سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
درباره وبلاگ

دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
لوگو
دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 5
  • بازدید دیروز: 9
  • کل بازدیدها: 331144



فایل و پروژه دانشجویی
دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل
صفحه نخست                  ATOM                 عناوین مطالب            نقشه سایت
چهارشنبه 95 اردیبهشت 22 :: 12:23 صبح ::  نویسنده : محسن گروسی

پایان نامه بررسی عوامل موثر در پدیده فرار مالیاتی



پایان نامه بررسی عوامل موثر در پدیده فرار مالیاتیدسته: اقتصاد 

بازدید: 1 بار 

فرمت فایل: doc 

حجم فایل: 108 کیلوبایت 

تعداد صفحات فایل: 118 








پایان نامه بررسی عوامل موثر در پدیده فرار مالیاتی در 118 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc


چکیده:

 

هدف از پژوهش حاضر شناسائی عواملی است که در بروز پدیده فرار مالیاتی مؤثر می باشند و رتبه بندی آنها برای تعیین اینکه کدام یک بیشترین تأثیر را در ایجاد فرار مالیاتی دارند. برای این منظور 9 فرضیه نگرش ضعیف مردم نسبت به مالیات، عدم شفافیت مصرف درآمدهای مالیاتی، پیچیدگی و ابهام در قوانین، وجود معافیتهای مالیاتی وسیع و متنوع، بالا بودن وقفه های مالیاتی، نرخ تصاعدی مالیات، ضعف نظام تشویق و تنبیه، عدم استفاده مطلوب و موثر از رایانه در تشخیص و وصول مالیات و پیچیدگی کد اقتصادی با استفاده از آزمون  کای دو مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد غیر از موارد عدم شفافیت مصرف درآمدهای مالیاتی و بالا بودن وقفه های مالیاتی بقیه فرضیه ها به ترتیب پیچیدگی و ابهام در قوانین، نگرش ضعیف مردم نسبت به مالیات، پیچیدگی کد اقتصادی، وجود معافیتهای مالیاتی وسیع و متنوع، عدم استفاده مطلوب و موثر از رایانه در تشخیص و وصول مالیات،  نرخ تصاعدی مالیات و ضعف نظام تشویق و تنبیه رابطه معنی داری با بروز پدیده فرار مالیاتی دارند.


 

1-1-  مقدمه 

 

از میان منابع درآمدی مختلف دولت، درآمدهای مالیاتی نقش مهمی را ایفا می‌کند و اتکاء دولت به اینگونه از درآمدها حکایت از سلامت اقتصادی دارد. گرچه چنین وضعیتی در اغلب کشورهای توسعه یافته جنبه عملی به خود گرفته است، ولی در اغلب کشورهای در حال توسعه به علل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی سهم درآمدهای مالیاتی بسیار ناچیز بوده و در مقابل، درآمد حاصل از فروش منابع طبیعی بیشترین سهم را در تأمین مخارج دولتی بازی می‌کند. وضعیت مالی دولت در اقتصاد ایران نیز به مانند سایر کشورهای در حال توسعه چندان از سلامت و صلابت برخوردار نیست و نقش اصلی در درآمدهای دولت را، حداقل در دو دهه اخیر، درآمدهای ناشی از فروش نفت ایفاء می‌کند. ترکیب نامناسب درآمدهای دولت از یک سو حکایت از وابستگی شدید اقتصاد و درآمدهای دولت به نفت و از سوی دیگر فقدان نظام مالیاتی کارا دارد. در سال‌های قبل از انقلاب به دلیل بالا بودن درآمدهای نفتی و عدم احساس نیاز به درآمدهای مالیاتی و وجود پیامدهای سیاسی ناشی از وضع مالیات، اتکای دولت را به درآمدهای نفتی تشدید کرد و پس از پیروزی انقلاب نیز گشایش و بهبود به دلیل بروز جنگ تحمیلی حاصل نشد و حتی توفیقی در جهت کاستن اتکای دولت به درآمدهای نفتی بدست نیامد. ضرورت‌های جنگی و اعمال تحریم‌های اقتصادی بر علیه ایران و عوامل دیگر پیوسته وظیفه دولت در اقتصاد را توجیه کرد و در اثر چنین وضعیتی است که در سال‌های پس از پیروزی انقلاب خصوصاً در دهه 60 دولت را با کسری بودجه سالانه و در حال گسترش مواجه ساخت. به دلیل پایین بودن سهم درآمدهای مالیاتی و وجود انعطاف‌پذیری در نظام مالیاتی ناگزیر فشار اصلی کسری بودجه‌ها به سیستم بانکی منتقل شد و با استقراض دولت از بانک مرکزی کسری بودجه به بهای افزایش در نقدینگی تأمین گردید و نتیجتاً شرایط تورمی را در جامعه ایجاد کرد.

 

پس از پذیرش قطعنامه و با آغاز اجرای برنامه‌های پنج‌ساله جمهوری اسلامی ایران، سیاستگذاران اقتصادی تلاش‌هایی را در جهت کاستن اتکای اقتصاد و دولت به درآمدهای نفتی و کاراتر کردن نظام مالیاتی آغاز کردند و به رغم حصول موفقیت‌های نسبی در امر افزایش درآمدهای مالیاتی، هنوز سهم مالیات از کل درآمدهای دولت در سطح پایینی قرار دارد؛ همچنین بررسی‌های صورت گرفته در خصوص درآمدهای مالیاتی نشان می‌دهد که شکاف قابل توجهی میان ظرفیت بالقوه و بالفعل مالیاتی وجود دارد و حکایت از آن دارد که با اتخاذ تدابیری در جهت اصلاح نظام مالیاتی و رفع مشکلات موجود می‌توان ضمن جلوگیری از فرارهای مالیاتی، وصول مالیاتی را افزایش داد و اتکاء درآمدهای دولت به مالیات را بهبود بخشید. 

 

در سالهای اخیر اصلاح سیستم مالیاتی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است بدین لحاظ انجام اصلاحات در سیستم مالیاتی به عنوان جزئی از برنامه وسیعتر اصلاحاتی مالی در مرکز فرآیند تثبیت و تعدیل اقتصادی بسیاری از کشورهای در حال توسعه قرار گرفته است.

 

          از بررسی اصلاحات مالیاتی کشورهای مختلف می توان نتیجه گرفت که این برنامه بطور کلی چهار هدف عمده را دنبال می کند.

 

  1. وظیفه اصلی یک سیستم مالیاتی ایجاد در آمد است لذا اولین هدف برنامه تضمین انجام مناسب این وظیفه است.
  2. کاهش هزینه های کارائی مالیات یکی دیگر از هدفهاست.

 

هدف سوم برداشتن بار مالیات از دوش فقیر ترین اقشار جامعه و تضمین این نکته که ساختار واقعی از عدالت بیشتری چه عمومی چه افقی برخوردار است.

 

نهایتاً هدف چهارم، تقویت مالیاتی است که غالباً مستلزم ساده کردن روش تعیین و تشخیص پایه مالیاتی نیز است. مدیریت مالیاتی ضعیف سبب کاهش کارائی ساختار مطلوب مالیاتی گردیده و درجه اختلال در رشد و رفاه اقتصادی را افزایش می دهد ضمناً ساختار مالیاتی با طراحی ضعیف ، مدیریت مالیاتی را مشکل تر می نماید. بطور کلی می توان گفت که در اکثر کشورهای در حال توسعه دستگاه اداری مالیاتها از کارائی لازم برخوردار نبوده و مسائل فرار مالیاتی و فساد بسیاری گسترده است ضعف مدیریت در این کشورها ناشی از عوامل متعددی است که از آن جمله می توان به قوانین روشهای مالیاتی با پیچیدگی زائد، سیستمهای اطلاعاتی نارسا ، فساد و دخالتهای سیاسی اشاره کرد.

 

          معمولاً هدف درآمد سیستم مالیاتی بعنوان معیار اندازه گیری عملکرد مورد توجه مسئولین قرار می گیرد. بنحوی که بیشینه کردن وصولی کلی بصورت تنها وظیفه مدیران جلب توجه می نماید اما باید در نظر داشت که بهترین مدیریت مالیاتی صرفاً آن نیست که بیشترین در آمد مالیاتی را وصول نماید این مسئله که چنین در آمدی چگونه وصول شده است یعنی اثر آن بر عدالت مالیاتی، عواقب سیاسی آن برای دولتها و تأثیر آن بر سطح رفاه اقتصادی نیز به همان اندازه مهم است.

 

از آنجا که مالیات‌ها سهم قابل توجهی از درآمد کشورها را تأمین کرده و دولتها نیز به منظور جلوگیری از کسری بودجه سعی در تحقق کامل درآمدهای مالیاتی دارند، داشتن اطلاعات کاملی در مورد فرار مالیاتی ضروری به نظر می‌رسد. این اطلاعات شامل مواردی از قبیل حجم فرار مالیاتی، عوامل مؤثر بر آن، روش‌های پیشگیری مشکلات موجود و هزینه‌های اجرایی اعمال روش‌های گوناگون می‌باشد.

 

از اهم موانع موجود در وصول مالیات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1.‌ ناتوانی در استفاده از روش‌های مستقیم اندازه‌گیری. (چرا که مردم مقادیر فرار از مالیاتشان را ابراز نمی‌کنند.)

 

2. عدم وجود تحقیقی جامع در مورد میزان فرارهای مالیاتی در هر یک از زیر شاخه‌های مشمول مالیات در ایران.

 

3. تفاوت تعاریف بین‌المللی مالیات با تعاریف مالیات در ایران، به نحوی که درآمدهای تأمین اجتماعی که در ایران جزو درآمدهای مالیاتی محسوب نمی‌گردد در برخی از کشورها سهم عمده‌ای از درآمدهای مالیاتی را به خود اختصاص می‌دهد. به‌ عنوان مثال این سهم در سوئیس معادل 45/54 درصد و در آلمان 18/54 درصد می‌باشد.

 

4. عدم تطبیق آمار مراکز مختلف.

 

5. محرمانه بودن اطلاعات مربوطه (به‌عنوان مثال می‌توان از قابل دسترس نبودن گزارش‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی و عدم اعلان مقادیر متغیرهای خرد تأثیرگذار) نام برد.

 

در این تحقیق سعی بر آن است که عوامل مورد استفاده در فرار از مالیاتی را شناسایی و در نهایت در حد مقدورات راه‌کارهایی را برای رفع این مسأله ارائه ‌نماییم.

 


 

ساختار کلی تحقیق 

 

در فصل اول کلیات تحقیق ارائه شد. تشریح و بیان موضوع تحقیق، ضرورت انجام و اهداف تحقیق، فرضیه های تحقیق، روش آزمون فرضیه ها و تعریف واژه های کلیدی تحقیق در این فصل ارائه شد.

 

فصل دوم مبانی نظری و مروری بر سوابق تحقیق را در بردارد. در این فصل پس از ارائه مفاهیم بنیادی موضوع تحقیق، تحقیقات مختلفی که در رابطه با ابعاد مختلف موضوع تحقیق انجام گرفته مورد بررسی قرار گرفت.

 

فصل سوم روش تحقیق را مورد بحث قرار می دهد. در این فصل ابتدا فرضیه های تحقیق ، جامعه آماری ، نمونه آماری و منابع اطلاعاتی تشریح گردیده است. سپس روشهای اندازه گیری متغیرهای تحقیق و روشهای آزمون فرضیات مطرح شده است.

 

فصل چهارم به تجزیه و تحلیل اطلاعات و تحلیل اطلاعات و تحلیل یافته ها اختصاص دارد. در این  فصل نتایج آزمون هر یک از فرضیه های تحقیق تشریح شده است.

 

فصل پنجم شامل خلاصه، نتیجه گیری و پیشنهادات می باشد. در این فصل ابتدا خلاصه موضوع ، روشها و یافته های تحقیق بیان شده، سپس نتیجه گیری و بررسی تطبیق یافته ها مورد بحث قرار گرفته است. در خاتمه پیشنهادها و زمینه های تحقیقاتی آتی ارائه شده است. فهرست منابع و مآخذ و پیوستهای تحقیق نیز ضمیمه است.

 

1-13- خلاصه فصل

 

در انجام هر پژوهشی یکی از مهمترین بخشها ، ارائه طرح تحقیق (کلیات) مناسب می باشد. در این فصل ارائه شده تا با بیان قسمتهای مختلف مطالعه انجام شده ، طرح کلی از آن ارائه گردد. بدین منظور ، در ابتدا با بیان مقدمه ای کلیات طرح مشخص گردیده و سپس به بیان مساله و چارچوب نظری ، اهداف ، دلایل اهمیت و ضرورت تحقیق پرداخته شده است. در ادامه فرضیه ها و روش تحقیق ارائه شده است. در انتها ساختار و واژگان کلیدی تحقیق بیان شده است.

 



 

پرداخت و دانلود

 


بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نمایش داده می شود و همچنین یک نسخه نیز برای شما ایمیل می شود .





کلمات کلیدی : پایان نامه بررسی عوامل موثر در پدیده فرار مالیاتی , پایان نامه بررسی شناسائی عواملی که در پدیده فرار مالیاتی مؤثر می باشند فرار مالیاتی فرهنگ مالیاتی قوانین مالیاتی نرخ تصاعدی مالیات شناسائی عوامل فرار مالیاتی پروژه بررسی شناسائی عواملی که در پدیده فرار مالیاتی مؤثر می باشند فرار عمدی از پرداخت مالیات فرق بین فرار مالیاتی و اجتناب مالیاتی وقفه های مالیاتی و تورم و تاثیرات آن

 





موضوع مطلب :