و در نتیجه احساس امنیت  و همبستگی را از انسان  سلب می کند . همانگونه که بهداشت بعنوان  وظیفه علم طب و در حیطه علوم پزشکی از اهمیت شایانی  بر خوردار  است و حفظ سلامتی  جسمانی افراد  بدان وابسته است ، بهداشت و سلامت روانی فرد  فرد جامعه  نیز مورد توجه خاص متخصصین و دست اندر کاران  قرار گرفته است .

 

بنابراین هدف از پژوهش حاضر : بررسی  رابطه سلامت روانی افراد  درونگرا با سلامت  روانی افراد  برونگرا می باشد .

 

جامعه آماری پژوهش حاضر را 50 نفر از افراد مرد و زن هستند را تشکیل میدهند . دانشجویان  دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی  واحد تهران مرکزی  بلوک  C است و در پژوهش حاضر از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است و به صورت انفرادی شامل 50 نفر از افراد مرد و زن هستند  که به صورت تصادفی انتخاب  می شوند. ابزارپژوهش 1- تست شخصیت  آیزینگ    2- تست Scl-90  می باشد.

 

موضوع  پژوهش  بررسی  رابطه بین سلامت روانی  افراد  درونگرا  با سلامت  روانی  افراد  برونگرا می باشد در این پژوهش  برای بدست آوردن اطلاعات از کتب  ، مجلات ، اطلاعات شخصی ،  کمک اساتید  استفاده شده است  در فصلهای  مختلف اطلاعات  و تاریخچه متغیر ها بر اساس  دید گاهها  و نظریات  بیان شده است و سپس  در  فصل چهارم با استفاده از روش آماری  ( u مان – وینتی )  به نتیجه رسیده شد که بین  سلامت  روانی افراد درونگرا با سلامت روانی افراد برونگرا تفاوت معنا دار ی وجود دارد  و میزان سلامت روانی افراد برونگرا  بیشتر از سلامت روانی افراد درونگرا  می باشد  و چون این پژوهش  در ایران صورت گرفته است (هیچ گونه پژوهش مشابه تا به امروز  در جایی  غیر از  ایران صورت نگرفته است . )

 

 فرهنگ ایران فرهنگی است جمع گرا – افراد  علاقه بسیار  به رفت و آمد  – داشتن صله رحم – ارتباط با همسایه – فامیل – دوست و…. دارند و معتقدند افرادی که دور از جمع هستند  گوشه گیر و منزوی  و افسرده می شوند ولی اگر در ارتباط و رفت و آمد  بسیار  باشند شاد و سالم  هستند .

 

واژه های کلیدی: تیپ شخصیتی، سلامت روانی، نظریه های  شخصیت

 

فهرست مطالب

 

فصل اول    
مقدمه    
بیان مسئله    
اهمیت و ضرورت پژوهش    
اهداف پژوهش    
تعریف مفاهیم    
فصل دوم    
تاریخچه  سلامت روانی    
تعریف سلامت  روانی    
اهداف سلامت روانی    
دید گاهها و نظریه ها در سلامت روانی    
شاخصهای سلامت روانی    
ویژگی  افراد سالم از لحاظ روانی    
سلامت روان از دیدگاه آدلر    
سلامت روان از دید گاه اریکسون     
سلامت روان از دیدگاه  اریک فروم    
نگاهی به مفهوم شخصیت   
نظریه های  شخصیت    
نظریه فروید:    
الف :  نیاز رفتن به سوی مردم ( شخصیت مطیع )    
ب)  نیاز به دور شدن از مردم  ( شخصیت جدا )    
ج .  نیاز  علیه بر مردم ( شخصیت پر خاشگر )    
طبقه  بندی  شخصیت  در قالب گونه های  بدنی    
نظریه کرچمه :    
نظریه یونگ راجع به شخصیت    
علائم شخصیتی که در تفکر و گرایش درونگرا  و برونگرا  معمولا  دیده می شود .    
روش های اساسی سنجش شخصیت    
علایم تجربی متمایز کننده برون گرایان و درون گرایان بر حسب آیزینگ    
نظریه مورد قبول اینجانب درباره تیپ شخصیتی درونگرا – برونگرا    
نظریه مورد قبول اینجانب  درباره سلامت روانی    
تحقیقات انجام شده مشابه  پژوهش حاضر و مشابه موضوع پژوهش    
فصل سوم    
مقدمه    
جامعه آماری    
روش نمونه گیری    
حجم نمونه    
ابزار پژوهش    
1-پرسشنامه شخصیت آیزینگ  :    
2- تست Scl-90    
روش اجرا    
روشهای تجزیه و تحلیل آماری    
فصل چهارم    
مقدمه    
جدول  شماره 1 = نمرات سلامت  روانی    
جدول شماره 2 = نمرات تیپ شخصی    
جدول  شماره 3 = رتبه بندی نمرات    
محاسبات    
تفسیر نتایج    
فصل پنجم    
خلاصه پژوهش    
محدودیتهای پژوهش    
پیشنهادات پژوهش    
فهرست منابع    
پیوست ها    
پاسخنامه آزمون شخصیت آیزینگ    
کلید آزمون شخصیت آیزینگ    
کلید آزمون شخصیتی آیزینگ    
کلید آزمون شخصیت آیزینگ    
آزمون scl-90    
پاسخنامه آزمون SCL-90    

 

فهرست منابع

 

1- دکتر پارسا /  محمد 1366 زمینه روانشناسی تهران انتشارات پیوند
2- لارنس / 1994 روانشناسی شخصیت  ترجمه جوادی جعفر / خدمات فرهنگی سیاسی
3- شاملو / سعید / 1374 مکتبهای نظریه های در روانشناسی شخصیت – تهران / رشد
4- شعاری نژاد / 1371 درآمدی بر روانشناسی انسان
5-نجی حمز / روانشناسی عمومی
6- ساپینگتون / اند روای (  1377 )/ حسین شاهی براواتی / بهداشت روانی
7- گنجی ، حمزه /بهداشت روانی / انتشارات ارسباران ، 1381
8- میلانی فر ، بهروز / بهداشت روانی / شهر قومس ، 1379
9-دلاور ، علی / روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی /1381
10- پارسا ، محمد /بنیاد های روانشناسی/انتشارات سخنی ، 1378
11-ادیب چی ، فاضله /  رابطه بهداشت روانی و گرایش مذهبی در دانشجویان دانشگاه  و حوزه دانشگاه آزاد – واحد تهران مرکز  1383
12- بنی جمالی شکوه سادات ، احدی حسن / بهداشت روانی و عقب ماندگی ذهنی/  نشر  نی  1380
13-شهیدی ، شهریار / حمیده مصطفی / اصول و مبانی  بهداشت روانی / انتشارات  سمت 1380
14- هومن ، عباس / هنجار یابی پرسشنامه سلامت عمومی بر روی دانشجویان دوره کارشناسی
15- دانشگاه تربیت معلم / دانشگاه تربیت معلم / موسسه تحقیقاتی تربیتی ، 1376
16- نجات ، حمید ، آزاد  ، حسین ( 1378)  سلامت روان از دیدگاه آلیس . فصلنامه اصول بهداشت روانی سال اول شماره 4
17- گنجی ، حمزه ( 1382 ) بهداشت روانی  انتشارات ارسباران
18- سهرابی ، حمید رضا ( 1380) سلامت روانی تهران .
19- دارابی ، جعفر ، مجله فرهنگ و پژوهش  سه شنبه 24 آذر / شماره 173
20- محمودی ، مینا / بررسی و مقایسه بهداشت روانی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز مجتمع ولیعصر/ 85-1384
21- سلیمانی روز بهانی  ، سارا / بررسی  تیپ های شخصیتی  درونگرا و برونگرا – / 84-83
22- همیتان ، فاطمه /  بررسی میزان اضطراب در تیپ های شخصیتی درونگرا و برونگرا – / 84-83
23- کرمی ، یوسف / آمار غیر پارامتری برای علوم رفتاری

 

مقدمه

 

هرکسی شخصیتی دارد و شخصیت شما به تعیین محدودیت های موفقیت ، خوشی و خرسندی  در زندگی  شما کمک می کند . ما درباره شخصیت  صحبت می کنیم و اگر بگوییم که شخصیت شما یکی  از مهمترین   موهبت های  شماست گزافه گویی نکرده ایم . شخصیت شما  تا حالا هم به شکل گیری بسیاری از جنبه های  زندگی شما کمک کرده است و در آینده  نیز به همین کار  ادامه می دهد .

 

همه چیز هایی را که تا کنون  به دست  آورده اید ، تمام چیز هایی را که انتظار  دارید در شغل خود به دست   آورید ، خواه همسر یا والد خوبی  باشید و حتی  حالت سلامت عمومی  شما  می تواند  تحت  تاثیر  شخصیت شما  و شخصیت  های افرادی  که با آنها  تعامل دارید  قرار گیرد .

 

 چند بار  فردی را به عنوان  کسی که شخصیتی فوق العاده دارد  توصیف کرده اید ؟ منظور شما از این توصیف  معمولا این است که وی  خوش بر خورد  و دلپذیر است و به راحتی می توان  با او کنار آمد ، فردی ممکن  است او را به عنوان  دوست ، هم اتاقی  یا همکار انتخاب کنید . اگر شما برای  سپردن  یک تعهد برای رابطه ای  شخصی خود را آماده  کرده باشید ، ممکن است  بخواهید  یا با او ازدواج کنید که در این صورت تصمیم خود  را طبق  بر داشتی که از شخصیت او  داشته اید  قرار  می دهید .

 

 شما همچنین افرادی  را می شناسید که به نظرتان شخصیت  وحشتناکی دارند . امکان دارد  این گونه اشخاص گوشه گیر ، متخاصم ، پر خاشگر  ، سرد ، نا خوشایند  باشند و کنار آمدن با آنها  دشوار  باشد .  شما آنها را استخدام نخواهید کرد  یا  به همکاری با آنها علاقه  نخواهید داشت و احتمالا  دیگران  نیز  از آنها  دوری  می کنند آن ها  را منزوی می سازند .

 

شخصیت شما می  تواند انتخابهای شما را محدود کند  یا آنها  را گسترش دهد و مانع  از سهیم شدن شما  در تجربه های خاص با دیگران  شود یا شما  را قادر سازد  تا اکثر این  تجربه ها را داشته  باشید  شخصیت می تواند برخی  از افراد را ملزم و محدود کند و دیگران  را در معرض  تجربیات جدید قرار دهد .

 

 در حالی  که شما درباره  شخصیت  دیگران داوری می کنید ، آنها نیز داوری  های مشابهی درباره شما می کنند . این قضاوتهای دو جانبه  که هم در زندگی فرد داوری  شده  و هم داور  را شکل می دهد ، هر بار  که با یک موقعیت اجتماعی  رو به رو می شویم  که ما را ملزم به تعامل با دیگران می کند ، بارها تکرار  می شوند .  البته ، تعداد و تنوع  موقعیت  اجتماعی که مشتاقانه در آن شرکت می کنید نیز توسط شخصیت شما  تعیین می شود  ، مثل مردم آمیزی  یا کمرویی نسبی شما . درست همانگونه که بدون تردید شما تصویر روشنی از شخصیت کلی خود دارید . می دانید که آن  عامل را در کجا ارزیابی کنید . اما بسیار  ساده لوحانه و بی معنی خواهد بود اگر بکوشیم کل ویژگی های شخصیت یک فرد را با به کار گیری اصطلاحات  مبهمی مثل فوق العاده و وحشتناک ، جمع بندی  کنیم . موضوع  شخصیت به قدری پیچیده است  که نمی توان  با چنین  توصیف ساده ای  آن را بیان  کرد ، زیرا انسانها در شرایط گوناگون  و در برابر  افراد  مختلف ، بسیار پیچیده و تغییر  پذیر  هستند . ما باید در تعریف و توصیف شخصیت به اندازه کافی  دقت بیشتری داشته باشیم . به همین  دلیل  ، روان شناسان تلاش قابل ملاحظه ای را صرف ساختن آزمونهایی برای ارزیابی یا سنجش  شخصیت کرده اند .

 

 امکان دارد  معتقد باشید که به هیچ آزمون روان شناختی که به شما بگوید شخصیت  شما چگونه است ، نیازی ندارید  و در مجموع ممکن است  حق با شما باشد  . بالاخره ، شما احتمالا بهتر  از هر فرد دیگری خودتان را می شناسید . اگر  از شما بخواهند که واژه  هایی  را بنویسید که به بهترین وجه  شخصیت شما را توصیف می کنند ، بی تردید  می توانید بدون  اینکه زیاد فکر کنید این کار را انجام دهید .

دانلود پایان نامه بررسی رابطه سلامت روانی افراد درونگرا و برونگرا




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی تحلیل مردم شناختی تلویزیون و فرهنگ پذیری در خانواده در 100 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست مطالب

 

بخش اول :
1-1 پیش گفتار 
1-2 مقدمه 
1-3 بیان مسئله 
1-4 اهمیت و ضرورت تحقیق 
1-5 هدف ها ی پژوهش 
1-6 سوالات پژوهش 
1-7 پیشینه تحقیق 
1-8 جامعه مورد بررسی 
1-9 روش تحقیق 
1-10 کلید واژگان 

 

بخش دوم :
2-1 فرهنگ 
2-2 فرهنگ از منظر صاحبنظران علوم اجتماعی 
2-3 خصوصیات فرهنگ 
2-4 فرهنگ به واقعیت معنا می بخشد 
2-5 فرهنگ پدیده ای فراگیر است 
2-6 فرهنگ امری مشترک است 
2-7 فرهنگ یاد گرفتنی است 
2-8 فرهنگ به عنوان یک رفتار اکتسابی 
2-9 سطح های فرهنگ 
2-10 طبقه بندی فرهنگها 
2-11 ابداع فرهنگ پذیری 
2-12 فرهنگ پذیری 
2-13 نوسازی مفهوم فرهنگ 
2-14 عناصرمهم در فرهنگ پذیری 
2-15 روند ها و متغیرهای فرهنگ پذیری 
2-16 انواع فرهنگ پذیری 
2-17 انواع فرهنگ پذیری از منظری دیگر 
2-18 آژانس های فرهنگ پذیری 
2-19 ماهیت رسانه 
2-20 رسانه و فرهنگ پذیری 
2-21 کارکردهای رسانه ها 
2-22 رسانه ها و تغییر ارزشهای سنتی و شکاف نسلی 
2-23 طبقه بندی نیاز های مرتبط با رسانه 
2-24 تلویزیون 
2-25 ویژگی های تلویزیون 
2-26 تلویزیون به عنوان ابزاری فرهنگی 
2-27 تلویزیون از دید نظریه پردازان 
2-28 قدرت تلویزیون 
2-29 کارکردهای مثبت تلویزیون 
2-30 جنبه ها ی اجتماعی شدن کودکان 
2-31 کارکردهای منفی تلویزیون 
2-32 نقش ها و وظایف وسایل ارتباطی 
2-33 کودک کیست 
2-34 ویژگی های کودک در دوره ابتدایی 
2-35 قابلیت های کودک نسبت به تلویزیون 
2-36 ارتباط کودک و تلویزیون 
2-37 کودکان قربانیان تلویزیون 
2-38 چهارچوب نظری 
……. نظریه فرهنگ و شخصیت 
……. نظریه کنش متقابل نمادین 
…… نظریه کارکردگرایی 

 

بخش سوم :
3-1 مقدمه 
3-2 تلویزیون و تغییر در الگوهای گذران اوقات فراغت کودکان 
3-3 تلویزیون و تغییر در عادات و سلایق کودکان 
3-4 تلویزیون و تغییر در باورها نگرشها و ارزشهای کودکان 
3-5 تلویزیون و تغییر در فرهنگ تغذیه 
3-6 تلویزویون و تغییر در ادبیات کودکان 
3-7 سوالات پرسیده شده از والدین 
3-8 مصاحبه با والدین 
3-9 مصاحبه با مربیان 
3-10 نتیجه گیری 
فهرست منابع 
چکیده انگلیسی

 

فهرست نمودارها
نمودار شماره 1: نمودار سطح تحصیلات والدین 
نمودار شماره 2: حدود ساعات تماشای تلویزیون 
نمودار شماره 3: اولیت تماشای برنامه های تلویزیون 
نمودار شماره 4: علت تماشای تلویزون 

 

فهرست منابع

 

الف:
1? احدی، حسن، جمهری، فرهاد(1380) روان شناسی رشد، تهران : پردیس
2? اسپردلی، جیمز پ، مک کوردی ، دیوید (1386)پژوهش فرهنگی، ترجمه بیوک محمدی، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
3? اسماورلاری و دیگران (1379) ارتباط بین فرهنگ ها ، ترجمه غلامرضا کیانی و سید اکبر میرحسنی ، تهران : باز
4? آشوری، داریوش ، بهنام ، جمشید و دیگران (1381) مسائل و چشم اندازهای فرهنگ ، ترجمه جلال ستاری، تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
5? آگ برن و نیم کوف (1385)زمینه جامعه شناسی ، ترجمه امیرحسین آریان پور، تهران : گسترده
6? بیتس – دانیل (1375) انسان شناسی فرهنگی ، ترجمه محسن ثلاثی، تهران : علمی
7? پارسا، محمد (1387 )روان شناسی رشد کودک و نوجوان ، تهران : بعثت
8? پهلوان ، چنگیز(1382) فرهنگ شناسی، تهران : قطره
9? ترابی، علی اکبر(1384)جامعه شناسی ادبیات فارسی، تبریز: فروزش
10? حسینی، نگین (1385) جنگ تلویزیونی برای کودکان ، تهران : اطلاعات
11? دادگران،سید محمد (1384)مبانی ارتباط جمعی تهران :مروارید و فیروزه
12? دالگرن ، پیتر (1385) تلویزیون و گستره عمومی ، ترجمه مهدی شفقتی، تهران: مرکز مطالعات و تحقیقات و سنجش برنامه ای
13? دور، امه (1374) تلویزیون و کودکان ، رسانه ای خاص برای مخاطبین خاص، ترجمه علی رستمی ، تهران : سروش
14? رابرتسون،یان (1374)درآمدی بر جامعه و با تاکید بر نظریه های کارکرد گرایی،ستیزوکنش متقابل نمادین،ترجمه :حسین بهروان،مشهد:آستان قدس رضوی
15? ساروخانی، محمد باقر(1380) جامعه شناسی ارتباطات، تهران : اطلاعات
16? سگالن ،مارتین (1385)جامعه شناسی تاریخی خانواده،ترجمه:حمید الیاسی،تهران :مرکز
17? سورین،ورنروجیمزتا نکارد(1381)نظریه های ارتباط جمعی،ترجمه :علیرضا دهقان ،تهران :دانشگاه تهران
18? شارون، جوئل(1379) ده پرسش از دیدگاه جامعه شناسی، ترجمه منوچهرصبوری، تهران:نی
19? شرام، ویلبر- لایل، جک – پارکر، ادوین (1377) تلویزیون در زندگی کودکان ما، ترجمه محمود حقیقت کاشانی ، تهران : سروش
20? فربد، محمد صادق(1369) مبانی انسان شناسی ، تهران : عصر جدید
21? فکوهی، ناصر(1382) تاریخ اندیشه ها و نظریه های انسان شناسی، تهران: نی
22? کتاک ،فیلیپ(1386) انسان شناسی کشف تفاوت های انسانی ، ترجمه محسن ثلاثی، تهران : علمی
23? گیدنز،آنتونی (1382) مبانی جامعه شناسی ، ترجمه منوچهرصبوری، تهران : نی
24? مارتیتز- انریک ملون (1354 ) تلویزیون در خانواده و جامعه نو، ترجمه :جمشید ارجمند،تهران :سروش
25? معینی ، جهانگیر(1374) نظریه و فرهنگ ، تهران : مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگی – بین المللی
26? مک کوئیل،دنیس(1382)در آمدی بر نظریه های ارتباطات جمعی ،ترجمه:پرویز اجلالی،تهران :مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه ها
27? نیکو، مینو و دیگران (1381) شناخت مخاطب تلویزیون با رویکرد استفاده و رضامندی، تهران : سروش و کانون اندیشه پژوهش های سیما
28? وثوقی- نیک خلق (1374) مبانی جامعه شناسی، تهران : بهینه
29? یوسفی،نریمان (1383)شکاف بین نسل ها –بررسی نظری و تجربی،تهران: پژوهشکده علوم انسانی واجتماعی جهاد دانشگاهی

 

ب:
1? محمد حسین، پناهی ، (1383)فصلنامه علوم اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی،شماره 17
2? محمد صادق، فربد، (1388) مقاله کنش متقابل فرهنگ و رسانه
3? محمد صادق، فربد، (1386) جزوه تاریخ اندیشه های انسان شناسی
4? ناصر، فکوهی ، (1382) جزوه تاریخ اندیشه های انسان شناسی
5? محدثه، محب حسینی ، (1386) جزوه انسان شناسی کاربردی

 

 

 

چکیده :

 

  رسانه ها به عنوان یکی از نهادهای اجتماعی، کارکرد انتقال میراث فرهنگی و اجتماعی و ارزش های جوامع را بر عهده دارند، در عصر کنونی با توجه به نقش بارز آن ها در جامعه و اطلاع رسانی پیرامون موضوعات اجتماعی، فرهنگی ، سیاسی، سعی می­کنند الگوهای نوینی را به جوامع وارد کنند، که جایگزین فرهنگ ها و ارزش ها و الگوهای سنتی می­شوند و در این رهگذر رسانه ها، به عنوان عاملان تغییر و تحول در ارزش ها و هنجارها مطرح هستند و به طوری که سنت ها را به مبارزه می طلبند و به صورت یک عامل مؤثردر دگرگونی نگرش ها و رفتارهای نسل جدید عمل می کنند و همین امر میتواند منجر به شکاف نسلی و  عدم انتقال تجربیات نسل گذشته به نسل فعلی شود. در دوران کنونی نقش نهادهای اجتماعی همانند خانواده ، مدرسه و همسالان در اجتماعی کردن و فرهنگ پذیری کودکان ضعیف است  و در مقابل ، روز به روز بر اهمیت و نقش رسانه ها افزوده می شود  تا جایی که برخی از نظریه پردازان ارتباطی بر این باورند که رسانه ها الویت ذهنی و حتی رفتاری ما را تعیین می­کنند و اگر چگونه فکر کردن را به ما یاد ندهند، اینکه به چه چیزی فکر کنیم را به ما می آموزند . بر همین اساس با توجه به نقش تأثیر گذار رسانه،  بالاخص تلویزیون، بر تمامی اعضای جامعه، مخصوصاً کودکان که فرآیند فرهنگ پذیری در آن ها یک سویه انجام می گیرد و در مقابل این وسیله تأثیر پذیر ، هدف اصلی این پژوهش بررسی و تحلیل مردم شناختی تلویزیون به عنوان یکی از رسانه های فراگیر و گسترده و در دسترس همگان بر فرهنگ پذیری کودکان در خانواده است که برای رسیدن به این منظور علاوه بر پژوهش اسنادی و کتا بخانه ای از 50 دانش آموز دختر اول و دوم ابتدایی مدرسه مهدا واقع در خیابان دیباجی جنوبی در منطقه 3 تهران مصاحبه به عمل آمد ومحقق به مشاهده مشارکت آمیز در جامعه آماری پرداخت وطی پژوهش این مسئله بدست آمد که تلویزیون باعث تغییراتی در باورها و ارزش ها ،عادات و علایق ،الگوهای فراغت ،ادبیات و فرهنگ تغذیه دانش آموزان مورد بررسی شده که میزان این تغییرات در دانش آموزانی که بیشتر تمایل به تماشای برنامه های تلویزیون داشتند و والدینی که توجه و نظارت کمتری نسبت به نوع برنامه ها و تعداد ساعات تماشای کودکان خود داشتند بیشتر و قابل لمس تر بود.

 

 

 

1-1پیش گفتار :

 

تلویزیون در دنیای امروز، گسترده ترین رسانه است به گونه ای که حتی کامپیوتر و شبکه جهانی اینترنت هم نتوانسته رقیب قدرتمندی برای آن باشد، امروزه این رسانه تا دور افتاده ترین روستاها راه افتاده و آنتن های آن را می­توان بر فراز آپارتمان های مرتفع تهران تا طیف خانه های پست و کوتاه روستاها مشاهده کرد، از این روست که می توان تلویزیون را یک دانشگاه وسیع با مخاطبانی در طیف های مختلف در نظر آورد که البته ، کودکان به عنوان جدی ترین و بیشترین مخاطبان برنامه های تلویزیونی مطرح می باشند و تأثیر پذیری آنان  بیش از دیگرگروههای سنی است.  کودکان ارزش ها و باورها و مفاهیم فرهنگی و روش های زندگی و واکنش به تحریکات محیطی  و غیره را از تلویزیون می آموزند و امروزه نقش رسانه ها در فرهنگ پذیری اولیه کودکان و فرهنگ پذیری دراز مدت بزرگسالان به طور گسترده مورد قبول قرار گرفته است و به عنوان عاملی مهم در فرآیند اجتماعی کردن و انتقال مفاهیم فرهنگی ایفای نقش می کند و رسانه ها برای ایجاد فرهنگ پذیری دو گونه از الگوهای رفتاری را به مخاطب ارائه می دهند: الگوهای رفتاری فردی و الگوهای رفتاری اجتماعی که منجر به جامعه پذیری می شود.

 

 1-2 مقدمه:

 

شتاب فرایند پیشرفت های فن آوری در دنیای معاصر و تحول سریع درامر ارتباطات ،مرکز ثقل تحولات اجتماعی بوده و در دهه های اخیر شاهد تحولات سریع و گسترده ای در تمامی ابعاد زندگی اجتماعی و فرهنگی و از جمله خانواده بوده ایم. نهاد خانواده تحت تأثیر عوامل متعدد درونی و بیرونی، این تغییرات  را تجربه کرده و شکی نیست که رسانه گسترده ای همچون تلویزیون، در فرهنگ سازی اعضای خانواده، بالاخص کودکان ، جایگاه بسیار برجسته ای دارد و تلویزیون در کنار پدر و مادر وفرزند، فرد چهارم خانواده است و از نظر آگاهی رسانی و راهنمایی چند جانبه ، مهم ترین و نزدیک ترین و سریع ترین  ابزار درک اطلاعات به شمار می رود.

 

بنابراین جایگاهی که تلویزیون ،در انتقال ارزش ها و پیام ها و تثبیت یا تغییر و تزلزل فرهنگ ها و ارزش پیدا کرده است، بسیار حساس و خطیر است و گستردگی استفاده از این ابزار و داشتن مقبولیت گسترده نزد عموم مردم بر اهمیت موضوع می افزاید.

 

گذشته از تأثیر گذاری عمومی و اجتماعی  تلویزیون، کودکان، از اثر پذیری بیشتری نسبت به این رسانه برخوردارند و اثر گذاری آن تا آنجا است که متخصصین آن رااز ارکان مهم تربیتی میشمارند.

دانلود پایان نامه بررسی تحلیل مردم شناختی تلویزیون و فرهنگ پذیری در خانواده




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی تاثیر معلولیت جسمی ،حرکتی ( ناشی از فلج مغزی ) بر میزان هوش  در 78 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


چکیده

 

فلج مغزی مربوط می شود به هر نوع اختلال یا ضایعه حرکتی ( palsy-motor Impairment ) که نشانه ای از ضایعه مغزی است . فلج مغزی بیماری یا مرض نیست بلکه یک شرایط خاص مغزی است . به عبارت دیگر مجموعه ویژگی ها یا رفتارهای قابل توصیف می باشد . ویژگی مهم این کودکان ناتوانی آنان در کنش های ارادی – حرکتی است .

 

افراد مبتلا به فلج مغزی ممکن است کاملاً فلج و یا دچار ضعف شدید عضلانی باشند . نوع و میزان حرکتی بستگی به آن دارد که چه مقدار و کدام نقطه از مغز آسیب دیده است . افراد مبتلا به فلج مغزی ممکن است غیر از اختلال حرکتی اختلالات دیگری از قبیل عقب ماندگی ذهنی ، اختلالات یادگیری ، اختلال در زبان و صحبت کردن ، نارسایی بینایی و شنوایی نیز داشته باشند . در معلولینی که دچار فلج مغزی هستند به دلیل آسیب به قسمت های مختلف مغز و اینکه مغز مرکز فرماندهی بدن وکنترل فکر و هوش و حافظه است این نوع معلولیت بر هوشبهر کودکان تأثیر می گذرد و غالباً کودکانی که دچار معلولیت از نوع فلج مغزی هستند نسبت به کودکان عادی از هوشبهر پایین تری برخوردار هستند.

 

لازم به ذکر است که این اختلال در هوش بهر در همه معلولیت ها دیده نمی شود دیده شده است که افراد معلول جسمی- حرکتی از انواع دیگر معلولیت از هوشبهر بالایی برخوردار هستند به طور مثال هلن کلر نابینا و ناشنوای مشهوری که معلولیت او از نوع شنوایی و بینایی بود ولی از هوشبهر بالایی برخوردار بوده است . این نکته هم قابل ذکر است که این گونه معلولین باهوشبهر بالا بسیار اندک و انگشت شمار هستند .

 

این پژوهش که یک مطالعه پس رویدادی است به منظور بررسی تاثیر معلولیت جسمی ، حرکتی ( ناشی از فلج مغزی ) بر میزان هوش بهرکودکان

 

هوش بهر و مقایسه IQ افراد سالم و معلول صورت گرفته است .

 

در این پژوهش 30 کودک دختر عادی و سالم و 30 کودک دختر دچار معلولیت در گروه سنی 10- 7 سال از مدارس توان خواهان 1و2 و مدارس عادی شهر تهران انتخاب شدند و به منظور گردآوری اطلاعات از تست و کسلر کودکان استفاده گردیده است . همچنین جهت نیل به اهداف تحقیق از آزمون T گروه های مستقل استفاده شده است .

 

فرضیه پژوهش این است که کودکان دارای معلولیت جسمی- حرکتی ( ناشی از فلج مغزی ) نسبت به کودکان عادی از هوشبهر پایین تری برخوردار هستند که این فرضیه با تجزیه و تحلیل داده ها با 99% یا اطمینان تآیید می شود .

 

واژه های کلیدی: معلولیت، هوشبر، فلج مغزی، ناتوانی جسمی، بازپروری

 

فهرست مطالب

 

پیشگفتار   
چکیده  
فصل اول – کلیات  
مقدمه   
بیان مسئله   
فرصفه تحقیق   
متغیرها و تعاریف عملیاتی   
هوشبهر   
معلولیت   
تعریف دیگری از معلول   
تعریف هوشبهر   
تعریف معلول   
اهداف تحقیق  
اهمیت و ضرورت تحقیق   
تاریخچه   
فلج مغزی  
علل فلج های مغزی   
علل ناتوانی جسمی و معلولیت های حرکتی   
عدم هماهنگی حرکتی   
ویژگی های کودکان مبتلا به ناتوانی های جسمی و معلولیت های حرکتی   
1-تاثیرات نامطلوب اولیه  
2 – تأثیرات نامطلوب ثانویه   
برنامه های آموزشی کودکان معلول حسی- حرکتی   
1-  آموزش در مدارس عادی همراه با سایر دانش آموزان   
2- آموزش در کلاس های خاص در مدارس عادی   
3- باز پروری و آموزش در آموزشگاهها و مراکز خاص معلولین جسمی – حرکتی   
تشخیص و ارزیابی   
هوش بهر  
فصل دوم-تاریخچه مربوط به مطالعات هوش   
ماهیت هوش  
هوش   
نظریه هوش کلی و نظریه چند عاملی  
تعریف هوش  
تعریف تربیتی هوش   
تعریف تحلیلی هوش   
تعریف کاربردی هوش   
طبقات هوش   
ویژگی های عمومی هوش  
عوامل موثر هوش  
تأثیرات محیطی در هوش   
تفاوت های جنسیتی در عملکرد هوش  
هوش از دیدگاه رشد  
انواع هوش از دیدگاه کتل  
انواع هوش از دیدگاه ثراندیک   
انواع هوش از دیدگاه اسپیرمن  
انواع هوش از دیدگاه ترستون   
انواع هوش از دیدگاه اشترن برگ  
انواه هوش از دیدگاه گاردنر   
رهیافت روان سنجی   
هوش آزمایی  
مقیاس های هوش وکسلر  
ارزیابی و نتیجه گیری  
فصل سوم : روش تحقیق  
جامعه آماری    
نمونه و شیوه نمونه گیری   
ابزار اندازه گیری   
روش جمع آوری اطلاعات  
روش آماری   
فصل چهارم  
فصل پنجم-بحث و نتیجه گیری  
خلاصه تحقیق  
محدودیت ها  
فهرست منابع فارسی  

 

 

مقدمه :

 

همه ما در معرض معلولیت های جسمی قرار داریم و این نکته ای است که هرگز نباید آن را از خاطر ببریم .

 

معلولیت های جسمی، شاید آشکارترین نقایصی باشند که فرد مبتلا را در میان جمعی از افراد سالم انگشت نما می سازند . تاریخ بشری نشان گر آن است که معلولیت جسمی از دیر باز با زندگی بشر آمیخته بوده و نیاکان ما نیز با گروه های متفاوت از معلولان روبه رو بوده اید .

 

 آسیب های جسمی می توانند معلول بیماری های ارثی و اکتسابی یا حوادث و سوانح باشند . با توسعه تمدن بشری و پیشرفت علم پزشکی گرچه از شمار بیماری های ارثی و اکتسابی که پدید آورنده معلولیت های جسمی هستند کاسته شده است اما شرایط و عواملی را مهیا کرده است که به گونه ای دیگر معلولیت زایی می کنند . استفاده از اشعه ایکس در دوران حاملگی استفاده از داروهای خاص دو سه ماهه اول بارداری ،سوانح ناشی از برخورد مصنوعات دست بشر با افراد و … از جمله این عوامل به شمار می آیند .

 

آسیب های جسمی علیرغم اینکه با کنش زیر هنجار ذهنی، توأم نیستند ولی مبتلایان به آنها در نگاه اول با عقب ماندگان ذهنی ، روان پریش ها و سایر گروههای استثنایی یکسان تلقی می گردند . این مطلب گویای ضعف آگاهی های اجتماعی _فرهنگی ما در این حیطه است .

 

کودکان مبتلا به معلولیت های جسمی غالباً مورد پذیرش هم سالان خود واقع نمی شوند و  گاه با تمسخر و استهزاء و طرد و تحقیر نیز روبه رو می گردند . نظام آموزش و پرورش ما هنوز نتوانسته است جایگاه خاص این کودکان را در مدارس، مشخص کند در نتیجه کودک مبتلا به معلولیت جسمی _حرکتی یا از نعمت آموزش، بی بهره می ماند یا با جایگزینی در مدارس استثنایی فرصت رشد و شکوفایی از او سلب گردیده و منجربه وازدگی او از تحصیل می گردد . در حال حاضر، دانش آموزان معلول جسمی قادرند ،اندکی از مدارس عادی استفاده کنند .

 

واقعیت تلخ دیگری که در این زمینه وجود دارد ضعف آگاهی های معلمان و مدیران ما در مورد این کودکان می باشد . در حالی که اگر چنین ضعفی موجود نبود بسیاری از این کودکان در مدارس عادی مشغول به تحصیل می شدند . دانش آموزان معلول جسمی غالباً به دلیل نیازهای درمانی و ناتوانی خاصی که دارند علیرغم برخورداری از هوش معمولی به دلیل غیبت های پی در پی که برای دریافت خدمات درمانی و ناتوانی که دارند معمولاً از ادامه تحصیل در مدارس عادی محروم می شوند .

 

بیان مسئله :

 

امروزه متجاوز از چهارصد میلیون کودک و فرد استثنایی در سراسر این جهان پهناور زندگی می کنند که اگر چه آنها کم و بیش برای جوامع بشری شناخته شده است ولی کمتر کسی از توانایی آنها اطلاع دقیق و واقعی دارد لذا مهمترین اصل در این طریق شناخت گروه های مختلف استثنایی از طرف جوامع و آگاهی از توانایی های آنان در کنار محدودیت یا معلولیت شان می باشد اگر پذیرای این واقعیت باشیم که همه انسان ها حتی گروهی که از هوش بهر بالایی برخوردار هستند امکان دارد. در پاره ای از علوم و فعالیت ها در حدی متوسط باشند و کمتر کسی است که در تمام علوم و فنون انسانی برتر و سرآمد به شمار آید و همچنین معلولیت در یکی از توانایی ها برای هیچ فردی نمی تواند مانع پیشرفت او در سایر جنبه های گردد ،ولی با اینهمه باید حقیقت را پذیرفت که هر معلولیتی در رابطه با جامعه محدودیت هایی را سبب می گردد که هر جامعه با خصوصیات فردی و اجتماعی این گروه بیشتر آشنا باشد این محدودیت ها کمتر خواهد بود ( پاکزاد 1363 )

 

همانگونه که کودکان از نظر ظاهر با هم متفاوت هستند از نظر توانایی ، کفایت ، هوش ، یادگیری و مهارت های گوناگون نیز با یکدیگر تفاوت دارند یکی از وظایف مهم مربی شناخت این تفاوت ها و استفاده از توانایی ها در تعلیم و تربیت است . برای آنکه مربی بتواند در کار خود موفق گردد قبل از هر چیز باید کودک را بشناسد، نقص او را بیابد، توانایی های او را تشخیص دهد و در کنار معلولیت و کمبود وی از سایر توانایی ها او حداکثر استفاده کند .

 

مسأله معلولیت های جسمی _ حرکتی و تأثیر آن بر هوش بهر کودکان از جمله موضوعات مهمی است که کمتر مورد توجه دست اندرکاران امر تعلیم و تربیت و نظام آموزش و پرورش ما واقع می شود . این پژوهش در پی یافتن پاسخ روشنی به این سوال می باشد

 

آیا کودکان دارای معلولیت جسمی _ حرکتی از هوش بهر پایین تری نسبت به کودکان عادی برخوردار هستند ؟

دانلود پایان نامه بررسی تاثیر معلولیت جسمی ،حرکتی ناشی از فلج مغزی بر میزان هوش بهرکودکان




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی احکام فقهی و تطبیق آن با آیات قرآن درباره طهارت های سه گانه (وضو غسل تیمم) در 110 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست

 

مقدمه   
فصل اول   
کلیات   
1-1- دردین اسلام دونظام وجود دارد:   
1-2- بیان مسئله :   
1-3- مفهوم طهارت درلغت واصطلاح   
1-4- مفهوم نجاست درلغت واصطلاح   
1-4-1- معنای لغوی نجاست   
1-4-2- لفظ نجس ورجس در آیات قرآن کریم   
1-3- استعمال طاهر وطهارت درآیات قرآن   
1-4- تعاریف عملیاتی   
1-5- هدف پژوهش   
1-6- سوال پژوهش   
فصل دوم:   
طهارت در آیات2- طهارت در آیات   
2-1- تفسیر آیات   
2-3- آیه دوم   
2-4- تفسیر آیه سوم   
2-5- تفسیر آیه چهارم   
2-6- تفسیر آیه پنجم   
2-7- تفسیر آیه ششم   
2-8- تفسیر آیه هفتم   
2-9- تفسیر آیه هشتم   
2-10- تفسیر آیه نهم   
2-11- تفسیر آیه دهم   
2-12- تفسیر آیه یازدهم   
2-13- تفسیر آیه دوازدهم   
فصل سوم :   
مطهرات   
3- آب مطلق   
1-1- آب کر:   
3-2- آب قلیل   
3-3- آّب جاری   
نظر حنابله:   
نظر مالکیه   
نظر امامیه   
3-4- آب باران   
3-5- آب چاه   
3-6- آفتاب:   
3-7- آتش:   
3-8- «انتقال»   
3-9- اسلام   
3-9- «تبعیت»   
3-10-1- برطرف شدن عین نجاست   
3-11- استبراء حیوان نجاستخوار   
3-12- غائب شدن مسلمان   
3-13- دباغی   
3-14- حلاجی   
3-15- جوشیدن:   
3-16- واجبات تخلی   
3-16-1-نظر مذاهب دیگر   
3-16-2- نظر مذاهب   
3-17- نظر مذاهب در مورد تطهیر محل نجاست   
فصل چهارم:   
وضو   
4- احکام وضو   
4-2- اول نیت   
4-3- دوم شستن صورت :   
4-4- سوم شستن دستها   
4-5- مسح سر   
4-5-1- دلیل شیعه درباره مسح پاها در وضو   
4-5-2- اهل سنت دلیل آورده اند :   
4-6- ششم ترتیب وضو   
4-7- هفتم موالات   
4-8- « مبطلات وضو »   
فصل پنجم :   
طهارت کبری (غسل)   
5- غسلهای واجب:   
5-1- غسلهای مستحبی   
5-2- نظرات مذاهب خمسه در مورد غسلهای واجب   
5-2-1- غسل جنابت و آنچه موجب غسل جنابت میشود   
5-2-2-جنب یعنی چه   
1- جماع   
5-3- استبراء   
5-4- نحوه انجام غسل   
5-5- موالات در انجام غسل   
5-6- مکروهات غسل جنابت   
5-7- آیا غسل جنابت نیاز به وضو دارد؟   
5-8- حیض   
5-9- سن حیض   
مدت حیض   
5-10-غسل حیض   
5-11- غسل استحاضه   
5-12- غسل میت   
5-13- غسل نفاس   
5-14- غسلهای مستحب   
فصل ششم :   
تیمم   
6- احکام تیمم   
6-1- نکات مهم آیه   
4? حدث اکبر   
6-2- جستجوی آب   
6-3- چگونگی انجام تیمم   
6-3-1-نظر مذاهب در مقدار مسح صورت و دستها   
6-4- موالات در تیمم   
6-5- عدم وجود حائل   
فصل هفتم :   
نجاسات   
7- نجاسات   
1 و 2: بول و غائط:   
3? منی   
4? خون   
5? میته یا مردار   
6? شراب (مسکر)   
7? فقاع   
8? عصیر (آب انگور)   
9? الکل   
10? سگ و خوک   
7-2- طهارت لباس از خون   
7-3- سومین قسم از نجاسات:   
7-4- نظر مذاهب در باره فضله حیوانات   
7-5- نجاست مشرکان   
فصل هشتم :   
نتیجه گیری و پیشنهادات   
8- نتیجه گیری   
8-1- پیشنهادات   
فهرست منابع   
فهرست نامها    

 

فهرست منابع

 

1-    قرآن کریم

 

2-    امام رضا (ع) ، فقه الرضا ، موسسه آل النبی (ع) ، لاحیا الشراف ، مشهد ، چاپ اول .

 

3-    سیاح ،ا.، 1378، فرهنگ بزرک جامع نویس ( ترجمه المنجد ) چاپ دوم ، انتشارات اسلام ، تهران ،  .

 

4-    اصفهانی ، ر.، 1404 ، المفردات ، دفتر نشر کتاب ایران ،.

 

5-    ابن بابویه ، ا.، 1377? ه.ق ،المفنع و الهدایه ، تهران، موسسه مطبوعاتی دینی قم .

 

6-    ابن بابویه ، ا. 1413، من با عفیره الفقیه ، جلد اول ، چاپ دوم   .

 

7-    ابن انس ، م.، الموطاء ، لبنان، موسسه دارالفکر .

 

8-    ابن ادریس ، ا.، 411 ه.ق، اسرائر ، جامعه مدرسین قم ، نشر اسلامی.

 

9-    آیت الله شیرازی ، م.، 1368، تفسیر نمونه ، قم ،نشر مدرسه امام امیر المونین (ع)   .

 

10- آیت الله قربانی ، ز.،1380 تفسیر جامعه آیات الاحکام ، ج اول ، نشر سایه ، چاپ دوم ف  .

 

11- آیت الله کمره ای ، خصال شیخ صدوق ؛ ج اول و دوم ، چاپ هفتم.

 

12- جزیری ، ع.، 1406،الفقه علی المذاهب الاربعه ، ج اول ، دارالکتاب العلمیه، چاپ هفتم ،  ه.

 

13- حرعاملی ، م.، وسایل الشیعه الی التحصیل المسائل الشریعه ، ج اول و دوم ، چاپ پنجم ، بیروت ، دارالحیاء اثراث العربی .

 

14- حلی ( علامه ) ح.، 1412 ، مختلف الشیعه ، ج اول ، مرکز  الابحاث و الدراسات السلامیه ، چاپ مکتب الاعلام اسلامی ، چاپ اول ، .

 

15- حلی ( علامه )، ح.، جمادی الثانی1412، مختلف الشیعه ، جلد 1، مرکز الابحاث و الدراسات السلامیه ، چاپ مکتب الاعلام اسلامی ، چاپ اول ،

 

16- حلی ( محقق ) ا.، (60 – 676 ) المختصر النافع ، موسسه البعثه قم ، چاپ اول .

 

17- حلی ( محقق )، ا.، امبته فی شرح المختصر ، موسسه سید الشهدا قم .

 

18- حلی ، ع. ، 1392 ه، ارجال ، انتشارات حیدریه ، نجف اشرف ،.

 

19- حلی ی.، (690 ه) الجامع الشرایع ، موسسه سید الشهدا علمیه قم .

 

20 – حلی، م.، المذهب البارغ ، قم موسسه نشر اسلامی ( بی تا ).

 

21- خوانساری ، موسوی ، ب.، روضات البحاث ، مکتب اسماعیلیان قم .

 

22- دادمرزی ، س.، 1380،ترجمه تحریر الروضه فی شرح المعه ، موسسه فرهنگی طه ، چاپ چهارم .

 

23- دانش پژوه ، م.، 1343ترجمه مختصر النافع ، بنگاه ترجمه و نشر کتاب ، تهران .

 

24- زمانی ، م.، 1378، طهارت دینی مست اهل کتاب و مشرکان ، انتشارات فقه تبلیغات اسلامی  .

 

25- سید مرتضی ( موسوی بغدادی ) ع، (436 ه) چاپ حیدریه نجف اشرف ،

 

26- سید مرتضی ، 1404 ه.ق، ابی القاسم علی بن حسین ، المسائل الناصریه ، قم ، نشر سید مرعشی نجفی .

 

27- شهید اول ، ا.، بهار 78، المعه الدمشقیه ، ج 1 ، چاپ قدس ، انتشارات دارالفکس قم ، چاپ دهم ،

 

28- شیخ مفید ، م، المقنعه ، انتشارات مکتب داوری قم .

 

29- طباطبایی ، م، 1354،ترجمه محمد هادی فقهی ، کتابفروشی اسلامی ، چاپ اول  .

 

30- طباطبایی ، م.، 1374، مستمسک العروه الوثقی ، ج 1 و 2 ، دارالتفسیر قم ،

 

31- طباطبایی ، م ، رمضان 1418 ، ریاض المسائل ، ج 1و2 ، موسسه آل بیت (ع) الاحیا التراث ، چاپ اول ، ، ستاره قم .

 

32- طباطبایی ، م ، تفسیر المیزان ، ج 1 الی 6 ، ترجمه استاد ناصر مکارم شیرازی ، بنیاد علمی و فکری علامه طباطبایی ، مرکز نشر فرهنگی رجاء.

 

33- طبرسی ، ا.، تفسیر مجمع البیان ، انتشارات آیت الله مرعشی نجفی.

 

34-طوسی شیخ الطائفه ، م، (1411) ه.ق) الاسبتصار ، ج 1 ، دارالصواء بیروت لبنان .

 

35- طوسی ، ا، 1408 ه .ق ، الوسیعه الی فیل الفضیله ، ناشر مکتب سید مرعشی نجفی ، چاپ خیام ، قم ، چاپ اول ،

 

36- طوسی ، م، الخلاف ، ج 1 ، نشر اسلامی .

 

37- طوسی ، م.، المبسوط فی فقه الاسلامیه ، مکتب المرتضویه لاحیای آثار الجعفریه ، طهران .

 

38- طوسی ، م.، داراکتب العرب بیروت لبنان .

 

39- عیسی عاشورا ، ا.، 1380، فقه آسان در مذهب امام شافعی ، مترجم دکتر محند ابراهیمی ، تهران ، نشر احسان ، چاپ چهارم ،.

 

40- فیض ، ع.،  1363، لمعه و مشقیه ، ج 1 ، انتشارات دانشگاه تهران .

 

41- کلینی ، م.، 1388 ه،الکافی ، انتشارات مکتب اسلامی ، تهران ،

 

42- مجلسی ، م.، بحار الانوار ، الجامعه الدور اخبار الائمه الاطهار ، ج 1 ، دارالاحیای الداث العربی ، بیروت لبنان .

 

43- مغنیه ، م.، 1366، فقه تطبیقی مذاهب پنج گانه ، چاپ دوم ، چاپخانه صنوبر.

 

44- موسوی خمینی ، ر.،1380، ترجمه تحریر الوسیله ف مترجم علی اسلامی ، چاپ نوزدهم ، انتشارات اسلامی قم  .

 

45- موسوی خمینی ، ر.، توضیح المسائل ، انتشارات اسلامی قم .

 

46- موسوی خمینی ، ر .،کتاب طهارت ، ج 3 ، انتشارات اسلامی قم .

 

47- نجفی ، ح.، 1368،جواهر الکلام ، ج 2و5 ، چاپ سوم ، انتشارات صنوبر ،.

 

1-1- دردین اسلام دونظام وجود دارد:

 

نظام فقهی شیعه ونظام فقهی سنی. فقه شیعه دارای سه شعبه است:فقه شیعی امامی،فقه شیعه زیدی وفقه شیعه شیعه اسماعیلیه.فقه سنی دارای چهار شعبه مشهور است:فقه حنفی ،فقه شافعی،فقه مالکی وفقه حنبلی.چند دستگاه فقهی دیگر نیز درمیان اهل سنت پدید آمده است که پیروان زیادی را پیدا نکرده ورسمیت نیافته است،البته ظایریه نیز مشهورند.علم فقه دارای ابواب وفصول بسیار است..مجموعه ابواب فقه تحت چهار عنوان بیان گردیده است.عبارات،عقود،ایفاعات.احکام وسیاسات.درعلم فقه باب منظور کتاب است.به جای باب الصلاة گفته می شود:کتاب الصلاة مجموعه کتاب یا ابواب فقه 48کتاب (باب)است.درخلال این ابواب مسائل وتکالیف عبادی،معاملاتی ،حقوقی وجزایی مطرح است.با توجه به قوانین استنباط ومنابع اولیه فقه امری نیست که درفقه اسلامی برای آن حکمی تنوان یافت.به ویژه باامکان اجتهاد درمذهب شیعه معمول است در تاریخ فقه واجتهاد،مسائل فقهی فراوانی می توان یافت که علی رغم موضوع آن، حکم فقهی آن مسئله به طور یکسان استنباط نگردیده است.این اختلاف نظر میان دوفرقه امامیه اهل سنت نبوده، بلکه در میان فقیهان یک فرقه نیز مشاهده می شود. اختلاف نظر فقهی در میان مجتهدان و فقیهان از بدوشکل گیری این علم پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) وغیبت امام عصر امری بدیهی بوده و هیچ گاه درمیان فقیهان مرسوم نبوده است که نظر مخالف با رأی مشهور تحقیر گردید، بلکه فقه شیعه همواره بالندگی خود را مدیون تحقیق، تفحص، اجتهاد وانبساط می داند وتقلید را برای کسی که توانایی استنباط احکام فقهی را دارد،حرام می شمارد هرچند درتاریخ فقه شیعه کسانی بودند که درمسائل فقهی جرات وجسارت مخالفت با قول مشهور فقها را نداشتند. چنانچه حسن بن زیدالدین در کتاب اصول خود[1]، در بحث اجتماع وشهرت فتوائیه به این مسئله اشاره می فرماید:

 

همانا بیشتر فقهای بعد از شیخ طوسی، به دلیل شدت اعتقاد وحسن ظن به او در فتوا دادن از اوپیروی می کردند از این رو فقهای متاخر با احکام مشهوری مواجه شدند که شیخ و پیروانش به آن عمل کرده بودند.لذا گمان کردند که احکام بین علما مشهور است ودر نیافتند که منشا ومنبع این احکام مشهور شیخ طوسی می باشد و این شهرت دراثر پیروی از اوتحقق یافته است. موضوع این رساله،یک موضوع فقهی است. بنابراین با توجه به مبادی علم فقه باید به عنوان یک مسئله فقهی مورد بررسی وبحث قرار گیرد تا حکم فقهی وظیفه مکلف در این رابطه معین وآشکار گردد. مسئولیت این امر خطیر برعهده فقیهان ومتخصصان علم فقه استتاد حکم شرعی این مسئله را بیان فرمایند .لذا به بررسی نظر فقیهان درخصوص طهارت پرداخته وپیرامون تفسیر آیات قرآن وتطبیق آن با احکام بحث می شود.

 

قبل از ورود به بحث اصلی ،به طور مختصر پیرامون معنا ومفهوم نجاست وطهارت مسئله ای رابیان نموده و آنرا تحلیلی کوتاه می نمائیم.

دانلود پایان نامه بررسی احکام فقهی و تطبیق آن با آیات قرآن درباره طهارت های سه گانه وضو ، غسل و تیمم




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی رابطه اختلالات رفتاری کودکان با بهداشت روانی والدین در 156 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست


 

فصل اول   
کلیات پژوهش   
مقدمه   
بیان مسئله   
اهمیت موضوع پژوهش   
اهداف تحقیق:   
فرضیه های پژوهش   
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها   
فصل دوم   
پیشینه پژوهش   
مقدمه   
نیازهای کودک   
1 – تعریف اختلال رفتاری   
اختلالات رفتاری کودکان   
طبقه بندی اختلالات رفتاری کودکان   
عوامل موثر بر بروز اختلالات رفتاری   
نقش والدین در اختلالات رفتاری کودک   
ویژگی های افراد با اختلالات رفتاری   
2 – اختلال عاطفی   
طبقه بندی اختلالهای روانی   
هنجارهای اجتماعی فرهنگی   
تفاوتهای مربوط به جنسیت   
وضعیت روانی کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری   
مشکلات توانبخشی افراد به اختلالات رفتاری به قرار زیر است :   
3 -2 ‹‹ پاره ای از مشکلات رفتاری و رابطه آنها با کندی پیشرفت تحصیلی ››   
5 – 2 ‹‹ برخی تکنیکهای شناسایی کودکان مبتلا به مشکلات رفتاری ››   
6 -2 ‹‹ دسته بندی اختلالات رفتاری و تاثیر آنها در پیشرفت تحصیلی ››   
مشکلات فرآیند آموزش اختلالات رفتاری   
دوره های مختلف مطالعات همه گیر شناسی اختلالات رفتاری   
همه گیرشناسی   
بررسی پیشینه میزان شیوع اختلالات رفتاری کودکان در جهان و ایران   
پیشینه میزان شیوع اختلالات رفتاری در جهان   
پیشینه مطالعات همه گیر شناسی در ایران   
8 – 2 ‹‹ پاره ای از تحقیقات انجام شده در ابطه با مشکلات رفتاری و پیشرفت ››   
3 – سبب شناسی اختلالات روانی   
1 -3 – عوامل ژنتیک    
2 -3 – دیدگاه روان پویشی   
3 -3 – دیدگاه یادگیری  ( رفتاری )   
به طور خلاصه از نظر رویکرد رفتاری :   
4 -3 – دیدگاه شناختی    
5 -3 – دیدگاه انسانگرائی – هستی گرائی   
6 – 3 – دیدگاه اجتماعی    
4 – نظریه های راجع به نقش خانواده   
تعریف بهداشت روانی   
سلامتی چیست؟   
تعاریف بهداشت روانی براساس مکاتب مختلف روانشناسی   
مکتب زیست گرایی   
مکتب روانکاوی   
مکتب رفتارگرایی،   
مکتب انسان گرایی   
سه سطح پیشگیری به منظور بهداشت روانی   
پیشگیری اولیه   
پیشگیری ثانویه   
پیشگیری ثالثیه:   
اصول بهداشت روانی   
پرورش دادن رفتارهای سالم تر و تأثیر آن بر بهداشت روانی   
خواب و بهداشت روانی   
سوء مصرف و وابستگی به مواد و تأثیر آن بر بهداشت روانی   
تاریخچه بهداشت روانی   
دیدگاهها ونظریه ها در بهداشت روانی   
رویکرد نظریه کمال   
رویکرد چند عاملی   
مسایل اجتماعی و بهداشت روانی   
استرس و بهداشت روانی   
بهداشت روانی در سنین و مراحل مختلف رشد   
بهداشت روانی در خانواده   
اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان   
بهداشت روانی در مدرسه   
بهداشت روانی در محیط کار   
بهداشت روانی در کودکان استثنایی   
رابطه بهداشت روانی با یادگیری   
بهداشت روانی و رسانه های گروهی   
اندازه گیری های روانی و کاربرد آزمونهای روانی   
روشهای درمان بیماریهای روانی   
توصیه های بهداشت روانی   
فصل سوم   
روش پژوهش   
مقدمه   
جامعه آماری:   
نمونه و روش نمونه گیری   
ابزار پژوهش   
3-3-2-1- تعریف ابعاد نه گانه پرسشنام? SCL -90-R   
- بعد شکایات جسمانی   
بعد وسواس – بی اختیاری    
بعد حساسیت بین – شخصی   
بعد افسردگی   
بعد اضطراب   
بعد خصومت و پرخاشگری   
بعد هراس اضطرابی   
بعد افکار پارنوئیدی   
بعد روان گسسته واری   
بعد سوالاتی اضافی   
3-3-2-2- نمره گذاری پرسشنامه Scl-90-R   
3-3-2-3 اعتبار پرسشنامه Scl-90-R  :   
3-3-2-4- روایی  پرسشنامه Scl-90-R :   
روش آماری   
فصل چهارم   
تجزیه و تحلیل داده ها   
بخش اول : آمار توصیفی   
بخش دوم- آمار استنباطی   
فصل پنجم   
بحث و نتیجه گیری   
بحث و نتیجه گیری درباره یافته ها   
محدودیت های پژوهش   
پیشنهادات پژوهش   
منابع فارسی   

 

 

مقدمه

 

کودکی که به دنیا می آید ممکن است عالیترین و کامل ترین امکانات رشد را دارا باشد. وی ممکن است آمادگی داشته باشد و ظرفیت آن را که به شایسته ترین وجهی پرورده شود و برترین کمالات دست یابد . کافی است عادی به دنیا بیاید و خانواده و محیط مناسب در اختیارش قرار گیرد تا ببالد و نشو ونما یابد و جایگاه ارجمند خویش را در این دنیا بیابد . اما زندگی خانوادگی و محیط بهداشتی و آموزشی و اجتماعی و فرهنگی بسیاری از مردم جهان چنان است که دست یابی به چنین مقصودی را دشوار و گاه امکان ناپذیر می سازد . محدودیتهای محیط زندگی گروهی از کودکان چنان زیاد است که بقای آنان نیز مسیر میشود . بزرگی ارقام فقر و بیماری و مرگ در کشورهای جهان سوم لرزه بر اندام آدم می اندازد و مشکلات عاطفی و رفتاری کودکان نیز که نتیجه ممکن فقر و بیماری و جهل و بد رفتاری ونابسامانی های خانوادگی و کاستیهای آموزشی و اجتماعی و فرهنگی است شدیدا مانع رشد و بالندگی و وصول آن به کمالاتی است که در خلقتشان مقدر شده است  ( نلسو، ایزرائیل، ترجمه منشی طوسی، 1387)

 

سال 2001 به عنوان سال بهداشت روانی اختصاص یافته است و در این سال تمام ملل جهان وظیفه دارند که سطح بهداشت روان خود ، خانواده و جامعه شان را ارتقاء دهند و با افزایش دانش بهداشت و زدودن برچسب های مخرب زمینه های این رشد را فراهم آورند ( شاه محمدی ، 1379 )

 

اکنون که دوران سرنوشت ساز سازندگی و بازسازی همه جانبه کشور با شتابی فزاینده آغاز گردیده است ، زمان آن فرا رسیده است که برنامه توسعه و تامین تندرستی کودکان و ارتقاء سطح بهداشت خانواده و مدارس به عنوان بخش مهمی از سیاستهای ارتقاء بهداشت کشور و اساسی ترین حرکت در راستای تامین سلامتی نسل آینده ساز و تحقق بخش توسعه اجتماعی و اقتصادی آتیه کشور ، جایگاه و هویت واقعی خود را بازیابد . بدون تردید کاهش منابع ، امکانات و اعتبارات مالی ؛ کمبود نیروی انسانی آموزش دیده ، رشد افزون جمعیت و بحران زیست که جملگی تهدیدی جدی برای سلامتی نسل آینده است موانع و مشکلات متعددی را در مسیر تحقق اهداف فوق الذکر ایجاد خواهد کرد . حل این مشکلات راهی جز مشارکت همه جانبه نهادهای اجتماعی به ویژه خانواده را باقی نمی گذارد .اما باید توجه داشت که مشارکت مردم بدون دادن آگاهی و اطلاعات به آنان تحقق نمی یابد راه مشارکت همه ، آگاهی همه است ( پالاهنگ، 1384 ).

 

گر چه پیشینه توجه به نیازها و مشکلات روانی کودکان به عنوان قشر خاص و دارای ویژگی های منحصر به فرد خود و نه به عنوان بزرگسالانی کوچک اندام به بیش از چند دهه نمی رسد، لیکن در همین مدت کوششهای بسیاری در جهت شناخت، تبیین و طبقه بندی و ارائه روشهای درمانی برای اختلالات دوران کودکی و نوجوانی به عمل آمده است. طبقه بندی اختلالات کودکان این سوال را مطرح می کند که ‹‹ چند نوع اختلال وجود دارد ›› ؟

 

سوال اساسی در همه گیر شناسی این است که چه تعداد از کودکان در جمعیت کلی دچار این اختلالات هستند؟ همه گیر شناسی با تشخیص علل یا عوامل همراه با انتشار اختلالات در جمعیت نیز سرو کار دارد اختلالات رفتاری طیفی وسیعی از مشکلات کودکی را از رفتارهای پرخاشگرانه و تکانشی تا رفتارهای افسرده گونه و گوشه گیری در بر می گیرد . کودکان با اختلالات رفتاری بنابر ماهیت رفتارهایشان احتیاجات روانی ، تربیتی و آموزشی متفاوتی از سایر کودکان دارند . لذا برای آموزش ، تربیت و ترمیم رفتارهای آنان لازم است چگونگی طبقه بندی این اختلالات با توجه به انواع و دشواریهای رفتاری آنان تعیین شود (عیسی زاده ، 1386).

 

درباره چگونگی طبقه بندی اختلالات رفتاری ، اختلاف نظرها و بحثهای گوناگون و فراوانی وجود دارد اشکالات طبقه بندی اختلالات رفتاری بنابر علل زیر می باشد :

 

1 – علل متفاوتی می توانند زیربنای مشکلات رفتاری مشابهی باشد و درمقابل انواع متفاوت  مشکلات رفتاری می تواند از علل مشابهی حاصل آمده باشد .

 

2 – فراوانی و تنوع رفتارهای ناسازگارانه بسیار گسترده است .

 

3 – چگونگی شروع این گونه رفتارها و کیفیت رشد و پیشرفت آنان متفاوت است .

 

4 – میزان و درجه رشد آنان مختلف است .

 

5 – چگونگی پاسخ دهی این گونه رفتارها با روشهای درمانی گوناگون متفاوت می باشد  (سیف نراقی و نادری ، 1380 ) .

 

آمارهای اپیدمیولوژیک نشان داده اند که تقریبا 14 تا 20 درصد همه کودکان از بدو تولد تا 18 سالگی انواعی از اختلالات روانی را داشته و حدود 3 تا 5 درصد این گروه دارای اختلالات شدید روانی می باشند این کودکان مشکلات مهمی در سازگاری به همراه نارسایی خانوادگی – تحصیلی و روابط اجتماعی زندگی دارند ، در هر صورت کمتر از 5/1 درصد کودکان نیاز به درمان دارند . با کمال تاسف و تعجب باید بگوییم که در کشور ما به مسائل گوناگون و پیچیده کودکان به طور جدی پرداخته نشده است . این در حالی است که اختلالات عاطفی – رفتاری ، به ویژه وضعیت نامتعادل و تحول زندگی خانوادگی و اجتماعی دریکی دو دهه اخیر کشور ما بیش از هر زمان دیگری گریبانگیر گروههای وسیعی از کودکان شده است (عیسی زاده ، 1386).

 

نابسامانی های خانوادگی ، کمبودهای آموزشی ، پرورشی و بهداشتی ، جابه جا شدن گروههای اجتماعی و فشارهای ناشی از آن ، رشد نامعقول جمعیت ، مهاجرتهای بی رویه و آوارگی ، فقر و اعتیاد گسترده دل آزردگی و افسردگی و پرخاشجویی و شکوه گراییهای حاصل از غیبت و فقدان سرپرست در بسیاری از خانواده ها و همچنین ناآگاهی های دیرپای والدین کودکان برای مقابله علمی عاقلانه با فشارهایی که زندگی جدید و ناآشنا و پیچیده کنونی به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روانهای حساس و پذیرایی خردسالان وارد می آورد . و بسیاری عوامل مهم دیگر سبب شده است که اختلالات عاطفی و رفتاری کودکان وسعت بی سابقه ای بیابد  ( استارت ، لوریا،[1]  1998 نقل از عیسی زاده ، 1386).

 

درچنین وضعیتی جا دارد که پژوهشگران و متخصصان تعلیم و تربیت و روانشناسی کودک هر چه نیرو و دانش و تجربه در توان و هر چه شور وشوق و دلسوزی در جان دارند به کار گیرند و بر این دشمن مهلک درونی بشورند و کمک کنند تا اختلالهای جانکاه عاطفی را از دلهای آسیب پذیر کودکان معصوم و دوست داشتنی بیرون کنند و رشد شخصیت سالم و متعادل آنان را امکان پذیر سازند .

دانلود پایان نامه بررسی رابطه اختلالات رفتاری کودکان با بهداشت روانی والدین




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی مقایسه ای میزان افسردگی و تأثیر آن بر بهره وری شغلی مردان و زنان شاغل در 155 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست

 

فصل اول   
کلیات تحقیق   
مقدمه   
بیان مسئله   
اهداف تحقیق   
هدف کلی   
اهمیت و ضرورت پژوهش   
فرضیه اصلی پژوهش   
فصل دوم   
پیشینه تحقیق   
مقدمه   
تعاریف افسردگی   
تاریخچه افسردگی   
طبقه بندی افسردگی   
ضوابط تشخیصی افسرگی گسترده (مهاد)   
ضوابط تشخیصی مالیخولیایی   
اختلالات خلقی   
الف) حوزه افسردگی اساسی   
کدهای دورههای افسردگی اساسی   
مدل بیولوژیکی افسردگی   
دیدگاههای نظری درباره افسردگی   
دیدگاههای رفتاری نگری:   
الگوی استیصال اکتسابی:   
تحریفهای شناختی در افسردگی   
دیدگاه رفتارشناسی طبیعی   
دیدگاه یادگیری   
دیدگاه انسانگرایی، هستیگرایی   
افسردگی از دیدگاه علماء اسلامی   
نشانهشناسی حالات افسردگی   
افسردگی در زنان   
نقش هورمونها در افسردگی   
افسردگیهای فصلی:   
افسردگیهای دوران یائسگی:   
علائم تشخیص افسردگی در زنان:   
علائم عمده افسردگی شامل:   
روشهای درمان افسردگی   
داروهای ضدافسردگی   
انواع داروهای SSRI   
پیشگیری از افسردگی:   
چه کارهایی باید کرد؟   
رابطه میان افسردگی و اعتیاد   
متخصص مشاوره خانواده تأکید کرد:   
نگرانی از افسردگی جوانان ….   
تاریخچه بهرهوری و تعاریف آن   
عوامل متشکل بهرهوری   
فرمول بهره وری   
مدیریت بهره وری:   
عوامل مؤثر بر ارتقاء بهره وری   
1) عوامل داخلی:   
الف) عوامل سخت افزاری   
ب) عوامل نرم افزاری   
شاخص های مؤثر بر بهرهوری   
راههای توسعه و افزایش بهرهوری   
عوامل کاهش بهره وری نیروی انسانی:   
آموزش و بهره وری   
ارزیابی عملکرد و بهره وری:   
آگاه کردن کارکنان از نتایج عملکرد شغلی:   
احترام به خود ناشی از سازمان:   
مراحل موفقیت:   
بهرهوری :   
قیمت تعدیل شده سود  بهرهوری   
برای بهبود بهرهوری موانعی به شرح ذیل وجود دارد:   
فواید عمومی بهرهوری:   
منافع و فواید بهرهوری برای سیستمهای دولتی و شرکتها را می توان به شرح ذیل برشمرد:   
فصل سوم   
روش پژوهش:   
جامعه آماری   
نمونه آماری:   
روش نمونه گیری:   
ابزار پژوهش:   
الف) ویژگیهای پرسشنامه بهرهوری شغلی   
ب) پرسشنامه افسردگی (BDI)   
روایی آزمون افسردگی بک:   
اعتبار تست بک EBI   
روشهای محاسبات آماری   
پرسشنامه افسردگی بک   
فصل پنجم   
بحث و نتیجه گیری   
مقدمه   
بحث و نتیجه گیری   
پیشنهادات   
محدودیتها   
منابع   

 

منابع

 

افسردگی آفتی که سلامت جامعه را تهدید می­کند، نشریه کار و کارگر، نمایه، 1379?
افسردگی بیماری شایع اما قابل پیشگیری، نشریه قدس، نمایه، 1381?
اخوت ولی­الله میرجلیلی، احمد. «افسردگی» انتشارات رز، 1362?
افسردگی تا تل ساعتهای کاری، نشریه روز زن، نمایه، 1380?
الطبرسی، شیخ ابوعلی­الفضل­بن­الحسن «تفسیر مجمع­البیان»، تهران، مؤسسه انتشارات فراهانی، 1358?
بیابانگرد، اسماعیل «روشهای پیشگیری از افت تحصیلی» تهران، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان، 1378?
پورافکاری، نصرالله «افسردگی»، واکنش یا بیماری، انتشارات ذوقی، 1361?
خورشیدی عباس – غندالی، شهاب­الدین، «مقدمات مدیریت آموزشی»، تهران، 1380?
دادستان، پریرخ «روانشناسی مرضی تحولی از کودکی تا نوجوانی»، انتشارات دریا، 1370?
دادستان، پریرخ «روانشناسی مرضی تحولی از کودکی تا نوجوانی»، انتشارات سمت، 1376?
درویش نرجس­خاتون (1381) «بررسی رابطه افسردگی با افت تحصیلی»، پایان­نامه کارشناسی، دانشگاه امام حسین (ع)
دلاور، علی «روشهای اماری در روانشناسی و علوم تربیتی»، انتشارات دانشگاه و کارگر، نمایه، 1379?
دلخوش، فتیده، نرگس «افسردگی از دیدگاه اجتماعی»، نشریه کار و کارگر، نمایه، 1379?
ساراسون، ایروین­چی – ساراسون، باربارآر «روانشناسی مرضی»، بخاریان، بهمن – اصغری مقدم، محمدعلی – دهقانی، محسن – چاپ صدای مردم، 1371?
سیاسی – علی­اکبر «نظریه­های شخصیت با مکاتب روانشناسی»، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، 1367?
صالحی، محمد «یافته­های پژوهشی یا طرح پژوهشی»، 1380?
صالحی­خواه، علی «افسردگی از دیدگاه اسلام و علم روز»، انتشارات بوستان تهران، 1374?
طوسی، خواجه نصرالدین «اخلاق ناصری» به تصحیح مینویی، تهران، انتشارات خوارزمی، 1360?
فتحی آشتیانی، علی (1374) «بررسی تحولی تصور از خود، حرمت نفس، اضطراب و افسردگی در نوجوانان تیزهوش و عادی»، پایان­نامه دکتری روانشناسی تربیت مدرس.
قائم­مقامی، وجیهه­السادات (1383)، «طراحی برنامه آموزشی جهت پیشگیری از ابتلا به افسردگی در معلمین شهرستان یزد»، پایان­نامه کارشناسی ارشد تربیت مدرس.
میچل، رأس «افسردگی» مترجم غلامرضا خواجه­پور، نشر مینا، 1375?
کاپلان، هارولد – سادوک، بنیامین – برگ، جک «خلاصه روانپزشکی» پورافکاری، نصرالله، ناشر شهر آب، امید انقلاب، 1371?
کوشان، محسن (1369) «بررسی عوامل روانی – اجتماعی مؤثر در بروز افسردگی دانش­آموزان 12-16 ساله شهر تهران، پایان­نامه کارشناسی ارشد تربیت مدرس.
حقیقی، محمدعلی و دیگران، 1380، مدیریت رفتار سازمانی، انتشارات ترمه.
خاکی، غلامرضا، 1376، آشنایی با مدیریت بهره­وری، انتشارات کانون فرهنگی، انتشارات سایه­نما.
ساعتچی، محمود، 1376، روانشناسی کاربردی برای مدیران در خانه، مدرسه، سازمان، مؤسسه، نشر ویرایش.
سوزوکی، هاجیم، 1373، مقدمه­­ای بر رویکرد جامع بهره­وری – بهپوشی، ترجمه دکتر مجد اقدسی، ناشر سازمان بهره­وری ملی.
گلابیان، نسرین، 80-79، همبستگی فرهنگ سازمانی و بهره­وری نیروی انسانی، پایان­نامه منتشر شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، مقطع کارشناسی ارشد.
مرکز بهره­وری ژاپن، دروس استراتژیک برای شرکت، ترجمه فرهاد شفتی، 1376، نشر بصیر، تاریخ انتشار اثر به زبان اصلی موجود نیست.
یوسفی، سمیه، 84-1383، بررسی رابطه بین میزان سازگاری و میزان بهره­وری کارکنان شرکت زامیاد، پایان­نامه منتشر شده دانشگاه آزاد  اسلامی، مقطع کارشناسی.
یوسفی مشهور، 90-79، اندازه­گیری و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر بر بهره­وری، پایان­نامه منتشر شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز مقطع کارشناسی ارشد.
محمود حدادی، شاغل در دفتر توسعه فن­آوری اطلاعات آموزشی.
سلطانی، ایرج، 1341 / کتاب بهره­وری منابع انسانی / اصفهان، انتشارات ارکان، 1384?
کینان، کیت / کتاب چگونه در کارمندان انگیزه ایجاد کنیم؟ / ترجمه قاسم کریمی، تهران، انتشارات قدیانی، 1377?

 

 

 

مقدمه

 

در این بخش که به پیشینه و چهارچوب نظری تحقیق پرداخته می شود که مستقل بر تعاریف افسردگی، تاریخچه، طبقه بندی ماهیت افسردگی از دیدگاه میچل، مدل بیولوژیکی و دیدگاههای نظری افسردگی که شامل تحلیل گری، رفتارنگری، شناختی، رفتارگرایی طبیعی، انسان گرایی، هستی گرایی، علماء اسلامی پرداخته می شود و سپس به نشانه شناسی حالات افسردگی، پیشینه بهره­وری شغلی و علل آن و تحقیقاتی که در داخل و خارج کشور انجام شده پرداخته می شود.

 

تعاریف افسردگی

 

در تعریف افسردگی کازدین (1990) آن را به عنوان یک نشانه یا حالتی از غمگینی می داند که در فرد در زندگی روزمره تجربه می کند و یک سندرم آن را مجموعه­ای از علایم شامل فقدان علاقه در فعالیتها، احساس بی ارزشی، تغییر در اشتها، آشفتگی در خواب و … قلمداد می کند.

 

از دیدگاه رفتارنگری فرسترولوینس و همکاران معتقدند افسردگی عبارت است از کاهش چشمگیر حساسیت در برابر محرکهای محیطی، از دیدگاه شناختی بک افسردگی نوعی تغییر در سازمان فکری و شناختی بیمار است تغییری که به ایجاد دیدگاهی منفی درباره خود وتجارب گذشته و آینده­اش منتهی می گردد. از دیدگاه روان تحلیل گری آبراهام، افسردگی عبارتست از مفاهیم، عزا، فقدان، ناکامی، ضرر و زیان و تجربه­های ضربه آورد و دوره کودکی و عواملی که فرد بزرگسال را در برابر گسستگی افسرده­وار آسیب پذیر می سازند.

 

لو و لو (1991) افسردگی به منزله یک بیماری خلق و خو یا اختلال کنش خلق و خو است (بلاک برن و کووترو، 1990).

 

در سطح معمول بالینی افسردگی نشانگانی است که تحت سلطه خلق افسرده است و بر اساس بیان لفظی یا غیرلفظی عواطف غمگین، اضطرار و یا حالتهای برانگیختگی نشان داده می شود.

دانلود پایان نامه بررسی مقایسه ای میزان افسردگی و تاثیر آن بر بهره وری شغلی مردان و زنان شاغل




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی و مطالعه عوامل موثر بر کج رفتاری زنان ویژه در 110 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست

 

فصل اول   
مقدمه   
روسپیان(زنان ویژه)   
روسپی گری چیست و روسپی به چه کسی اطلاق می گردد ؟   
( بیان مسئله )   
چگونگی برخورد  با پدیده ء روسپیگری   
باز پروری و توانبخشی روسپیان   
پیشگیری از آسیب های اجتماعی   
آموزش مهارتهای زندگی   
مهارتهای زندگی   
1?تصمیم گیری   
2?حل مسأله   
3?تفکر خلاق   
4?تفکر انتقادی   
5?ارتباطات موثر   
6?روابط بین فردی   
7?آگاهی  از خویشتن  (بصیرت نسبت به خویشتن )   
8?همدلی   
9?کنار آمدن با هیجانات   
10?کنار آمدن با استرس    
نظریه های مربوط به انگیزش .   
نظریه انگیختگی :   
نظریه فرآیند متضاد:   
نظریه مازلو:   
زنان خیابانی از سطح جامعه جمع آوری شوند :   
زنان خیابانی   
معنی حق در جامعه ء ما چیست ؟   
فصل دوم   
تعریف انحراف ( کج روی )   
مبانی نظرات انحرافات اجتماعی :   
1-1- نظریه منظم اجتماعی :   
2-1 آنومی اجتماعی :   
3-1 نظریهء جامعه پذیری ( اجتماعی شدن ) :   
4-1 نظریه تضاد:   
5-1 نظریه بر چسب:   
2?نظریه های روان شناسی :   
فصل سوم   
فعالیت مخفیانه خانه های عفاف در تهران :   
چینه های معلق در فضا :   
سر مست و بی قرار :   
کاهش سن دختران فراری :   
فرار دختر ایرانی ( گریزی از بند خشونت چند وجهی ):   
اطلاعات تازه درباره دختران فراری   
تنها مرکز نگهداری از دختران خیابانی تهران تعطیل شد   
فصل چهارم   
برداشت خودم از زنان ویژه   
وام خود اشتغالی زنان خیابانی :   
بررسی علل فرار دختران از خانه   
فرار از نا امنی   
فرد مقصر است یا اجتماع   
فصل پنجم   
فهرست منابع   

 

فهرست منابع

 

1-   مطالب بر گرفته  و با تکیه بر ادارهء آگاهی شعبه مبارزه با مفاسد اجتماعی

 

2-   خبرگزاری ایرنا – امیر رضا پر حلم ، سمیه نصرتی

 

3-   روزنامه کیهان صفحه ء 5 پنجشنبه 24 فروردین 85 شماره 18491

 

4-   دادگاه خانواده شعبه نبرد

 

5-   کریمی – درمنی – حمید رضا 1382 ، توان بخشی گروه های خاص ، تهران  ، انتشارات گسترده چاپ اول

 

6-    پیتر کویتیو ، ترجمه منوچهر صبوری ، اندیشه های بنیادی در جامعه شناسی (1948) ، انتشارات نشر  نی ، چاپ دوم

 

7-   ادوارد ج . کرب. نا برابری  اجتماعی . (1373) . تهران  ، نشر معاصر چاپ دوم

 

8-     = آگاه، روسپی گری پیرامون شهر تهران 1383 تهران انتشارات سمت چاپ دوم .

 

9-   مقدس فرد ، حمید، روسپی گری در ایران پنهان و فاقد پا را دایم ، انتشارات معاصر چاپ دوم

 

روسپیان(زنان ویژه)

 

غریزه جنسی یکی از غرایزی است که ضامن نسل و تداوم بقای بشر است . کلود لوی استروس[1]مردم شناس شهیر  فرانسوی در تعریف ازدواج اشاره ای  مهم به این نکته  دارد و عقیده  دارد : « ازدواج برخودی است دراماتیک  بین فرهنگ  و طبیعت یا میان قواعد اجتماعی  و کشش  جنسی » (77) ؛ به بیان دیگر جامعه می کوشد تا غریزه جنسی (طبیعت ) را مهار کرده و بر آن انگ فرهنگ زند . اما در  طول تاریخ مشاهده شده است که همیشه  این غریزه تحت کنترل جامعه نبوده و در طول حیات بشری بنا به دلایل گوناگون  و انگیزه های  متفاوت در معرض انحرافات اخلاقی و اجتماعی قرار گرفته و فحشا به عنوان  یک حرفهء  بسیار قدیمی ، یکی از نمود های آن است.

 

روسپی گری چیست و روسپی به چه کسی اطلاق می گردد ؟

 

روسپیگری یا فحشا را می توان به عنوان برآوردن خواهشهای جنسی در برابر  پول تعریف کرد ( 78) ؛ به عبارت دقیق تر  روسپیگری را  به روابط نا مشروع جنسی که به طور مستمر و به انگیزه های  مادی  یا نفسانی  رخ می دهد ، تعریف کرده اند. با توجه به این  تعریف می توان  گفت : روسپی به فردی اطلاق می گردد  که از  روابط جنسی به عنوان یک حرفهء دایمی استفاده می نماید (79)

 

( بیان مسئله )

 

چگونگی برخورد  با پدیده ء روسپیگری

 

سیاستگذاران اجتماعی  ما در شرایطی با پدیده ء روسپیگری مواجه شده اند که نه می توانند آن را به عنوان یک واقعیت تلخ اجتماعی رو به افزایش است نفی کنند و نه می توانند بنا به دلایلی  چند  از جمله ویژگی های  فرهنگی  و مذهبی جامعه آن را بپذیرند ؛ به عبارتی می توان گفت سیاستگذاران اجتماعی دچار فقر تئوریکی می باشند (82). بنابراین در برخورد با این پدیده تنها به نظارت رسمی و خشونت قانونی اکتفا می شود . بهرحال فحشا به عنوان یک واقعیت نیازمند  درمان  و توانبخشی است و به رویکردی آسیب شناسانه و بهداشتی احتیاج دارد؛ زیرا رویکرد اخلاقی و پلیسی مدتهاست تاثیر و کارایی خود را از دست داده  است (83)؛و باید بپذیریم که بیشتر روسپیان شهر تهران ، قربانیانی هستند  که فقر ، خشونت ، تجاوز و نابسامانیهای  خانوادگی و …. آنها را به یک بیماری اجتماعی  کشانده است که  درمان آن  الزاما در پشت میله های زندان امکان پذیر نیست.

دانلود پایان نامه بررسی و مطالعه عوامل موثر بر کج رفتاری زنان ویژه




موضوع مطلب :


پایان نامه بررسی ارتباط میان روشهای منتخب بازاریابی و میزان فروش خدمات بیمه‌ای در 85 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت Doc


فهرست

 

کلیــــات   
هدف و علت انتخاب موضوع   
متغیرهای تحقیق   
قلمرو تحقیق   
فرضیه های تحقیق   
فرضیه های جزئی:   
استفاده کنندگان از تحقیق:   
محدودیت های تحقیق   
تعریف بیمه   
تعریف واژگان تخصصی   
1) بیمه عمر   
2) بیمه گر   
3) بیمه گذار   
5) استفاده کننده   
6) حق بیمه   
7)مبلغ بیمه شده   
8) موضوع بیمه   
9) شرایط بیمه ای   
10) ریسک بیمه   
11) پوشش بیمه ای   
12) غرامت   
13) بیمه جاری   
14) بیمه نامه (قرارداد بیمه)   
15) شرکت بیمه   
16) بازار بیمه انحصاری   
17) بیمه مرکزی ایران   
فصل اول:   
مبحث اول   
پیدایش بیمه در جهان   
الف) پیدایش بیمه های غیربیمه عمر:   
ب) پیدایش بیمه های عمر:   
پیدایش بیمه در ایران   
الف) بیمه های غیر بیمه عمر   
1) بیمه آلیانس   
2) بیمه فاولر   
3) بیمه وسترن آسترالین:   
4) بیمه ایگل استار:   
5) بیمه اینگستراخ:   
6) بیمه یور کشایر:   
7) بیمه رویال:   
8) بیمه آلیانس اوند شتوتکارت فرآین   
9) بیمه ریونیون آدریاتیکادی سیکورتا:   
10) بیمه آسکورازیونی جنرالی:   
11) بیمه اتحاد الوطنی:   
12) بیمه ناسیونال سوئیس:   
13) بیمه پالستاین لوید محدود:   
14) بیمه آسورانس ژنرال:   
15) بیمه فونیکس انگلستان   
16) سایر نمایندگی های شرکتهای بیمه خارجی:   
ب) بیمه عمر قبل از انقلاب:   
ج) بیمه عمر بعد از انقلاب:   
بیمه عمر موقت:   
مزایای بیمه عمر زمانی:   
معایب بیمه عمر زمانی:   
انوع بیمه عمر موقت:   
ا) بیمه عمر تکراری قابل تمدید:   
2) بیمه موقت قابل تمدید:   
3) بیمه موقت قابل تبدیل و قابل تمدید:   
بیمه تمام عمر:   
بیمه عمر مختلط:   
فواید تجاری بیمه   
عوامل موثر در نرخ حق بیمه عمر:   
الف) سن:   
ب) جنسیت:   
ج) سلامت جسمانی   
د) وضعیت جسمانی آشکار شده در معاینات پزشکی   
پ) سابقه سلامتی   
ت) شغل و حرفه   
موانع توسعه بیمه های بازرگانی   
تأثیر عوامل برون زا در روند رشد بیمه های بازرگانی   
بازار بیمه   
اصول حاکم بر معاملات بیمه ای   
الف) اصل حسن نیت:   
ب ) اصل احتمال   
ج) اصل تعاون:   
د) اصل جبران خسارت   
تقسیمات بیمه   
فصل دوم   
جامعه آماری   
پرسشنامه   
ویژگیهای پرسشنامه:   
توزیع مقدماتی پرسشنامه   
فصل سوم   
تجزیه و تحلیل یافته ها   
3-1) بررسی فرضیه ها براساس آمارهای جمع آوری شده از سطح شرکتهای بیمه   
3-1 الف) بررسی فرضیه ها براساس آمارهای جمع آوری شده   
3-1 الف-1)فرضیه اول:   
تلویزیون   
رادیو   
سایر وسایل تبلیغاتی   
مجله:   
3-1- الف -2) فرضیه دوم :   
3-1- الف-3) فرضیه سوم   
3-1-ب) بررسی فرضیه ها با استفاده از داده های پرسشنامه ای:   
3-1-ب -1) فرضیه اول:   
3-1-ب-2) فرضیه دوم:   
3-1-ب-3) فرضیه سوم:   
فصل چهارم:   
جمع بندی، نتیجه گیری و پیشنهادات   
فصل پنجم:   
منابع و مأخذ   

 

پیدایش بیمه در جهان

 

الف) پیدایش بیمه های غیربیمه عمر:

 

بدرستی معلوم نیست که بیمه اولین بار کجا و چه وقت پدید آمده است. اما تاریخ پیدایش بیمه به شرکت انسان در یاری رساندن به آسیب دیدگان و همنوعان خویش برمی گردد.

 

دکتر جباری در کتاب “موسسات بیمه” به نقل از کتاب تلمود ـ تلمود، کتاب تعلیمات قوم یهود بوده است ـ می گوید:

 

“در قرون قدیمه مرسوم بوده است که هرگاه در کاروانی یکی از حیوانات باربر می مرد، حیوان دیگری به هزینه افراد کاروان تهیه می شد تا صاحب آن، به تنهایی زیان وارد شده را تحمل نکند.”[1]

 

دکتر ایزدپناه در جزوه حقوق بیمه خود می گوید که در متون قدیم، اولین اشاره‌ای که به پیدایش بیمه شده است مربوط به 4500 سال قبل از میلاد در ارتباط با سنگتراشان حوزه سفلای مصر می باشد. آنان بین خود صندوقی تأسیس کرده بودند و در هنگام بلایا و مصائب از کمک یکدیگر بهره مند می شدند.

 

در یونان قدیم، موسساتی دولتی وجود داشته، که به درماندگان کمک میکرده اند و مثلاً زندگی افراد کهنسال و از کارافتاده را تأمین میکرده اند. در روم قدیم نیز نمونه هایی از مستمری مادام العمر وجود داشته است.

 

دکتر شیبانی به وجود بیمه ـ به مفهوم قدیم آن ـ اشاره کرده و می گوید که مومیاگران مصری نیز هرگاه که یکی از کارکنان کارگاههایشان فوت می کرد خود را موظف می دانسته اند که از بازماندگان وی حمایت کنند.

 

آقای نخعی در مورد پیدایش معتمد است که: (( گرچه اقوام قدیمی مشرق زمین، کم و بیش به امر بیمه توجه کرده اند درمواقع منشأ بیمه، ایتالیای قرون وسطی است. تاریخ بیمه در حقیقت با تاریخ و عمر تجارت و کشتیرانی شروع می شود )).[2]

 

گرچه مورخین درباره زمان و مکان اولیه پیدایش بیمه اختلاف نظر دارند اما در اینکه بیمه دریایی قدیمی ترین نوع بیمه می باشد متفق النظرند. صاحبان کشتی و همچنین بازرگانانی که کالای خود را از طریق دریا حمل می کردند همواره با خطراتی نظیر، طوفان، غرق شدن کشتی، مواجه شدن با دزدان دریایی و … روبرو بوده اند. که این حوادث باعث می شد تا آنان مال التجاره خود را از دست بدهند. لذا طریقی اندیشیدند تا بدان وسیله این زیانهای ناگزیر بدان طریق جبران گردد.

 

اهالی شهر لوان ـ واقع در رودس مدیترانه شرقی زیان همگانی[3] [4] را با وضع مقرراتی بصورت یک رسم بازرگانی دریایی شناخته شده درآورده اند به موجب آن قوانین و مقررات چنانچه کالایی از محموله کشتی برای نجات سرنشینان یا بقیه کالا و یا کشتی به دریا ریخته می شد کسانیکه خود و یا کالاهایشان نجات پیدا کرده بودند می بایست به صاحب یا صاحبان کالاهای به دریا ریخته شده خسارت بپردازند.

 

دکتر جباری در کتاب مؤسسات بیمه در ذیل مؤسسات بیمه دریایی میگوید که بعضی سرمایه داران و صرافان به صاحبان کشتی و بازرگانانی که قصد خرید کالا و حمل آن از طریق دریا داشتند نوعی وام بنام وام حوادث دریا[5] پرداخت می کردند. در قرارداد این وام، وام گیرنده متعهد می شد درصورتی که کشتی یا کالا سالم به مقصد برسد علاوه بر اصل وام، مبلغ قابل توجهی اضافه بر وام پرداخت کند و اگر کشتی یا کالا در دریا غرق شود وام گیرنده از بازپرداخت وام معاف باشد مبلغی که وام گیــرنده پس از رســیدن کشتی یا کالا به مقصــد علاوه بر اصـل وام، می پرداخت خیلی بیشتر از بهره متناسب با وام و مدت آن بود و می توان گفت که قسمتی از این مبلغ، بهره وام و قسمت دیگر حق بیمه ای بود برای خطر غرق کشتی یا کالا که خسارت آن با این قرارداد متوجه وام دهنده می شد، منتهی با این تفاوت که در بیمه امروزی حق بیمه قبلاً دریافت میشود ولی در این نوع معامله حق بیمه پس از انتفاء خطر و به شرط سالم بودن موضوع معامله دریافت می شد.

 

دکتر جباری همچنین اشاره می کند که بعد از آنکه امپراطوری روم سقوط کرد دین مسیح پیشرفت کرده و روحانیون مسیحی با رباخوری و وام دریایی که در کلیه بنادر اروپایی رایج شده بود به مبارزه پرداختند و پاپ گرگوار نهم در سال 1326 میلادی صراحتاً کلیه معاملات رباخواری و از جمله وام دریایی را ممنوع ساخت. اما این ممنوعیت مانع از گسترش وام دریایی نگردید چون سرمایه داران و صرافان ضمن اینکه ظاهراً با اندک تغییری در شکل صوری وامهای دریایی امر پاپ را امتثال می نمودند ماهیتاً همان عمل قبل را از انجام می دادند.

 

قدیمی ترین بیمه نامه باربری دریایی که هم اینک موجود است در سال 1347 میلادی در ژن صادر گردیده است. اما در آن زمان نیز هنوز آمار و تجربه کافی، پایه اساس تعیین حق بیمه واقع نشده بود.

 

پس از بیمه های دریایی، بیمه های غیردریایی متداول و رایج گردید. بیمه عمر بعد از بیمه دریایی پدید آمد که در انتهای همین قسمت، تاریخچه آن بطور جداگانه مرور می شود.

 

بیمه آتش سوزی: اولین بار که این بیمه مورد توجه قرار گرفت بعد از آتش سوزی بزرگ لندن بود. انگلستان آتش سوزی بزرگ سال 1666 لندن که 90 کلیسا و 1300 خانه را بکلی منهدم ساخت ( به نقل از کتاب موسسات بیمه دکتر جباری) موجب رواج سریع بیمه آتش سوزی شد. در سال 1667 سازمانی بنام فایر آفیس و در سال 1684 یک شرکت بیمه بنام فرندلی سوسایتی فایر آفیس تشکیل گردید در سال 1696 اولین موسسه بیمه براساس اصول شرکتهای تعاونی تشکیل یافت که بعدها بنام هند این هند معروف شد.

 

بعداً، ادوارد لویدز سازمانی در لندن بوجود آورد که بنامش (بیمه لویدز لندن) معروف شد. در این سازمان تعداد زیادی بیمه گر به معاملات بیمه ای می پردازند. در آلمان اولین شرکت بیمه آتش سوزی در سال 1667 در هامبورگ تشکیل گردید و پس از آن در دانمارک و بلژیک موسساتی برای این نوع بیمه بوجود آمد. در فرانسه اولین موسسه بیمه آتش سوزی به شکل موسسات تعاونی در سال 1750 تشکیل گردید و اولین شرکت بیمه در سال 1786 تأسیس یافت.

 

آنچه که ما امروزه آن را بنام بیمه درمانی می شناسیم، ریشه در قرن نوزدهم در اروپا و آمریکا دارد. بیمه لویدز لندن برای اولین بار حدود صد و اندی سال پیش، بیمه دزدی را بعنوان یک پوشش جدید بیمه ای ارائه کرده است. با اختراع اتومبیل بیمه اتومبیل و پس از آن بیمه بدنه اتومبیل، حوادث سرنشین و راننده و شخص ثالث مطرح گردید.

 

پس از اختراع هواپیما همانند اتومبیل، بیمه هواپیما بوجود آمد. بعد از آن با گسترش تکنولوژی و ابزارهای ساخت و کاربرد مواد اولیه جدید در صنایع و … بیمه های تمام خطر نصب و مقاطعه کاران پدید آمد. پیدایش کارخانجات و کارگاههای صنعتی، بیمه تعطیل کارخانجات و کارگاهها یا بیمه عدم النفع را پدید آورد. بالاخره آخرین نوع بیمه ها که خسارت مالی و جانی را می پوشانند، بیمه خطرات انفجار اتمی ( به نقل از کتاب قرارداد بیمه در حقوق اسلام و ایران تألیف آقای عرفانی) می باشد.

 

بیمه های اجتماعی بشکل امروزی از قرن 19 میلادی در اروپا، پایه عرصه وجود گذاشت و ابتدا موضوع تأمین و تضمین کارگران و تأمین حداقل احتیاجات زندگی برای آنان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

“نخستین اقدام در انجام تأمین اجتماعی در آلمان در سال 1883 با تصویب قانون بیمه بیماری و حاملگی صورت گرفت و در سال 1911 نخستین مجموعه قوانین تأمین اجتماعی تنظیم گردید. در آمریکا در سال 1935 قانون تأمین اجتماعی تصویب شد. در انگلستان نیز در فاصله سالهای 1897 و 1945 قوانین مختلفی در این مورد وضع گردید. در روسیه شوروی نیز در سال 1936 بیمه های اجتماعی تعمیم پیدا کرد و امروزه تقریباً می توان گفت که در تمام کشورها مقررات بیمه های اجتماعی و تأمین اجتماعی اجرا می گردد.”[6]

 

 

دانلود پایان نامه بررسی ارتباط میان روشهای منتخب بازاریابی و میزان فروش خدمات بیمه ای




موضوع مطلب :


<   <<   21   22   23   24   25   >>   >