آرشیو وبلاگ لوگو آمار وبلاگ
فایل و پروژه دانشجویی دی ال ایکس کو : مرجع دانلود فایل پنج شنبه 95 اردیبهشت 16 :: 2:9 صبح :: نویسنده : محسن گروسی
پروژه بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارت های استدلال دانش آموزان![]() بازدید: 1 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 54 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 51 پروژه بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانش آموزان در 51 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docفهرست مطالب
چکیده
منابع
فارسی
اسمیت، فیلیپ.( ) فلسفه آموزش و پرورش. ترجمه: سعید بهشتی (1377). مشهد: آستان قدس رضوی
جهانی، جعفر(1381). نقد و بررسی مبانی فلسفی الگوی آموزشی تفکر انتقادی ماتیولیپمن.
شعبانی، حسن(1382). روش تدریس پیشرفته. تهران: انتشارات سمت
فیشر، رابرت(2001) آموزش تفکر به کودکان. ترجمه: مسعود صفایی مقدم و افسانه نجاریان(1385). اهواز: رسش
قائدی، یحیی(1383). آموزش فلسفه به کودکان. تهران: انتشارات دواوین
کم، فیلیپ(1993). داستانهای فکری (جلد اول) ترجمه: احسانه باقری(1379) تهران: انتشارات امیرکبیر
مایرز: چت(1942). آموزش تفکر انتقادی، ترجمه: خدایار ابیلی(1380). تهران: انتشارات سمت
لاتین
Allen, Terry . (1998). Doing Philosophy with children. Journal of Thinking, 7(3).
Cummings, Nancy perry. (1981). Analytical thinking for children: Review of the Research. Journal of Analytic Teaching, 2(1), 28-26.
Danial, M.F. (1998). P4c in pre service Teacher Education. Journal of Analytic teaching, 19(1), 20-13.
Fisher, R.(1995). Teaching children To Learn. Lonfon: Blank well/ Simon and Schuster/Stanley Thornes.
Fisher,R. (1998). Teaching Thinking. Philosophical inquiry in the classroom.
London: Continum.
Harter,s. (1980). The Perceved competence scale for children. Journal of child Development, 51. 235-218.
Hymer, B. (2002).Final Report of the Research in IAPC. Montclair state university.
Iorio, John and et al. (1984). Philosophy for chilsren Program. Journal of thinking, 3(2), 35-28.
Jackson and Deutsch. (1987). Where we are now. Journal of Thinking, 6(2).
Lipman,M.(1980). Philosophy in the classroom. Temple University Press.
Lipman , M.(1988). Critical thinking what can it be? Journal of Educational leadership. 40.(1).
Malmhester,M. (1999). The 6 Years long savedish project. Besttt in the word in thinking, As Partly presented at the ICPIC congress.
Montes, Madrid and Maria, Elena. (2001). Juchitan de los Ninos. Abstract in IAPC.Montclair state university.
Paul,R. (1985). McPeck,s Mistakes. Journal of Formal logic, 7(1).
Shipman, Virginia and cohn, Sanford.J. (1983). The New Jersey Test of Reasoning Skills. Institute for the Advancement of philosophy for children.
Splitter, Laurance and A.M sharp.(1995). Teaching for better thinking , The classroom community of inquiry. Melborn, Acer.
Sprod, Tim. (1997). What is a community of inquiry?. Journal of Critical thinking Across the Disipline, 17(1).
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانشآموزان مدرسه بیهق وسینا شهرمشهد انجام شده است. نمونه اصلی این پژوهش شامل 20 نفر معلم راهنمایی بود که به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS استفاده شد. ابزار جمعآوری دادهها در این پژوهش پرسشنامه بود. ارزیابى اعتبار صورى و محتوایى مقیاس این پژوهش با دقت نظر و مشاوره با چند تن از استادان ، کارشناسان در زمینه آموزش فلسفه صورت پذیرفت. با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب پایایى آزمون 77% محاسبه گردید.فرضیه اصلی این پژوهش تاثیر برنامه آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانشآموزان راهنمایی است. نتایج این پژوهش نشان داد که اجرای آموزش فلسفه در کلاس درس میتواند بر پرورش مهارتهای استدلال دانشآموزان تاثیر مثبتی بگذارد. نتایج این پژوهش با یافتههای تحقیقات انجام شده در خارج از کشور هماهنگ است.
واژگان کلیدی: آموزش فلسفه به کودکان، ، مهارتهای استدلال
مقدمه
یکی از تعاریف مقبول آموزش آن است که آموزش برای برطرف کردن نیازهای مختلف انسان در طول زندگیاش به کار میرود. این نیازها وجوه گوناگون دارند. اگر بپذیریم که یکی از نیازهای اساسی انسان، بر حسب حیوان ناطق بودنش، تفکر است باید بپرسیم که جای آموزش تفکر در نظامهای آموزشی ما در کجاست؟
در موضوعات درسی موجود مثل ادبیات، تاریخ، جغرافی، فیزیک، روانشناسی و مانند آن شیوههای تفکر و یا تمرین تفکر به دانشآموزان آموخته نمیشود و عمدتا نظام آموزش در چنین مباحثی حفظ محور و یا آشنایی با ابزار و تسلط بر آن است. آنچه به دست دانشآموز میآید در واقع همان جمعآوری اطلاعات یا دادههاست.
اندیشمندانی که در باب مساله آموزش نگرانی داشتهاند مقوله آموزش تفکر در نظام آموزشی را مورد توجه قرار داده و به برخی راهحلها رسیده اند.
شاید در نگاه اول گمان رود که فلسفه برای کودکان آموزش اندیشههای فیلسوفانی چون کانت و هگل و مارکس و… به کودکان یا دانشآموزان است. در حالی که این مقوله اساسا هدفی مجزا از آموزش اندیشههای فلسفی به دانشآموزان دارد. ضمن این که این مقوله در پی درمان آموزش غیر فلسفی فلسفه به دانشآموزان نیز هست.
چرا که بسیار پیش میآید که اتفاقا کلاس درسی که فلسفه نام دارد به هر چیزی جز کلاس فلسفه به ماهو فلسفه شباهت دارد. مراد آن است که در دوران کنونی و در نظام آموزشی ما فلسفه، درس تاریخ فلسفه یا تاریخ فیلسوفان است و نه آنچه که به اصطلاح «فلسفیدن» میتوان نامید.
بحثی که هم به لحاظ منطقی و هم به لحاظ محتوایی غنی باشد. چرا که تفکر هم مانند سایر امور دیگر تمرینی هم هست. یعنی برای تفکر باید دست به دامن تمرین و تجربه هم شد. آنچه نظام آموزش معاصر به دانشآموز یاد میدهد این است که وقتی او را به عرصه جامعه میفرستد، اساسا فاقد قدرت تحلیل، تفکر، و شناخت است. تابع منطقی چنین امری، بحرانهای زندگی شخصی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و مانند آن است.
حتی تفکر و گزارههای مربوط به آن، به صورت تقلیدی به دانشآموز، آموزانده میشود. برای اثبات صحت این امر، کافی است که سوالی واحد را از دانشآموزان مختلف بپرسیم؛ شاید اکثر جوابهای آنها مشابه باشد. اما باید توجه داشت، یکسانی جواب بدان معنا نیست که آنها دارای تفکر مشابه هستند بلکه از آن روست که آنان اساسا خود نمیاندیشند، بلکه محفوظات و مسموعات خود را دوباره تکرار میکنند.
این بدان معناست که جامعه و افراد آن حتی در تفکر هم مقلد باشند و این بزرگترین آسیبی است که به پیکره جامعه بشری وارد میشود. با گذر از این مقدمه، بحث آن است که فلسفه برای دانشآموزان، گرچه هنوز در کشورهای مختلف جهان در حال خودیابی و طی مراحل رشد خود است و در ایران نیز گامهای اولیه خود را برمیدارد، اما در یک جمله ساده عبارت است از متفکر کردن خود دانشآموز نه ارائه تفکر تقلیدی به او.
بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نمایش داده می شود و همچنین یک نسخه نیز برای شما ایمیل می شود . کلمات کلیدی : پروژه بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارت های استدلال دانش آموزان , پروژه بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانش آموزان , آموزش فلسفه , آموزش فلسفه به کودکان , استدلال ,بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانش آموزان , تحقیق بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای استدلال دانش آموزان , دانلود تحقیق بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر پرورش مهارتهای
موضوع مطلب : |
||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
|
||