آرشیو وبلاگ لوگو آمار وبلاگ
فایل و پروژه دانشجویی دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل جمعه 94 بهمن 30 :: 8:55 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پروژه بررسی سیستم ترمز ABS خودرو در 25 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc قسمتی از متن: ترمز ناگهانی و قفل شدن چرخها مهمترین خطری است که خودرو راتهدید می نماید. قفل شدن چرخها از دو جهت برای خودرو خطرناک است. این وضعیت در بسیاری از مواقع فاصله ترمز گیری را افزایش داده و مهمتر از آن کنترل فرمان چرخها نیز از اختیار خارج می شود خصوصاً در جادههای خیس و برفی یا یخ زده که خطر قفل شدن چرخها بیشتر وجود دارد، نیاز به سیستمی که بتواند ترمز چرخها را کنترل کرده و از لیز خوردن چرخها جلوگیری نماید بیش از پیش احساس میشود.
تاریخچه ABS موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:55 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پروژه بررسی معرفی ترمزهای هوشمند ESP در 22 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc فهرست
نیروی گریز از مرکز.
سرش
شتاب جانبی
فوق رانش
تحت رانش
زاویه سرش جانبی
سرعت دورانی چرخها
نیروهای انحراف دهنده
ESP
ABS
ASR
ETS
MSR
BAS
EBV
PML
چراغهای ترمز
واحد کنترل هیدرولیکی
واحد پلانجرها
پمپ فشار اولیه
سنسور فشار ترمز
سنسور حرکت دیافراگم
سنسور شتاب جانبی
سنسور سرعت دورانی
سنسور زاویه چرخش چرخ
سنسور سرعت سنج چرخ
بسمه تعالی
نیروی گریز از مرکز
بدن انسان همواره در مقابل حرکت و جابجایی مقاومت می کند.این خاصیت اینرسی نام دارد. این نیرو بیشتر سر پیچ ها خود را نمایان میسازد. هر چه شعاع گردش کوچکتر و سرعت بیشتر باشد این نیرو قویتر میشود و بر عکس هر چه شعاع گردش بزرگتر و سرعت کمتر باشد این نیرو کوچکتر میگردد. در هر حال نیرویی برای مقابله با آن باید صرف شود تا خودرو به وضعیت تعادل برسد. این نیرو سانتریفوژ(گریز از مرکز)[1] نام دارد در واقع نیرویی که سعی دارد خودرو را به سمت خارج پیچ هدایت کند گریز ازمرکز و نیرویی که در مقابل آن خودرو را به داخل پیچ هدایت می کند نیروی جانب مرکز[2] نام دارد.
طبق قانون عکس العمل شتابی که خودرو در سر پیچ ها دارد مرکز ثقل خودرو را تحت الشعاع خود قرار می دهد. در واقع زمانی که خودرو سر پیچ ها دور می زند نیروی گریز از مرکزی که به چرخ ها وارد می شود باید به نحوی با نیروی ارسالی ترمز به چرخ ها کنترل شود تا از واژگون شدن خودرو جلوگیری کند.
رانندگان معمولا در وضعیتهای بحرانی[3] که برایشان پیش می آید ترمز ناگهانی می گیرند . در این وضعیت[4]ESP باید هم نیت راننده[5] را بداند و هم خودرو را متعادل نگه دارد. این عمل تنها وقتی صورت میگیرد که فشار ترمز در چرخ های مختلف متفاوت باشد مثلا در ترمزگیری سر پیچ ها چرخ جلو که در دایره داخلی قرار دارد باید با فشار بیشتری نسبت به چرخ خارجی ترمز گرفته شود.
وقتی چرخها در حال راندن خودرو میباشند و در همان حال می پیچند چرخهای جلو تمایل دارند به سمت خارج حرکت کنند در اثر این انحراف نیروی جانب مرکز بوجود می آید این نیرو شتابی جانبی به چرخهای جلو می دهد تا خودرو به سمت داخل منحنی حرکت کند.
موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:54 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
دانلود پروژه اشنایی بیشتر با سیستمهای موجود در پژو206 در 31 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:54 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
دانلود پروژه اشنایی انژکتورinjector سیستم سوخت رسانی در 37 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
1.مقدمه :
انژکتورinjector که معادل فارسی آن افشانه یا اسپره کننده است دراوایل قرن بیستم توسط رابرت بوش بنیانگذار کمپانی عظیم بوش (bosch) درآلمان اختراع شد. انژکتور هرچند امروزه درتمام موتورهای درونسوز شامل بنزینی ودیزل -گازسوزودوگانه سوز کابرد دارد ولی در ابتدا صرفاً برای استفاده درموتورهای دیزل طراحی شد. انژکتور درواقع نقطه تمایز موتور دیزل با بنزینی است واساس موتردیزل راتشکیل می دهد. بطور خلاصه می توان گفت انژکتور در واقع یک شیر پودر کننده سوخت بر روی هوای ورودی(موتور بنزینی) یا متراکم شده( موتور دیزل) می باشد.انژکتور های الکترومقناتیسی که در موتورهای جدید استفاده می شوند بطور هوشمند توسط واحد مدیریت موتور (ECU)کنترل می شوند . از دیگر شرکتهای مهم سازنده انژکتور زیمنس می باشد. تنها تفاوت موتوردیزل وبنزینی برای سالها فقط سیستم سوخترسانی انژکتوری بود که مخصوص موتوردیزل بود ودرسایر سیستم ها هردونوع موتور تقریبا عین یکدیگر هستند. با این حال بیان تاریخچه ای مستقل برای سیستم سوخترسانی موتور دیزل لطف دیگری دارد . موتوردیزل اختراع رودولف دیزل دراواخر قرن 19 میلادی است . ایده موتوردیزل درجوانی به ذهن رودولف رسید وتاآخرعمر برای تحقق آن تلاش کرد . هرچند ایده اولیه آن کاملا مطعلق به دیزل نیست ولی این رودولف دیزل بود که این ایده را کامل کرد وبه عمل رساند . کمپرس هوای خالص وبدون هیچگونه سوخت تا مرز دمای احتراق سوخت وسپس تزریق سوخت بصورت پودر درهوای بسیار داغ وفشرده هنوز هم بعد ازگذشت یک قرن ایده ناب وکاملی است برای داشتن بهترین احتراق با حداکثر راندمان درعمل وحداقل آلودگی بصورت گازهای سمی . دریک موتوردیزل هواحداقل باید تا یک هفدهم کمپرس شود ؛ تزریق سوخت مایع به دورن محفظه ای با این فشار کار بسیارمشکلی است بخصوص که سوخت تزریق شده باید بصورت پودر باشد وهمچنین زمان دقیق اسپره کردن سوخت تاثیر حیاتی در کارکرد موتور دیزل دارد . تزریق سوخت باچنین شرایطی درهوایی با900 درجه سانتیگراد دما است که پس ازتزریق دما تا2200 درجه نیز می رسد. فراهم آوردن ابزار سوخترسانی برای چنین ایده ای سالها ازوقت رودولف راگرفت پس ازآنکه تمام سالهای جوانیش راصرف تحقیق درزمینه نوع سوخت وشرایط چنین احتراقی کرد. نحوه عملکرد سیستم سوخت رسانی موتور دیزل سیستم سوخت رسانی درموتور دیزل به این ترتیب عمل می کند که ابتدا گازوییل ازباک توسط پمپ برقی گرفته شده وپس ازعبوراز فیلتر وارد پمپ فشار بالا می شود این پمپ که نیروی خود راازمیل سوپاپ می گیرد فشار سوخت را بسیاربالا می برد وبه دروون ریل سوخت رسانی فشرده می کند، این ریل مشترک بین تمام سیلندرهاست وتمام انژکتورهابه این ریل انشعاب دارند ؛ انژکتورها مکانیکی- الکترومقناطیسی بوده وبه فرمان واحد کنترل موتورعمل می کنند. درزمانی که بایدتزریق سوخت صورت گیرد باگردش میل سوپاپ ورسیدن بادامک میل سوپاپ به روی نشیمنگاه انژکتوروفشرده کردن این نشیمنگاه باادامه گردش سوپاپ ؛ سوخت وارد شیر کنترل انژکتورشده وباتنظیم دقیق فشار وزمان تزریق درابتدا وانتها ودرطول تزریق بهترین شرایط رابرای یک احتراق عالی نسبت به شرایط موتور ، خودرو ومحیط فراهم می کند . واحد کنترل موتور اطلاعات مورد نیاز خود را بااستفاده ازحسگرهای مختلف دریافت کرده وابزاهای مختلفی ازجمله انژکتور را کنترل می کند. 3.آشنایی باتاریخچه سیستم های مدیریت موتور ومدیریت سوخت تلاش ها به منظور تزریق سوخت ازحدود یک قرن پیش آغاز شد . درسال1898 شرکت موتور سازیDeutzپمپ پلانجری رابه منظور تزریق سوخت در سری محدودی از تولیدات خود بکار برد .
موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:54 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پایان نامه بررسی و تحلیل سیستم سوپاپ زمانبندی متغیر در موتور ملی در 96 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
مقدمه:
با رشد روز افزون جمعیت در چند دهه گذشته و نیاز بشر به حمل ونقل سریع، ایمن و صنعت خودرو و متعاقب آن صنعت موتور، سیر صعودی به خود گرفته است. افزایش سطح استاندارد های زیست محیطی، کاهش منابع سوخت های فسیلی، تقاضای سرعت بالا ومهیج همچنین ایمن و راحت و توسعه روز افزون علم و فن آوری مهمترین عوامل تاثیر گذار بر صنعت خودرو سازی در چند دهه گذشته بوده اند.
با کاهش مصرف برابر 40% ، زمان شتاب گیری صفر تا صد کیلومتر در ساعت تا نصف و همچنین گازهای آلاینده بطور قابل ملا حظه ای کاهش یافته اند. موتور های احتراق داخلی همیشه برای ارضای نظریات اقتصاددانان، مهندسین و خریداران همواره با آخرین فن آوری ها که امکانات بهتر و جدیدی را فراهم می آورد همراه است. کاهش مصرف سوخت خودرو ها بعلت محدودیت و تجدید ناپذیری سوخت های فسیلی از نیاز های مبرم بشر می باشند و امکان جایگزینی منابع دیگر استاندارد های زیست محیطی بسیار بالا رفته است و شرکت های سازنده موتور از آخرین فن آوری های علوم مکانیک والکترونیک و. . . در جهت پاسخگویی سریع و مطمئن به تقاضای مصرف کننده ها بهره می جویند. دربحران نفتی 1973تا1978 کاستن میزان مصرف سوخت مهمترین هدف تولید کنند گان و مصرف کنندگان بوده است و بعد از کاهش قیمت نفت در دهه 80 تمایل به موتور های با قدرت زیاد از یک سو و کاهش سطح آلاینده ها از سوی دیگر مهمترین تقاضای مصرف کنندگان بوده است و این خواسته ها موجب پیدایش تجهیزاتی نظیر موتورهای چهار،سه یا پنج سوپاپ، سوپر شارژها یا توربو شارژها، موتور هایی با حجم بالای 2000تا3000 سی سی برای خودرو سواری شده است. با پیشرفت فن آوری و تبدیل موتور های کاربراتوری به موتور های انژکتوری ضرورت استفاده از دقت و کارایی علم الکترونیک در کنترل و تنظیم مجموعه های سوخت رسانی موتور شدت یافته است و استفاده از الکترونیک در کنترل زمان جرقه، نسبت هوا به سوخت سرعت موتور و بار آن و تجهیزات اخطار دهنده و اخیراً زمان بندی سوپاپ ها متداول گشته است در سالهای اخیر جهت کاهش آلاینده دی اکسید کربن وNOx و هیدرو کربن های نسوخته به کاهش مصرف سوخت از طریق های گوناگون از جمله، برگشت مقداری از گاز های خروجی به چند راهه ورودی (EGR)تزریق مستقیم سوخت به محفظه احتراق در موتور اشتعال جرقه ای، افزایش انرژی جنبشی گازهای ورودی به سیلندر و در نتیجه افزایش میزان اختلاط و رقیق سوز کردن موتور، توجه فراوانی شده است البته با روش های کنترل دقیق استفاده از موتور های رقیق سوز در حالت نیم بار متداول است و جهت جلوگیری از کاهش 20درصدی گشتاور خروجی در حالت تمام بار از λ برابر یک استفاده می کنند متغیر ساختن نسبت تراکم، زمان بندی سوپاپ ها و متغیر کردن طول لوله ورودی روشهای جدیدی برای بهبود عملکرد موتور احتراق داخلی می با شد. توسعه روز افزون موتور ها ی احتراقی مجهز به واحد های کنترل الکترونیکی، امکان توسعه موتور ها را در تمام زمینه ها بدون محدودیت فراهم می نماید. زمان بندی متغیر سوپاپ ها یکی از پتانسیل های مطرح در بهبود عملکرد موتور ها می باشد که به علت پیچیده تر شدن واحد های مکانیکی موتور بصورت محدود استفاده می شد ولی با توسعه کنترل موتورها، زمینه استفاده از مکانیزم های VVTبصورت نا محدود فراهم آمده است. موتور بدون بادامک فورد یکی از این نمونه ها است در این موتور یک مکانیزم الکترو هیدرولیکی باز و بسته شدن سوپاپ ها را انجام می دهد و کنترل مستقل تمام پارامتر های زمان بندی امکان پذیر می شود و این یک مزیت اساسی در مقایسه با تجهیزات مکانیکی متداول است. در فاصله سالهای 91-90 موتور های با تجهیزات الکترونیکی توسط شرکت ها آمریکایی وارد بازار شدند کمپانی جنرال موتورز و و فورد موتور جدید الکترونیکی را جهت استفاده در کامیون های سبک تولید کردند. همچنین ولوو یک نوع موتور سه حالته از نظر کاری کاملا متفاوت ارایه کرده است این سه حالت کاری به تر تیب عبارتند از:اقتصادی، ورزشی و زمستانی.
موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:54 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
شامل یک فایل word قابل ویرایش از پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت در 106 صفحه ی قابل ویرایش فهرست مطالب : فصل اول: انرژی بیوماس
فصل سوم : انرژی زمین گرمایی
فصل اول: انرژی بیوماس
1_1 مقدمه
یکی از مناسبترین منابع انرژی تجدید شونده انرژی بیوماس است.این انرژی علاوه بر خاصیت تجدیدپذیر بودن سازگار با محیط زیست است.منابع انرژهای بیوماس می توانند به انرژی الکتریسیته یا به صورت حاملهای از انرژی مانند سوختهای گازی یا مایع با توجه به نیاز بخشهای مختلف جامعه تبدیل شوند.
منابع انرژی بیوماس به طور کلی به موادی از گیاهان و موجودات زنده بدست می آید اطلاق می شود. منابع انرژی بیوماس برخلاف سوختهای فسیلی رایج که به صورت لایه های متمرکز در جهان یافت می شود بیشتر به صورت پراکنده هستند.
و در نتیجه جمع آوری منابع انرژی بیوماس در حجمهای بالا قابل ملاحظه است . ازاینرو انرژی بیوماس به عنوان چهارمین منبع اصلی انرژی بشر و به عنوان بزرگترین انرژی تجدیدپذیر در جهان در تامین برق نزدیک به 14 در صد از برق و 18 در صد از کل انرژی اولیه جهان در سال 1998 مشارکت داشته است. این انرژی برای کشورهای در حال توسعه دارای اهمیت می باشد به خصوص اینکه انرژی بیوماس در این کشور ها قابل دسترس و هم قابل تهیه می باشد.
ایران نیز که یک کشور درحال توسعه است فعالیتهایی در این زمینه انجام داده است. قدیمی ترین سابقه استفاده از انرژی بیوماس در ایران مربوط به تولید بیوگاز و تهیه سوخت متان جهت انرژی حرارتی مورد نیاز در حمام شیخ بهایی اصفهان می باشد.
از فعالیتهایی که ایران در این زمینه انجام داده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
_نصب یک واحد راکتور بیوگاز در جزیره کیش به ظرفیت12/2مترمکعب توسط سازمان انرژی اتمی و با همکارهای شرکت خدماتی کیش
_انجام مطالعات امکان سنجی جهت احداث نیروگاه بیوگاز ظرفیت 200کیلووات در شهر ساوه توسط سازمان انرژی اتمی
_نصب یک واحد راکتور بیوگاز در شهر ساوه به ظرفیت 24مترمکعب توسط سازمان انرژی اتمی
_نصب دستگاههای تولید بیوگاز در چند منطقه شمال کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی
_بررسی امکان تولید برق با استفاده از زباله های شهر تهران توسط شهرداری و برق منطقه ای تهران
2_1 منابع بیوماس:
منابع بیوماسی که برای تولید انرژی مناسب هستند طیف وسیعی از مواد را شامل می شوند . این مواد چوبهای سوختی جمع آوری شده از مزارع و درخستانهای طبیعی تا محصولات کشاورزی وجنگلی به خصوص آنهایی که برای تولید انرژی رشد داده شده اند و همچنین ضایعات شهری و ضایعات کشاورزی و فاضلابها را شامل می شوند.
3_1 محصولات انرژی زا
در سالیان اخیر زراعت محصولات انرژی زا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. یکی از نیروهای محرک اصلی پشتیبان این توجه بحرانی است که بسیاری از کشورهای صنعتی جهان به دلیل مازاد تولید خود در بخش کشاورزی با آن روبه رو شده اند. لغو حفاظت وحمایت از بخش کشاورزی موجب بلا استفاده گذراندن روز افزون مقدار متنابهی زمین در کشورهای صنعتی گردیده است. لذا اختصاص دادن بخشی از زمینهای کشاورزی به تولید انرژی لااقل برای تامین انرژی خود این بخش منطقی به نظر می رسد.
از محصولات انرژی زا می توان به درختستانهای انرژی با دوره گردش کوتاه مانند کاشت درخت اوکالیپتوس و محصولات گیاهی مانند نیشکر وگیاهان حاوی روغن نباتی مانند سویا و بادام زمینی و گیاهان هیدروکربن اشاره کرد. لذا کاشت این محصولات می تواند یکی از راهکارهای بشر برای تامین انرژی آینده خود محسوب گردد.
1_3_1 ضایعات شهری وصنعتی
ضایعات شهری در برگیرنده انواع مختلفی از ضایعات نظیر مقوا وکاغذ و نخاله های ساختمانی زباله های منازل و فاضلابهای خانگی می گردند.یکی از مشکلات مشترک همه جوامع شهری صنعتی مساله دفن این مواد زاید از چرخه طبیعت می باشد.
در کشور ایران طبق آمار سال 1378روزانه حدود 40هزار تن زباله با چگالی 350 کیلوگرم بر متر مکعب و سالانه حدود 4/6 ملیارد متر مکعب فاضلاب شهری صنعتی تولید می شود .بیش از 15 در صد از زباله های شهر ایران در تهران تولید می شود با توجه به ترکیب زباله ها و فاضلابهای کشور ,طرح یک مدریت جامع برای استفاده اقتصادی از آنها از طریق استحصال انرژی و با تولید کود و غیره در کشور کاملا ضروری می باشد.
ارزش حرارتی زباله ها و فضولات خانگی به طور چشم گیری از منطقه ای به منطقه دیگر تفاوت می کند این مقدار در کشور آمریکا حدود 7تا 14 مگاژول بر کیلو گرم می باشد و در آلمان غربی 4/2تا 10مگاژول بر کیلو گرم است میانگین ارزش حرارتی شهر تهران در حدود 6/5 مگاژول بر کیلوگرم است. رطوبت بالای زباله تهران که ناشی از وجود درصد بالای از مواد فساد پذیر در آن است که همین سبب پایین آمدن ارزش حرارتی زباله در شهر تهران گردیده است.
2_3_1 ضایعات جامد شهری
ضایعات جامد شهری(MSW) عبارت از ضایعات جامدی است ,که از عملیات تجاری اداری خانگی و بعضی از صنایع به دست می آید. در حال حاضر حجم قابل توجهی از ضایعات عمدتا در زمین در دفن می شوند اما با مدیریت صحیح می توان بخش بسیاری از آن را به عنوان ماده اولیه در تولید سوخت و یا تولید کود مورد استفاده قرار داد و مقداری از آن را نیز بازیافت کرد و مورد مصرف مجدد قرار داد . گاز متان حاصل از محل دفن منابع MSW می تواند برای تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد .
3_3_1 ضایعات مایع
فاضلاب ناشی از زیستگاه های انسانی دارای انرژی قابل ملاحظه ای می باشند و همانند فضولات حیوانی می توانند به طور غیر هوازی تخمیر یافته و گاز متان تولید کنند. در گذشته بخش بسیاری از گاز تولید شده ناشی از تخمیر غیر هوازی فاضلاب جهت استفاده در ماشینهای توان ده و یا تامین انرژی برای روشنایی خیابانها مورد استفاده قرار می گرفت. با پیشرفت تکنولوژی از این گاز جهت تولید انرژی الکتریکی نیز استفاده می گردد.
4_3_1 فضولات دامی
یکی از منابعی که به عنوان منابع بیوماس محسوب می گردند فضولات دامی می باشند این منابع بخصوص در مناطق روستایی و نیز در مراکز دامپروری و دامداری یافت می شوند و می توانند نقش مهمی در تامین انرژی و تولید کود ایفا کند.
4_1 تکنولوژیهای تبدیل انرژی بیوماس
تکنولوژیهایی که برای تبدیل و آزاد سازی انرژی بیوماس بکار برده می شوند ، از بخاریهای باز ساده که در جهان در حال توسعه برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرند ، تا واحد های پیرولیز پیشرفته تولید کننده سوختهای جامد ، مایع و گازی را شامل می شوند . تکنولوژیهای تبدیل بیوماس به سه دسته اساسی احتراق مستقیم ، بیوشیمیایی,ترمو شیمیایی تقسیم میشوند .
5_1 فرآیند های احتراق مستقیم
احتراق مستقیم ، قدیمی ترین روشی است که بشر برای تبدیل ا نرژی شیمیایی نهفته در سوختهای فسیلی به انرژی گرمایی به کار گرفته است . این فرآیند در حال حاضر از اساسی ترین فرآیند ها برای تبدیل بیوماس به انرژی حرارتی محسوب می گردد و برای انواع سوختهای جامد شامل چوب و ضایعات چوبی ، بقایای کشاورزی و باغی ( کاه ، سبوس ، برگ خشک ، ترکه ها ، پوست ساقه درختان ) و ضایعات جامد شهری ( زباله های شهری ) قابل استفاده می باشد . گرمای تولید شده در این فرآیند می تواند برای تولید برق و یا تامین حرارت مورد نیاز مصارفی نظیر فرآیندهای صنعتی ، گرمایش فضا ، پخت و پز و یا گرمایش نواحی مختلف شهری مورد استفاده قرار گیرد . وجود رطوبت نسبتا بالا در بسیاری از منابع بیوماس و نیز تنوع ترکیبات آنها ، باعث گران بودن تکنولوژیهای احتراق مستقیم گردیده است و استفاده از آنها را بدلیل اقتصادی با مشکلاتی مواجه ساخته است . با توجه به آنکه کوره ها و بویلرهای مصرف کننده سوخت جامد از سالها پیش برای بکار بردن زغال سنگ طراحی و ساخته شده اند و روند توسعه و بهبود را پیوسته طی نموده اند ، با کمی تغییر و یا حتی بدون تغییر می توان همین تاسیسات را برای تغذیه با زغال چوب ، هیزم و بقایای کشاورزی و جنگلی به کارگرفت . به موازات این تاسیسات ، در سالیان اخیر کوره هایی نیز برای سوزاندن زباله های شهری ساخته شده اند ، که قابلیت مصرف سوختهای مخلوط مانند زباله و لجن فاضلاب ، زباله و چوب یا زباله و زغال را دارا می باشند . سیستمهای احتراق مستقیم بطور کلی مجهز به کوره بستر ثابت و یا کوره های بستر سیال می باشند .
6_1 سیستمهای احتراق زیست توده سوز با کوره های بستر ثابت
در کوره های بستر ثابت ، مواد زیست توده بدون حرکت نسبت به بستر خود ، بر روی یک آتشخوان ساکن و یا متحرک ، سوزانده می شوند . آتشخوان از اساسی ترین اجزای کوره های احتراق محسوب می گردد و وظیفه انتقال زیست توده به داخل محفظه احتراق ، مخلوط کردن و تزریق هوای احتراق بر عهده آن می باشد . در این نوع کوره ها، بیوماس بدون پردازش و یا با حداقل پردازش وارد مخزن ذخیره می شوند و از آنجا با جرثقیل یا دستگاههای نقاله به کوره منتقل می گردند .
در برخی از سیستمهای احتراق مستقیم برای جلوگیری از آلودگی هوا مواد زیست توده را بصورت پردازش شده، مورد استفاده قرار می دهند . متداولترین سوخت مصرفی در این نوع کوره ها ، سوخت مشتق از زباله ( RDF ) می باشد . سوخت معمولاً بر روی یک آتشخوان متحرک که دارای سطح همواری است ، سوزانده می شود و هوا از زیر سطح آن، به محل احتراق وارد می شود و احتراق را یکنواخت و اختلاط هوا و سوخت را بهینه می کند . در قسمت بالایی بدنه محفظه احتراق نیز معمولا، دریچه هایی برای ورود هوای اضافی تعبیه می شوند . استفاده از سوختهای مشتق از زباله میتواند بصورت منفرد یا آمیخته با سایر سوختهای جامد ما نند چوب یا زغال سنگ در این کوره ها انجام پذیرد . استفاده از سوختهای مشتق از زباله دارای مزایایی به شرح زیر می باشد :
یکنواخت بودن خواص سوخت ، راهبری و تنظیم شرایط عملکرد کوره را راحتتر و برنامه ریزی برای استفاده از انرژیی احتراق را آسانتر می نماید .
در فرآیند تهیه سوخت مشتق از زباله RDF ، فلزات نامناسب وخطرناک از آن جدا میشوند و بدین ترتیب بخش بزرگی از انتشار آلاینده های زیانبار به هوا حذف می گردد .
برای تهیه سوخت مشتق از زباله ، هزینه نسبتا بالایی صرف می گردد ، که تا حدود بسیاری بر هزینه استفاده از این تکنولوژی می افزاید . سوختهای مشتق از زباله می توانند بصورت خرده شده و یا قطعات فشرده شده تولید شوند و به مصرف کوره های زباله سوز برسند .
7_1 کوره های احتراق بستر سیال ( FBC )
در کوره های احتراق بستر سیال ، با پر نمودن بخشی از کوره با مواد دانه ای شکل ، مانند سیلیس و یا ماسه های مقاوم ، بستر احتراق بوجود می آید . با دمیده شدن پیوسته جریان هوا یا اکسیژن با سرعت مناسب از زیر این بستر ، درمواد دانه ای شکل ( ذرات ) آشفتگی بوجود می آید و در نهایت بدون اینکه از محیط بگریزند ، در مسیر جریان هوا ( اکسیژن ) به حالت شناور در می آیند . به چنین وضعیتی حالت سیال گفته می شود . ذرات بستر سپس به کمک یک مشعل کمکی گرم می شوند ، پس از رسیدن ذرات بستر به دمای مناسب ، سوخت با جریان پیوسته به درون کوره ریخته می شود و با برخورد به سیال داغ ، می سوزد و گرما آزاد می کند . پس از این مرحله ، مشعل کمکی از مدار خارج میگردد ، زیرا اختلاط یکنواخت و پیوسته سوخت و ذرات بستر ، امکان احتراق کامل با دمای تنظیم شده و گرمای یکنواخت را از این مرحله به بعد ، فراهم می نماید . خاکستری که دراین شرایط تولید می شود ، درون بستر و در فضای بین ذرات باقی می ماند و دردوره های زمانی مشخص با خاموش کردن کوره ، خاکستر اضافه تخلیه می گردد ، تا حجم بستر از میزان مناسب تجاوز نکند . در این تکنولوژی ، معمولا با قراردادن لوله های آب در درون بستر ، گرمای ایجاد شده را به آن انتقال می دهند . فرآیند احتراق بستر سیال برای سوزاندن زغال سنگ کاربرد زیادی دارد ، اما می توان آنرا برای انواع سوختهای زیست توده مانند زغال چوب ، ضایعات کشاورزی ، خاک اره و زباله مورد استفاده قرار داد .
کوره های احتراق بستر سیال بطور کلی به دو نوع کوره های فشار عادی و کوره های تحت فشار تقسیم می گردند . کوره های فشار عادی در نیروگاههای برق بعنوان مولد بخار ( بویلر ) توسعه بسیاری یافته اند و هم اکنون نیروگاههایی با قدرت 160 تا 350 مگاوات با استفاده ازاین کوره ها درحال کار می با شند . امتیاز بزرگ این کوره ها ، سازگاری و انعطاف پذیری آنها نسبت به انواع سوختها و حتی سوختهای نامرغوب است . تا اوایل دهه 1990 میلادی اغلب این واحدها از زغال سنگ استفاده می نمودند . اما اکنون انواع زیست توده جامد بعنوان سوخت در این کوره ها مصرف می شوند . بازیافت انرژی در این فن آوری از راه تبدیل گرمای احتراق به بخار صورت می گیرد . تولید بخار به کمک لوله هایی که در محل بستر احتراق و گاهی در مسیر گازهای داغ خروجی از کوره قرار داده می شوند ، انجام می گیرد . بخار تولید شده می تواند وارد یک توربین بخار شده و برق تولید کند و یا برای اهداف صنعتی مورد استفاده قرار گیرد . کوره های بستر سیال تحت فشار قابلیت کاربرد درنیروگاههای برق با بازدهی نسبتا بالا را دارا می باشند . حجم و ابعاد این نوع کوره ها نسبت به نوع فشار عادی بسیار کمتر می باشد و ایجاد آلایندگی کمتری درمحیط زیست می نمایند . فشار درون محفظه احتراق این سیستم بین 8/5 تا 5/19 اتمسفرمی باشد .
8_1 فرآیندهای ترمو شیمیایی
در فرآیندهای ترمو شیمیایی ، بیوماس با دریافت گرما به محصولات بسیار با ارزشی ، که معمولا از نوع یک مخلوط گازی ، یک مایع نفت ما نند ، و یا چیزی شبیه زغال کربنی خالص می باشند ،تبدیل می گردد . توزیع این محصولات بستگی به میزان و حجم بیوماس ، دما و فشار واکنش ، مدت زمان حضور در محل احتراق و ارزش گرمایی بیوماس دارد . در فرآیندهای ترمو شیمیایی دما بالا ( بیشتراز 1000 درجه سانتیگراد ) ، بیوماس به گاز تبدیل می گردد و در فرآیندهای دما پایین ( کمتر از 400درجه سانتیگراد ) به عنوان مثال زغال چوب تولید می گردد . با استفاده از روشهایی، میتوان ازبیوماس تولید سوختهای مایع و یا مواد شیمیایی دیگر نیز نمود . فن آوری ترموشیمیایی در صورتیکه نوع فرآیند متناسب با نوع ماده خام و نوع محصول مورد نظر انتخاب شود وشرایط عملیاتی با دقت کافی تنظیم شوند ، دارای عملکرد خوبی می باشد . درکشورهای اروپایی تولید سوختهای مایع برای کاربرد درصنعت ترابری و موتورهای احتراق داخلی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد ، درحالیکه در برخی از کشورها نظیر برزیل تولید زغال برای کاربرد درصنایع ذوب فلزات و سرامیک دارای اهمیت است . برخی ازکشورها ما نند کانادا بر روی بازیافت سوخت مایع و نیز تولید سوخت گازی تلاشهای فراوانی نموده اند . براساس تجربیات حاصله ، فن آوری تولید . زغال و تولید گاز مصنوعی با ارزش حرارتی پائین ، دارای کمترین پیچیدگی می باشند . تولید سوختهای مایع نیازمند تجهیزات و ملحقات بیشتری است و به دقت بیشتری نیاز دارد . چوب و زائدات جنگلی مناسب ترین مواد خام برای فن آوری ترموشیمیایی محسوب می گردند . پس از آنها زائدات کشاورزی لینگوسلولزی در رده بعدی ارزشی جای دارند . زباله های شهری بدلیل ناهمگونی در ترکیب خود ، عملکردی چندان خوبی در این فن آوری نشان نداده اند ، چنانکه درآمریکا تنها یک واحد آتشکافت زباله تا سال 1992 مشغول به کار بوده است .
1_8_1 تولید سوختهای جامد
از قرنها پیش عمل کربنیزه کردن چوب ، جهت تولید زغال چوب صورت می گرفته است. با کربنیزه کردن چوب ، انرژی بیشتری در واحد جرم بدست می آید و حمل و نقل آن بسیار اقتصادی می شود زغال چوب محصول بدون دودی است که برای مصرف در محیطهای خانگی مناسب می باشد . در بخش صنعت ، زغال چوب در بخشهایی که مشخصات ویژه ای از سوخت ، نظیر کربن بالا و گوگرد کم لازم است ، مصرف می شود . در فرآیند داخل کوره های ساخت زغال چوب ، قسمتی از چوب سوزانده می شود تا درجه حرارت مورد نیاز برای عمل آتشکافت ( پیرولیز ) فراهم گردد . زمانیکه درجه حرارت به حدود 280 درجه سانتیگراد میرسد ، فرآیند گرمازا شده و ارسال هوا و اکسیژن به کوره قطع می شود . ساده ترین کوره هایی که در بسیاری از مناطق جهان در حال توسعه بکار برده می شوند ، از تلی از چوب که با خاک در داخل گودالهایی پوشیده شده اند ، تشکیل یافته اند . دراین کوره ها فرآیند کربنیزه کردن بسیار کند صورت می پذیرد و کیفیت زغال چوب تولید شده نامرغوب می باشد .
2_8_1 تولید سوختهای مایع
مایع سازی عبارت ازیک تبدیل ترمو شیمیایی است ، که در طی آن یک محصول مایع گونه ، از نقطه نظر فیزیکی و شیمیایی بسیار پایدار ، بدست می آید .
آتشکافت سریع چوب در راکتور بستر سیال : آتشکافت سریع که فرآیند دمای متوسط ( درحدود 500 درجه سانتیگراد ) می با شد ، که در طی آن چوب بطور بیهوازی ، با سرعت بالا داغ می گردد . محصولات آتشکافت پس از سرد شدن بصورت روغن قابل استخراج می باشند . در این فرآیند چوبهای جنگلی پس از خشک شدن ، خرد ، آسیاب و غربال می شوند و با ابعادی بین 2 تا 5 میلیمتر وارد راکتور بسترسیال می گردند . بستر راکتور از ماسه پوشیده شده است و عامل سیال کننده آن ، گاز برگشتی از خود فرآیند می باشد ، که دمای آن بوسیله پیش گرمکن ها قبل از ورود به راکتور تا حد لازم افزایش یافته است . سرعت دمیدن گاز به داخل راکتور ، به نحوی تنظیم میگردد ، که ذرات زغال از راکتور به بیرون پرتاب می شوند ولی ذرات ماسه در آن باقی می مانند . دریک سیکلون ذرات زغال از جریان گاز خروجی جدا می شوند . جداسازی و بازیافت مایعات از گاز در دو چگالنده گرم و سرد انجام می گیرد . گاز خروجی در یک صافی ( الکتروفیلتر ) تمیز شده و بوسیله یک کمپرسور به مدار فرآیند باز میگردد . میزان جرم روغن تولیدی در این فرآیند درحدود 75 درصد ، میزان جرم زغال تولیدی در حدود 10 درصد و میزان جرم گاز تولیدی در حدود 15 درصد جرم چوب خشک ورودی به پروسه می باشند . گاز و زغال تولیدی ، می توانند برای تامین انرژی حرارتی پروسه مورد استفاده قرار گیرند .
هیدرو پیرولیز ( آتشکافت با بخار آب داغ ) : دراین فرآیند با دمیدن بخار داغ به راکتور ، از چوب روغنهای سوختنی تولید می گردد . دمای این فرآیند بین 300 تا 400 درجه سانتیگراد و فشار درون راکتور درحدود 25 مگاپاسکال می باشد . در این فرآیند ، تراشه های چوب خشک شده با رطوبت بین 5 تا 8 درصد و در اندازه های بین 5/0 تا 5/1 سا نتیمتر وارد راکتور می گردند . ارزش گرمایی روغن تولید شده در این فرآیند در حدود 23 مگاژول بر کیلوگرم گزارش شده است و جرم آن نیز تا حدود 50% وزن تراشه های چوب اندازه گیری شده است. گازی کردن فرآیند زیست توده یک فرآیند تجزیه به کمک گرما می باشد ، که در دمای بالا و در حضور سیالی در درون محیط فرآیند موسوم به عامل گازساز ، صورت می پذیرد . در خلال جنگ جهانی دوم، سیستمهای تولید گاز ازچوب و زغال چوب در سراسر جهان متداول شده و گاز تولیدی توسط آنها بعنوان سوخت در وسایل نقلیه گاز سوز مورد استفاده قرار گرفتند . بحران انرژی در دهه 1970 مجددا علاقه به سیستم های گازی بیوماسی را برانگیخت . تا سال 1980 بیش از 15 کارخانه سازنده در جهان ، تاسیسات تولید گاز از چوب و زغال چوب را با ظرفیتهایی تا 250 کیلو وات عرضه کردند . در سالهای بعد ، در فیلیپین برنامه هایی وسیع برای ساخت و فروش گازی کنندهای کوچک برای حرکت موتورها ، اجرا گردید . در برزیل ، پیش از 30 سازنده ، تجهیزاتی با طرحهای مختلف و در اندازه های گوناگون عرضه کردند . وسایل تولید کننده گاز ازچوب با ظرفیتهایی تا 3 مگاوات ( حرارتی ) درمناطق دور افتاده جهت تولید گاز برای پمپهای موتوری آبیاری بکار گرفته شدند . درحال حاضر انواع روشهای گازی سازی در جهان ابداع شده اند ، بعضی از این روشها که درگذشته مختص گازی سازی زغال سنگ بوده اند ، جهت گازی سازی بیوماس نیز سازگار شدند . در فن آوری های گازی کردن زیست توده ، با توجه به شرایط فرآیند ، امکان تولید انواع گاز مصنوعی با ترکیبات و ارزش گرمایی های مختلف امکانپذیر می باشد . موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:53 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
تحقیق بررسی کارکرد مالتی پلکس و سیستم کن و ون در 89 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc مقدمه در اولین سال های تولید اتومبیل و تولید این ساخته دست بشر تا به امروز شاهد پیشرفت های زیادی در این صنعت بوده ایم که یکی از بنیادی ترین صنعت های قرن حاضر و جزو صنایع مادر میباشد.
فهرست مقدمه BSI شبکه های موجود در 206 شبکه VAN انواع شبکه VAN: سیستم و شبکه مولتی پلکس CAN نحوه کارکرد BSI. BSM. Com200 در پژو206 از جمله قابلیت های استاندارد مدل B2 میشه به موارد ذیل اشاره کرد سیستم COM2000 سیستم چراغ های خودرو مجموعه استارت نکات قابل توجه معرفی سیستم مولتی پلکس به نقل از شرکت ایران خودرو آشنایی بیشتر با واحد های سیستم برق پژو 206 وضعیت شبکه مولتی پلکس مقدمه دلایل نیاز به استفاده از سیستم مولتی پلکس . . . موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:53 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
تحقیق بررسی VAN و CAN و مقایسه دو پروتکل گذرگاه در سیستم فرمان الکتریکی خودروها در 7 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
بخشی از متن: چکیده موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:53 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
دانلود پروژه بررسی سیستم ایربگ یا کیسه هوا در 12 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
بخشی از متن: فهرست مطالب:
موضوع مطلب : جمعه 94 بهمن 30 :: 8:52 عصر :: نویسنده : محسن گروسی
پروژه بررسی سیستم واحد کنترل الکترونیکی (ECU) خودرو پژو 206 در 43 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
در اولین سال های تولید اتومبیل و تولید این ساخته دست بشر تا به امروز شاهد پیشرفت های زیادی در این صنعت بوده ایم که یکی از بنیادی ترین صنعت های قرن حاضر و جزو صنایع مادر میباشد. موضوع مطلب : |
|||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
|||